Карцином/Канцер/Рак

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Го зборат веќе 2 години, пишав претходно во друга тема, имавме дискутирано, ама никој ништо не може да ти прогнозира...

Барај за натриум дихлороацетат, натриумова сол на дихлорооцетна киселина, DCA, sodium dichloroacetate. За него тврдат дека ја успорува гликолизата.

Еве почни од тука.


Велат дека оваа сол ја успорува гликолизата така што ја инхибира хексокиназата, вака напишано би делувало, ама кој знае.
 
нека стои како линк иако е на бугарски
К'ДЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ СОДАТА?
  1. Профилактика и лечение на рак.
  2. Лечение на алкохолиз'м.
  3. Отвикване от цигарите.
  4. Лечение на всички видове наркоманија и токсикоманија.
  5. Изчистване от олово, кадмиј, живак, талиј, бариј, бисмут и други тежки метали в организма.
  6. Извеждане на радиоактивните изотопи от организма, профилактика на радиоактивното заразјаване.
  7. Извличане и разтварјане на вредните натрупванија в ставите, гр'бначнија ст'лб, кам'ни в жл'чката и б'бреците, т.е. лечение на радикулитите, остеохондрозата, полиартрити-те, подаграта, ревматизма, б'бречно-каменната болест, жл'чните кам'ни, разтварјане кам'четата в чернија дроб, жл'чните канали, стомаха и б'бреците.
  8. Прочистване на организма за подсилване на вниманието, с'средоточеността, равновесието и растежа на неуравновесените деца.
  9. Прочистване на организма от отрови, отработени при јад, злоба, ненавист, завист, с'мненија, недоволства и други вредни чувства и мисли на човека (Границите на Агни јога т.8, с.99-100)
http://www.earths-book.com/2013/04/goliamata-taina-na-sodata.html
 
I. ДЕФИНИЦИЈА:
Рак е абнормална клетка која што се дели но без да го помине природниот процес наречен апоптоза. Како што се дели, ствара тумори кои се шират и метастазираат низз телото.


II. ПЕТ РАБОТИ ЗА КОИ СЕ ЗНАЕ ДЕКА ПРИЧИНУВААТ РАК:

1. Внесување на токсични материи во организмот преку храна, вода, воздух и лекови. Ова вклучува пестициди (и хемиски ѓубрива) кои тешко или никако се мијат со вода како и тешки метали.

2. Недостаток и дисбаланс на клучни хранливи материи и хормони заради направилна исхрана во која не преовладуваат зеленчукот и овошјето.

3. Гојазност и дебелина
Дури и мала гојасност која доаѓа како последица од недвижење, невежбање, неспиење, предизвикува голема можност да дојде до дисбаланс во организмот и до рак.

4. Конзумирање на преработен (“рафиниран“) шеќер и житарици (grains).

5. Пушење и џвакање производи од тутун.
(Секогаш ќе се најде некоја будалетина која ќе аргументира дека знае некој што пуши но не добил рак. ФАКТ е дека со пушењето се зголемува можноста да се добие рак. Дали навистина сакаш да си играш руски рулет и да ја предизвикуваш судбината?)



III. ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ ПРОТИВ РАКОТ:

1. Внесувај доволно јод во организмот!!!
Јодот е клучлен за секоја клетка во организмот а посебно за тироидната жлезда која го регулира целокупниот метаблизам.


2. Никако не внесувај “храна“ во организмот која што содржи хемија, синтетика и ГМО!
Подобро гладувај отколку да правиш штета.
Кога сме кај исхраната, салата од зелени лиснати растенија (зелена салата, аругула, спанаќ, кељ, итн.) збогтена со разен зеленчук и “посолена“ со зрнести продукти (семки од тиква, сончоглед, оревчиња, лешници итн.) МОРА да е ГЛАВНО јадење во текот на денот!!!

3. Не внесувај во организмот преработен (“рафиниран“) шеќер, сол, брашно/бели пецива и масла. Колоритна исхрана = здравје, но “белото“ во исхраната = болест и смрт и вклучува:
- бел леб
- бел ориз (за разлика од браон ориз)
- бели тестенини како макарони на пример
- обични “бели“ компири (за разлика од “благи компири“ или “јапонски компири“)
- чипсови, грисини и слични глупости кои што немаат никаква хранлива вредност но се токсични.
- се' што е направено од бело брашно, вкл. колачи.
- секаква преработеха храна ставена во конзерви, кеси и лименки и зајакната со хемикалии (како содиум бензонат на пример).

Сите овие се трансформираат во шеќер во организмот, а РАКОТ СЕ ХРАНИ СО ШЕЌЕР!!!

Додатно, ЕДНО ВНЕСУВАЊЕ НА ШЕЌЕР ВО ОРГАНИЗМОТ ГО ПОТТИСНУВА ИМУНИОТ СИСТЕМ ВО ВРЕМЕТРАЕЊЕ ДО 4 СААТИ!!!

Масла кои што се шетни иу придонесуваат да се развие рак:
- маргарин,
- пченично,
-масло од соја,
- било кој производ што е “partially hydrogenated“.

Масла што треба да се користат:
- органски путер
- кокосово
- малсиново
- Поризводи како авокадо, ореви, лешници, бадеми, семки од тиква, итн.


4. Прегледувај се често и прави анализа на крвта.
Според испитувањата, најмногу има недостаток на слениве елементи во организмот - што доведува до дисбаланс кој пак продонесува да се создаде рак:
1. Јод
2. Витамин Б-12
3. Магнезиум
4. Витамин Ц
5. Витамин Б-1 (тиамин)
6. Витамин Д
7. Сулфур
8. Цинк
9. Потасиум
10. Хром

Секој треба да истражи на интернет која природна храна (зеленчук и овошје) ги содржи овие елементи и да ги конзумира често.

5. Не се изложувај на непотребно од сонце, на апарати како ренген, мобилни телефони или лап топ компјутери.
 
Потасиум е калиум, поправи си.

Последниве анализи се луксуз, иако изолирани се ензими со централен атом хром, манган, сепак не се знае се уште нивното дејство.

Ракот се храни со шеќер, точно е то, има забрзана гликолиза, но откако ќе настане, глупо е некој да се лишува цел живот од шеќер.

Ова се ризик фактори, некој оболува без никакви ризик фактори, друг цел живот е изложен на нив, па не оболува, кога ќе дознаат, зошто ова се случува тогаш ќе го најдат и лекот.

Најголем фактор ти е загаденоста на животната околина, радиоактивното зрачење, пестицидите...

И Сонцево да не го заборавиме, не штети само на кожа, туку тие пестициди ги транформира на овошката од еден вид супстанца во друг, преку фотохемиски реакции, радикални реакции...
 
Ракот се храни со шеќер, точно е то, има забрзана гликолиза, но откако ќе настане, глупо е некој да се лишува цел живот од шеќер.
Апсолутно си во право за овој дел.
3. Не внесувај во организмот преработен (“рафиниран“) шеќер, сол, брашно/бели пецива и масла. Колоритна исхрана = здравје, но “белото“ во исхраната = болест и смрт и вклучува:
- бел леб
- бел ориз (за разлика од браон ориз)
- бели тестенини како макарони на пример
- обични “бели“ компири (за разлика од “благи компири“ или “јапонски компири“)
- чипсови, грисини и слични глупости кои што немаат никаква хранлива вредност но се токсични.
- се' што е направено од бело брашно, вкл. колачи.
- секаква преработеха храна ставена во конзерви, кеси и лименки и зајакната со хемикалии (како содиум бензонат на пример).

Сите овие се трансформираат во шеќер во организмот, а РАКОТ СЕ ХРАНИ СО ШЕЌЕР!!!

Додатно, ЕДНО ВНЕСУВАЊЕ НА ШЕЌЕР ВО ОРГАНИЗМОТ ГО ПОТТИСНУВА ИМУНИОТ СИСТЕМ ВО ВРЕМЕТРАЕЊЕ ДО 4 СААТИ!!!
Глупо е и нелогично да се избегнува внесувањето на прехранбени продукти кои во организмот се разложуваат до гликоза.
Гликозата е основниот извор на енергија за човечкиот организам, за сите негови системи и клетки за жал вклучително и за трансформираноти клетки на ракот.
За да функционира правилно мозокот му е потребно доволно гликоза.

Ова што е напишано (избегнувањето на внесување на јаглехидрати) може да важи само за лицата кои се веќе заболени од рак.
 
Ова треба да бидеш гладен, и да не внесуваш непотребни работи во организмот, за да не дојде до создавање на рак.

Тогаш,што да се јаде?
 
Ова треба да бидеш гладен, и да не внесуваш непотребни работи во организмот, за да не дојде до создавање на рак.

Тогаш,што да се јаде?

Другарче сето ова ок, но кога вакво чудо можат да закачат актери/бизнисмени/милијардери кои имаат цела лекарска болница во палатата што се вика, заеби ти храна ова она. Ако треба ќе се појави.......
 
Другарче сето ова ок, но кога вакво чудо можат да закачат актери/бизнисмени/милијардери кои имаат цела лекарска болница во палатата што се вика, заеби ти храна ова она. Ако треба ќе се појави.......

http://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Kennedy#Death

Братот на Кенеди кој исто бил висок фукционер починал од мозочен тумор после 15 месеци боледување.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Goizueta

Еден генерален директор на Кока Кола исто така во 1997 е починат од мозочен тумор.
 
Сте слушнале за тревката "коњски опаш"?

Да, ама таа трева ја знам како лек за камчиња во бубрег и против инфекција на мочни патишта. Не и за превентива за рак или?? Ако имаш некое инфо за ова пиши ми ПП те молам.
 
Да, ама таа трева ја знам како лек за камчиња во бубрег и против инфекција на мочни патишта. Не и за превентива за рак или?? Ако имаш некое инфо за ова пиши ми ПП те молам.

Па демек требало да се пие цела година, и чистела тумори.
 
сакав да ја постирам оваа слика за да прашам дали е ова точно?

јас многу често јадам позрели банани.

Благодарам доколку некој ми одговори

позз
 

Attachments

  • 1236060_403063929805911_2018469077_n (1).png
    1236060_403063929805911_2018469077_n (1).png
    224,7 KB · Прегледи: 33

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom