Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Она што кај нас се прави е чист криминал,фактот дека некој направил хуманитарен концерт не значи само по себе ништо,тоа е само една голема манипулација ,за жал која никој не ја казнува,бидејќи и пејачите влегуваат во политичката машинерија како и се кај нас.Со самиот факт што не плаќаат данок тие вршат криминал,а не плаќаат зашто концертот им е хуманитарен,и сите се среќни и задоволни и овците им се на број.Ова кога им го кажувам на мои пријатели во Белград и Загреб се чудат и се смеат.Треба многу фурни леб да изедеш па да се бавиш со хуманитарна работа и активност или да имаш многу слободно време и пари па да не знаеш што со себе.
Велите Каролина имала спонзори ,па тие се тие кои треба да ги организираат и поттикнуваат тие работи,а пејачите се само тука да пеат.

ОК, спред тебе нема чесни луѓе. Значи сакаш да кажеш дека Тоше не бил чесен?! Ај кажи ми со примери. Јас ти посочив пример, повели демантирај ме и оспори ме. Докажи дека кај нас не се работи чесно.

--- надополнето ---

Девојката не оддава топлина како што многумина очекуваат да добијат од естрадните пејачи, но
нејзината срамежливост, модерен стајлинг,нежноста и нивото кое го постигна овозможија да опстане 20 години на естрада како девојка на која женските и завидуваме поради изгледот, мажките ја обожаваат, а сите останати се горди на нејзиното место во македонската естрада.

И завидуваш на Каролина?! Ма дај молим те! Па и за тебе кога би се грижеле толку многу луѓе би била Мис Универзум :toe:

--- надополнето ---

treba da ima ,ama nema institucii koi ova go sledat ,odgovori zosto fondacijata koja go nosi imeto na Tose ne izgotvila nitu edna zavrsna smetka za nejzinata rabota za ovie 2-3 godini kolku sto postoi

Почна да играш ниско, значи те погодив со нешто. Во фондацијата сеуште не се средени некои работи, треба малку време. НО, никогаш не би го оспорила делото на Тоше. Делата кажуваат за човекот, а не празните зборови :smir:

Па не го реков тоа баш така :smir: Темата е Каролина Гочева и успехот кој таа го има постигнато. Значи ај убаво ќе ти го објаснам мојот став: Каролина Гочева се појави на ТВ кога имаше 11 години. Значи Каролина Гочева за годините кои е присутна на Македонската музичка сцена имала време и прилики (да не речам можности), бидејќи има снимено песни, со кои според нивното траење, може да одржи концерт. Каролина Гочева е многу попозната со кого идела отколку со музиката. Калиопи е исто така музичка ѕвезда, за Тошка не треба да се каже нешто повеќе, сите знаеме што направи и доколку не се случеше тоа кој знае уште колку ќе направеше, Игор Џамбазов, не е пеач ама се појавил секаде каде што го викнале, ееееех Каролина. Јас јасно и гласно кажав дека: пред неколку години требаше да учествува на еден концерт за кој прво побара пари, а после ден пред концертот не извести дека нема да дојде. Не можеш да очекуваш да имам позитивно мислење за некој кој не учествувал во хумаитарниот проект. Точно се знае каде се отидени сите пари, ги имам сеуште документите и јас пред се` како човек кој навистина сака да помогне не зедов ниту денар. Имавме потпишано дека средствата кои треба да ни се префрлат на нас за завршената работа, да се преманенат за лицата на коои им беше потребна помош.
Мене не ми треба некој да ми рече фала или браво. Јас не сум суетна! Јас сум обичен смртник, животот е тркало денес си горе утре си доле. Можеби еден ден и мене ќе ми треба помош, па тогаш Господ е голем, можеби ќе ми помогнат они на кои јас сум им помогнала, а Каролина... нека му ја мисли.
Јас јасно кажувам дека, Каролина не направила хуманитарен концерт и ДА јас ја осудувам поради тоа. Доколку си „ѕвезда“ тогаш биди „ѕвезда“ до крај, а не само за сликање:smir:
Vo tvojot komentar jas ne najdov nisto ,ama bas nisto za da ja napagam i osuduvam ,iskreno mene mi e zal za nasite estradni licnosti (do dusa samo malku) ,sfakam deka na amerikanskite zvezdi im se isplakaat site solzi ,stresovi ,nervozi niz koi pominuvaat ,bidejki koga ke si ja vidat sostojbata na smetkata vo banka, site gluposti od mediumite,kritiki vo vesnicite ,zlobni komentari od nekoi pomali ili pogolemi grupacii na luge ke gi zaboravat ,ovde iskreno ne se isplatati da bides estradna licnost,ednostavno samo cir na dolg rok ke si dobies i tolku

ОК, спред тебе нема чесни луѓе. Значи сакаш да кажеш дека Тоше не бил чесен?! Ај кажи ми со примери. Јас ти посочив пример, повели демантирај ме и оспори ме. Докажи дека кај нас не се работи чесно.
Па Тоше не ги организирал концертите,тој само излегувал и пеел,проблем е што неговата добродушност и по малку наивност и не запознаеност со некои работи,некои луѓе околу него ги злоупотребиле и го злоупотребувале,слична е ситуацијата и со Ламбе,па после излегуваат некои работа на виделина.Каролина не се во можност така да ја манипулираат затоа што таа има грб позади себе ,ова го мислам пред се во име на нејзините родители(тие се сепак интелектуалци) и не само за тоа и за многу други работи.
И кажав и пред малку вистински самостоен хуманитарен концерт во Македонија беше последниот концерт на Тоше, на ниво како што доликува но и со помош и на државата.

Тоше беше единстениот кој организираше хуманитарни концерти. Никој друг не направил самостоен хуманитарен концерт, затоа не вклучувајте и други музички имиња. Ламбе? Па тоа беше концерт за да собере публика за Универзална сала затоа што му беше прв концерт.
И не негирам дека се грижат толку луѓе за неа и затоа изгледа така, но зошто тие луѓе се собрале баш на тоа место наречено Каролина? Значи тоа е најбитното за нејзиното ниво на ѕвезда кое носи со себе толку работи.
Цела една телевизија е моментално зад неа, што значи ВРЕДИ.

Почна да играш ниско, значи те погодив со нешто. Во фондацијата сеуште не се средени некои работи, треба малку време. НО, никогаш не би го оспорила делото на Тоше. Делата кажуваат за човекот, а не празните зборови :smir:
Sto e nisko ,toa sto kazav deka fondacijata nema dadeno niedna zavrsna smetka ,kako e toa nisko koga eve i ti go potvrduvas toa ,a sto niv im treba edno 10 godini da gi sredat rabotite 2-3 godini ne im se dovolni

Vo tvojot komentar jas ne najdov nisto ,ama bas nisto za da ja napagam i osuduvam ,iskreno mene mi e zal za nasite estradni licnosti (do dusa samo malku) ,sfakam deka na amerikanskite zvezdi im se isplakaat site solzi ,stresovi ,nervozi niz koi pominuvaat ,bidejki koga ke si ja vidat sostojbata na smetkata vo banka, site gluposti od mediumite,kritiki vo vesnicite ,zlobni komentari od nekoi pomali ili pogolemi grupacii na luge ke gi zaboravat ,ovde iskreno ne se isplatati da bides estradna licnost,ednostavno samo cir na dolg rok ke si dobies i tolku

Ајдееееее Каролина и Лејди Гага или со ЛиЛо ќе ја споредуваме?! Ама и капацитетот не е ист! Не знам дали беше на некој од концертите на Пинк, Лени Кравитц, Ленард Коен имавме јаки имиња минатиов период. Еее тоа се ѕвезди!!! Каролина според мене е само колку да ја има на тв ништо повеќе :toe:

Па Тоше не ги организирал концертите,тој само излегувал и пеел,проблем е што неговата добродушност и по малку наивност и не запознаеност со некои работи,некои луѓе околу него ги злоупотребиле и го злоупотребувале,слична е ситуацијата и со Ламбе,па после излегуваат некои работа на виделина.Каролина не се во можност така да ја манипулираат затоа што таа има грб позади себе ,ова го мислам пред се во име на нејзините родители(тие се сепак интелектуалци) и не само за тоа и за многу други работи.
И кажав и пред малку вистински самостоен хуманитарен концерт во Македонија беше последниот концерт на Тоше, на ниво како што доликува но и со помош и на државата.

Па јас ти реков дека од нејзе се очекува само да пее, пошто вие тврдите дека е мега ѕвезда со спонзори како Пивара, Телеком и Пежо, тоа се ваши зборови. Конечно дојдовме на моето. За да се организира нешто ако си „ѕвезда“ не треба многу мака. Ќе се повторам треба добри спонзори, некој кој може да собере публика и публика и се разбира некој за кого ќе го направиш тој концерт. Аволон манипулираат многу подобро отколку Лилјана Петровиќ само вие што не сте свесни за тоа, а веќе и да бидам искрена ми се смачи да ви објаснувам едно те исто. Многу јасно ви кажав! Прочитајте ги моите постови и пробајте да научите нешто ново :vozbud:

Тоше беше единстениот кој организираше хуманитарни концерти. Никој друг не направил самостоен хуманитарен концерт, затоа не вклучувајте и други музички имиња. Ламбе? Па тоа беше концерт за да собере публика за Универзална сала затоа што му беше прв концерт.
И не негирам дека се грижат толку луѓе за неа и затоа изгледа така, но зошто тие луѓе се собрале баш на тоа место наречено Каролина? Значи тоа е најбитното за нејзиното ниво на ѕвезда кое носи со себе толку работи.
Цела една телевизија е моментално зад неа, што значи ВРЕДИ.

Абе позади неа може кој сака да биде, народот е важен! Погледни ги коментарите за насловната на Плејбој, ќе сфатиш колку е „почитувана“ :pos:

Sto e nisko ,toa sto kazav deka fondacijata nema dadeno niedna zavrsna smetka ,kako e toa nisko koga eve i ti go potvrduvas toa ,a sto niv im treba edno 10 godini da gi sredat rabotite 2-3 godini ne im se dovolni

За што бе 10 години?! Добро бе ти со цел памет го оспоруваш она што го направи Тоше?

Ајдееееее Каролина и Лејди Гага или со ЛиЛо ќе ја споредуваме?! Ама и капацитетот не е ист! Не знам дали беше на некој од концертите на Пинк, Лени Кравитц, Ленард Коен имавме јаки имиња минатиов период. Еее тоа се ѕвезди!!! Каролина според мене е само колку да ја има на тв ништо повеќе :toe:

За што бе 10 години?! Добро бе ти со цел памет го оспоруваш она што го направи Тоше?
Kade ja spomnav jas Karolina vo komentarot jas rekov nasi estradni licnosti (znaci site )i poentata mi bese deka stresovite,nervozite i solzite na americkite zvezdi im se isplakaat ,na nasite ne,zosto ti ja svrte rabotata da ja sporeduvas Karolina so svetski zvezdi toa sama ti si znaes ,valjda namerno bidejki taka ti odgovara.
A za ova drugovo ti napisa deka im treba vreme da gi sredat smetkite ,jas te prasav kolku im treba: 10 godini:toe:

А зар нешто ново кај нас што се појавило поминало критикувано попозитивно па ова со Плејбој да биде исклучок?
Народот, посебно интернет корисниците нема нешто за кое дале позитивен збор. Се плука по се, вредело или не.
Најмногу ми е жал за новите имиња во естрадата кои на нож се дочекуваат на интернет страниците, еден позитивен коментар за тие нема. И зар ќе има за списаие како Плејбој? Народот прво плука, па откако ќе помине чудото за три дена се менува одеднаш целото мислење.

И кој овде зборува за Тоше и неговото дело? Дискусијата за хуманитарните акции е за организаторите на истите кои профитираат од тоа. И затоа не напаѓајте некои членови под изговор дека е зборувано за Тоше само за да се постигне друго нешто. Тоа ве замолувам прво. И второ, ме разочаравте со ваква изјава во однос на досега дискусијата која ја водевте на супер ниво.

Аволон манипулираат многу подобро отколку Лилјана Петровиќ само вие што не сте свесни за тоа, а веќе и да бидам искрена ми се смачи да ви објаснувам едно те исто. Многу јасно ви кажав! Прочитајте ги моите постови и пробајте да научите нешто ново :vozbud:
Ne, nikoj ne e ko Ljiljana vo manipuliranjeto ,ne i ja odzemaj titulata za koja tolku godini se macese da si ja zasluzi ,tolku zloben ,perfiden um tesko nekoj da ima , a za nejzinata gluma nema potreba da zboruvame ,oskarite za gluma treba da se vratat i na ovaa da i se dadat.Da imaat prevarantite svoja manifestacija, ovaa site nagradi ke gi sobere duri i grand prix ke dobie

Па јас ти реков дека од нејзе се очекува само да пее, пошто вие тврдите дека е мега ѕвезда со спонзори како Пивара, Телеком и Пежо, тоа се ваши зборови. Конечно дојдовме на моето. За да се организира нешто ако си „ѕвезда“ не треба многу мака. Ќе се повторам треба добри спонзори, некој кој може да собере публика и публика и се разбира некој за кого ќе го направиш тој концерт. Аволон манипулираат многу подобро отколку Лилјана Петровиќ само вие што не сте свесни за тоа, а веќе и да бидам искрена ми се смачи да ви објаснувам едно те исто. Многу јасно ви кажав! Прочитајте ги моите постови и пробајте да научите нешто ново :vozbud:

Абе позади неа може кој сака да биде, народот е важен! Погледни ги коментарите за насловната на Плејбој, ќе сфатиш колку е „почитувана“ :pos:

Вината за тоа е кај нејзините спонзори може тие не се хумани па не организираат не е до Каролина,реков предходно и па ќе кажам пејачите не се социјална установа.А и Каролина не е тип на личност кој се бутка сегде и се наметнува и каде треба и каде не.Вистината секогаш излегува на површина,порано или подоцна.
А за тоа народот, има итекако Каролина публика,немој да мислиш дека публика се само малициозните критикувачи на Плајбој,гледам дека многу штабови се кренаа,како да се уплашија од најавата за новиот албум,зашто само двете песни како најава ги срушија сите рекорди,и се најголемите хитови во државава изминатава година,еве и факти ги баравте.
Факти за нејзината кариера ти се бројните концерти што ги имала до се 7универзални,саем,3 хераклеа,3 антички театар,и неколку плоштади во државата,како и најпродавани албуми и многу награди и признанија.И прв изведувач во Македонија за кој Sony music побарал соработка(но поради нејзините годинитогаш имаше само14г.) не дојде до реализација на тоа.Албумот Знаеш колку вредам во србија беше во топ 5 најпродавани таа година 2003.

Вината за тоа е кај нејзините спонзори може тие не се хумани па не организираат не е до Каролина,реков предходно и па ќе кажам пејачите не се социјална установа.А и Каролина не е тип на личност кој се бутка сегде и се наметнува и каде треба и каде не.Вистината секогаш излегува на површина.
А за тоа народот, има итекако Каролина публика,немој да мислиш дека публика се само малициозните критикувачи на Плајбој,гледам дека многу штабови се кренаа,како да се уплашија од најавата за новиот албум,зашто само двете песни како најава ги срушија сите рекорди,и се најголемите хитови во државава изминатава година,еве и факт ги баравте.

Јас да бидам искрена воопшто не ја слушам Каролина, никогаш не сум ја слушала. Јас сум за дечките кои се под заштита на Литум рекордс. Тоа е мојата музика! Прочитај што кажав претходно! Искрено, јас кажав дека не ја почитувам, затоа што не зезна, се договоривме доста време претходно и ден пред настанот ни откажа. Немам намера да се повторувам, прочитај наназад и ќе видиш дека сум во право цело време. Знам како се организираат овие работи, знам што се` треба за одржување на еден хуманитарен концерт. Таа, ако сака може да ги потегне спонзорите. Прифаќаат и нејзина иницијатива. Ич не ми е гајле дали ќе издава ново це де и колку има публика (ама штом едвај ја полни универзална...). Мене ми е сеедно. Морам да кажам уште нешто. Мене лично не ми се допаѓа преработката на Македонските песни заедно со Златко Ориѓански. На тоа це де буквално е искасапена Македонската музика. Воопшто не е по мој вкус.*

* читајте дека ова се` е мој став. никој до мене не ми кажува што да напишам, сама си знам :smir:

И доста ми е од Каролина! Сакајте си ја, одете и на концерти, само немојте да мислите дека некој не ја знае каква е.

Јас да бидам искрена воопшто не ја слушам Каролина, никогаш не сум ја слушала. Јас сум за дечките кои се под заштита на Литум рекордс. Тоа е мојата музика! Прочитај што кажав претходно! Искрено, јас кажав дека не ја почитувам, затоа што не зезна, се договоривме доста време претходно и ден пред настанот ни откажа. Немам намера да се повторувам, прочитај наназад и ќе видиш дека сум во право цело време. Знам како се организираат овие работи, знам што се` треба за одржување на еден хуманитарен концерт. Таа, ако сака може да ги потегне спонзорите. Прифаќаат и нејзина иницијатива. Ич не ми е гајле дали ќе издава ново це де и колку има публика (ама штом едвај ја полни универзална...). Мене ми е сеедно. Морам да кажам уште нешто. Мене лично не ми се допаѓа преработката на Македонските песни заедно со Златко Ориѓански. На тоа це де буквално е искасапена Македонската музика. Воопшто не е по мој вкус.*

* читајте дека ова се` е мој став. никој до мене не ми кажува што да напишам, сама си знам :smir:

И доста ми е од Каролина! Сакајте си ја, одете и на концерти, само немојте да мислите дека некој не ја знае каква е.
Prerabotki :tapp:

Фактот дека настапуваш со лоши аргументи го покажа сега. Последниот албум не е преработка на стари песни. :pos2:

А за нечии лични искуства со принцезата не ме интересира и кажување на истите по интернет не ми кажува дека тоа е точно туку единствен впечаток што се остава е дека некој се жали за пропаднато проектче и тоа на интернет.
Затоа такви информации низ едно око влегуваат и низ друго излегуваат.

Читам и гледам дека ама баш никој не следи МТВ, па таму ги има сите самостојни ( и тоа два) концерти на Каролајна, од кој првиот мислам дека беше во Универзална. Доколку имате некое другарче во МТВ може да го замолите да ја пушти на Парламентарниот Канал.
И колку што се сеќавам за првиот кој беше долго најавуван, и гости и беа Новоградска и коментарите што испаднаа после концертот е дека не ја бива за концерти, едноставно не може да воспостави контакт со публиката.
Значи Каролајна има направено само два самостојни концерти во Македонија. Ако не сум во право дај пуштете линкови од плакатите од другите концерти.

p.s И во концерти не се сметаат настапите на фестивалите.

Со овој коментар си кажа баш се,само не ми јасно едно кога јас некого ниту го слушам,ниту го сакам,па не ни трошам толку време за него да пишувам овде по форуми и да се бавам со неговиот лик и дело.А она за Македонско девојче првин информирај се па послетреси глупости.Златко Ориѓански сам и ја понуди таа соработка и тој албум влезе во македонската музичка историја,за што многу наши естрадни фаци може само да сонуваат.
А она за концертот во универзална беше преполн и тоа со карта од 500ден.а не како останативе од по100-200ден.

--- надополнето ---

Читам и гледам дека ама баш никој не следи МТВ, па таму ги има сите самостојни ( и тоа два) концерти на Каролајна, од кој првиот мислам дека беше во Универзална. Доколку имате некое другарче во МТВ може да го замолите да ја пушти на Парламентарниот Канал.
И колку што се сеќавам за првиот кој беше долго најавуван, и гости и беа Новоградска и коментарите што испаднаа после концертот е дека не ја бива за концерти, едноставно не може да воспостави контакт со публиката.
Значи Каролајна има направено само два самостојни концерти во Македонија. Ако не сум во право дај пуштете линкови од плакатите од другите концерти.

p.s И во концерти не се сметаат настапите на фестивалите.
Па ти сигурно живееш на друга планета,само 7 пати ја полнеше универзална.
Мислам дека за некои работи кога не сте информирани барем не тресете глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom