Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Јас студирам информатика затоа што мислам дека со тоа имам добра перспектива, а не дека тоа ме опушта. Тоа значи дека јас сум лоша личност? Дај бе не трескајте глупости.
Јас не реков дека е лоша личност плус таа како веќе изграден вокал зошто би гледала некоја добра перспектива во народната музика која патем воопшто не ја слуша цели на Австралија :vozbud: ајде и тој канал ќе секне затоа што нашите иселеници децата не си ги учат на Македонскиот јазик. Значи поентата е која е целта да снимиш албум Македонско девојче а притоа да не слушаш Македноска народна музика

Или слушајте како што треба, или не пренесувајте дезинформации. Кажа дека во кола не може да слуша таква музика (народна новокомпонирана), а не дека не ја сака таа музика и дека не ја знае. Што е тука чудно? Кој слуша народна новокомпонирана музика во кола за да го опушти?

Песните на Каролина од Македонско девојче се некаков вид на староградска музика која си нема врска со она што таа изјави дека не го слуша (Гавазова, Наковска, Павловска и остали сегашни певаљки). Многу убаво кажа дека тоа не е нејзин тип на музика и дека затоа не може да ја слуша за кога ќе сака да се опушти.

Ја гледавте ли кога кажа дека “ Македноска народна музика не слушам воопшто бидејќи такавата музика не ме опушта“ а замислете си имстава оваа што не слуша направи албум со Македонски народни песни! Не за другото туку Тоше успеа со тоа и одлично пројде па мораше и таа:nesum: Значи личност која никогаш не сум ја сакал и ми е одбивна
Па Каролина Ружа Ружица ја снимаше 2005г. додека Тоше Божилак во 2006г. а и сето тоа нема врска албумот на Тоше беше обработка на македонските народни песни слично на она што го прави Влатко Стефановски,еве сега Тавитјан,додека Македонско девојче е авторски албум на Златко Ориѓански,а не преработка.

Златко Ориѓански го направи албумот, а Каролина беше одбрана да го пее. ;)
Сите се авторски на Ориѓански, еден од членовите на па затоа и ги поврзувате ги правите антологиски, староградски, итн.

Karolina Goceva live

На 10 јуни 2011 Каролина ќе оддржи концерт во „Еlite Club„ во Цирих, Швајцарија.

Каролина на 5ти јуни ќе настапи на регионалните Gorski list MTV movie awards во театарот Madlenianum во Земун.

А koga спот за Капка под неботo ?????

http://www.fanshake.com/concerts/detail/1861131/amy-winehouse-moby-in-belgrade/

Може некој покомпетентен да го објасни ова, бидејќи неможам друго инфо да најдам? :))

Финтата е што Авалонци, баш вчера ја слушав Каролина кажуваше, нели ке ја донесат Ејми и Беи да фиш ке бидат пред група, ке имаат настап, а пошто имаат заедничка песна, плус Каролина си е Авалон и си средиле работа да настапат со заедничката песна...кажа и дека ке имало добра сценографија...што и како ке видиме :)

Финтата е што Авалонци, баш вчера ја слушав Каролина кажуваше, нели ке ја донесат Ејми и Беи да фиш ке бидат пред група, ке имаат настап, а пошто имаат заедничка песна, плус Каролина си е Авалон и си средиле работа да настапат со заедничката песна...кажа и дека ке имало добра сценографија...што и како ке видиме :)
Во однос на сценографијата тоа го зборуваше Каролина за MTV movie awards,за настапот на 18ти на Ејми,за да настапи било кој мора да добие одобрение од менаџментот на Ејми и сите што таа вечер ќе настапат, ќе настапат по редослед кој ќе го одреди менаџментот на Ејми.Ако било до Авалон,Каролина ќе настапеше соло.

Во однос на сценографијата тоа го зборуваше Каролина за MTV movie awards,за настапот на 18ти на Ејми,за да настапи било кој мора да добие одобрение од менаџментот на Ејми и сите што таа вечер ќе настапат, ќе настапат по редослед кој ќе го одреди менаџментот на Ејми.Ако било до Авалон,Каролина ќе настапеше соло.

Па и не е баш Каролина соодветна за да настапи соло на таков концерт.

Авалон огранизатори? Нашиве?! Што не ги донеле кај нас тогаш мме.

Чисто колку да видиме сите со што сме се претставиле на MTV Movie Awards 2011 :)

249764_227005060658614_100000473647915_976112_5304074_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom