Боже сачувај, овој нормален ли е бе?:uvo: Па и овие будала родители што стојат по страните и се смешкаат, ракоплескаат... :nesvest: Следната година нека земе камион за да покаже колку напредиле во новата година:jaj:
Е леле добро, мене ме има прегазено кола преку нога па ништо не ми беше...Штом се смеат од страна сигурно е нешто симболично и не е толку болно како што изгледа.
А од каде знаете дека е каратист човеков? Дали носи кимоно? Дали децата носат кимона? Јас не гледам никакво обележување ни на него, а богами ни на децата кое асоцира на карате.:uvo:
Можеби не биле мирни децата на училиште и затоа сега покажува директорот дека ги држи работите во свои раце, односно дека знае да гази со мотор туѓи раце
Ова обичај во таа земја. Преку овој ритуал (со симболичното прегазување на рацете) малите дечиња се веќе мажи и имаат право самите самостојно да просат на улица. Симболиката ја сфаќате - раце, моторно возило....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.