Зрачење и хемотерапија. Измама или вистина?

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување

Помагаат или не?

• Помагаат

Гласови: 13 65,0%
  • Го продолжуваат минимално животот

Гласови: 4 20,0%
  • Чиста глупост

Гласови: 2 10,0%
  • Само ги оштетуваат останатите мускули

Гласови: 1 5,0%

• Вкупно гласачи
    20

Ајде (уште) еднаш исчитај ги статиите....

Following the animal trials, Michelakis and his colleagues did tests of DCA on human cancer cells in a Petri dish, then conducted human clinical trials using $1.5 million in privately raised funds. His encouraging results — DCA treatment appeared to extend the lives of four of the five study participants.
The study, however, was small and lacked a placebo control, making it impossible to say for sure whether the patients' conditions improved because of the DCA treatment or because of something else.

Повели, ќе те оставам сам,а да заклучиш. На гугл можеш апсолутно се да најдеш, а твое е да ја процениш веродостојноста. Јас не можам да те убедам во што да веруваш, но можам да ти укажам само некои пропусти кои за мене не држат вода. Ако за тебе 4/5 прават 80% за мене 5 е статистички недоволно.

Инаку овие статии ти се за ДЦА, сосема друго од ЦБД.

Ајде (уште) еднаш исчитај ги статиите....

Following the animal trials, Michelakis and his colleagues did tests of DCA on human cancer cells in a Petri dish, then conducted human clinical trials using $1.5 million in privately raised funds. His encouraging results — DCA treatment appeared to extend the lives of four of the five study participants.
The study, however, was small and lacked a placebo control, making it impossible to say for sure whether the patients' conditions improved because of the DCA treatment or because of something else.

Повели, ќе те оставам сам,а да заклучиш. На гугл можеш апсолутно се да најдеш, а твое е да ја процениш веродостојноста. Јас не можам да те убедам во што да веруваш, но можам да ти укажам само некои пропусти кои за мене не држат вода. Ако за тебе 4/5 прават 80% за мене 5 е статистички недоволно.

Инаку овие статии ти се за ДЦА, сосема друго од ЦБД.
Очигледно си ми ја промашил поентата. Го читаш насловот на темата? "Зрачење и хемотерапија. Измама или вистина?"
Факт е дека се потиснуваат истражувањата и фактите на оваа тема за други алтернативни третмани. Јас не пробувам да пропагирам употреба на алтернативна медицина, едноставно го наведов моето мислење околу хемотерапијата и колку медицината се труди (или не се труди) околу тоа стварно да најде лек за ракот.
Инаку јас ЦБД го наведов како еден пример, ДЦА како друг. Поентата ми е дека постојат многу алтернативни начини кои не можат да дојдат до израз поради одредени причини.

Поентата ми е дека постојат многу алтернативни начини кои не можат да дојдат до израз поради одредени причини.
Од кои ниеден нема докажано дејство преку клиничка студија во релевантна институција.

Лаетрилот се состои од 1 молекул бензалдехид 1 молекул хидроцијанид и 2 молекула глукоза. Првите два се отровни елементи, но во Б17 со молекулите на глукозата се инертни и немаат токсично дејство. За да можат цијанидот и бензалдехиот да се ослободат од витаминот Б17, потребно е да дојдат во контакт со специфичниот ензим бета-гликозид. Овој ензим е присутен секаде во човековото тело, но најмногу го има во клетките на ракот (до 3.000 пати повеќе). Принципот на дејствување е едноставен - на клетките на ракот за раст им е потребна огромна енергија, односно глукоза. Кога внесувате витамин Б17, клетките на ракот ги апсорбираат молекулите на глукозата од витаминот Б17, а со ензимот бета-гликозид ги отклучуваат бензалдехидот и цијанидот од витаминот и ја предизвикуваат сопствената смрт. Благодарение на големата концентрација на ензимот бета-гликозид, витаминот Б17 е исклучително смртоносен за клетките на ракот, а за другите клетки не е воопшто токсичен. Принципот е едноставен - клетките на ракот се полакомуваат за глукоза, а кога ќе ја апсорбираат, веќе се уништени.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=B61B1B65F8F403408FDC0FF368B02CF4

Лаетрилот се состои од 1 молекул бензалдехид 1 молекул хидроцијанид и 2 молекула глукоза. Првите два се отровни елементи, но во Б17 со молекулите на глукозата се инертни и немаат токсично дејство. За да можат цијанидот и бензалдехиот да се ослободат од витаминот Б17, потребно е да дојдат во контакт со специфичниот ензим бета-гликозид. Овој ензим е присутен секаде во човековото тело, но најмногу го има во клетките на ракот (до 3.000 пати повеќе). Принципот на дејствување е едноставен - на клетките на ракот за раст им е потребна огромна енергија, односно глукоза. Кога внесувате витамин Б17, клетките на ракот ги апсорбираат молекулите на глукозата од витаминот Б17, а со ензимот бета-гликозид ги отклучуваат бензалдехидот и цијанидот од витаминот и ја предизвикуваат сопствената смрт. Благодарение на големата концентрација на ензимот бета-гликозид, витаминот Б17 е исклучително смртоносен за клетките на ракот, а за другите клетки не е воопшто токсичен. Принципот е едноставен - клетките на ракот се полакомуваат за глукоза, а кога ќе ја апсорбираат, веќе се уништени.

НО, и здравото ткиво користи глукоза... Бензалдехидот е соединение, не е елемент, цијанидот исто - гледаш какви луѓе ги пишуваат овие статии, тотално неинформирани.

Бензалдехидот го имаш во семките од кајсиите, сливите, праските има пријатен мирис на бадеми, на вкус горчи.

Види и во B12 (цијанокобалтамин) имаш цијанидна група, па не делува на ракот.

Барај за натриум дихлороацетат, натриумова сол на дихлорооцетна киселина, DCA, sodium dichloroacetate. За него тврдат дека ја успорува гликолизата.

Еве почни од тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom