S
StormRage
Гостин
Гледа ептен интересно... сигурно ќе успеат нешто да средат... ова е баш како патување низ времето само ќе гледаш слики а не да си таму 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како ? Информациите што се потребни (дразбите) тие биле одамна , сега има нови информации (дразби).
-Едноставно не ми е јасно , како може да ги чита камерата зраците кога се емитуваат постојано нови зраци. ДАЈТЕ некој попрост пример , за нас попростите (како тоа функционира) !
Ти држи вода пишаново... од каде ќе знаеме дека предметите кои снимале... се онака... посебни со неограничена меморија и тоа истата да биде фино подредена т.е сочуваото да не биде измешано.Малку сум скептик, т.е. малку повеќе... Прочитав погоре дека ќе можеме да видиме што правеле диносаурусите. Сакате да кажете дека ќе добиеме јасен филм и дека минатото се меморирало континуирано? Дури и да е вистина, зарем нема да се измешаат сите слики и движења што се вршеле на исто место во различно време?
Постои. Кога сликаш, ти у ствари го сликаш минатото...кадарот е веќе од извесно минато.А ова постои веке или ...?
Или според следнава теорија:
Се коннструира вселенски брод побрз од брзината на светлината. На него се вградува огромен телескоп или која било друга машина што има улога на огромен телескоп.
Потоа бродот патува онолку светлосни години колку што сака да види во минатото. Го насочува телескопот кон Земјата и оп, минатото на дланка.![]()
Ноуп.Овде авторот сака да каже дека бродот патува со поголема брзина од светлината и оди толку пат колку што сака да види во минатото.Т.Е. оди до таму каде што стигнала светлината која се рефлектирала од Земјата например пред 10.000 години.Сум слушнал многу пати за теоријата кога патуваш со брзина поголема од светлината дека всушност патуваш низ времето.Е сега кога ќе пуштиш ВОРП за 2-3 минути нема ни да се гледа земјата,ќе бидеш доста далеку и дури и да се вратиш што?Ќе се вратиш по 5 мин.Стварно не верувам во ова дека така ќе се патува низ времето.Има и нели теорија да вртиш обратно од вртењето на земјата.Па ако некое возило патува со брзина над 300 000 во секунда не верувам дека ќе може да врти така околу земјата.Ако земјата има диаметар од 13 000 км би ја поминал за 0.04 секунди.Невозможно е да вртиш толку мал круг со толкава брзина.А ако земеш и стиснеш само гас отидеш пичку матер и по еден саат стигнеш негде на некоја планета појма ќе немаш дали си патувал низ времето,со оглед дека само времето на земјава ни е познато.Стварно глуп сум ова да го сватам ,може има нешто ама цела теорија е на стаклени нозе.
Тука не се работи за конвенционално патување.... туку со помош на манипулација на просторот да се достигнат брзини неколку пати поголеми од светлината.... и тоа без зголемување на масата на леталото итн.Сум слушнал многу пати за теоријата кога патуваш со брзина поголема од светлината дека всушност патуваш низ времето.Е сега кога ќе пуштиш ВОРП за 2-3 минути нема ни да се гледа земјата,ќе бидеш доста далеку и дури и да се вратиш што?Ќе се вратиш по 5 мин.Стварно не верувам во ова дека така ќе се патува низ времето.Има и нели теорија да вртиш обратно од вртењето на земјата.Па ако некое возило патува со брзина над 300 000 во секунда не верувам дека ќе може да врти така околу земјата.Ако земјата има диаметар од 13 000 км би ја поминал за 0.04 секунди.Невозможно е да вртиш толку мал круг со толкава брзина.А ако земеш и стиснеш само гас отидеш пичку матер и по еден саат стигнеш негде на некоја планета појма ќе немаш дали си патувал низ времето,со оглед дека само времето на земјава ни е познато.Стварно глуп сум ова да го сватам ,може има нешто ама цела теорија е на стаклени нозе.
Ноуп.Овде авторот сака да каже дека бродот патува со поголема брзина од светлината и оди толку пат колку што сака да види во минатото.Т.Е. оди до таму каде што стигнала светлината која се рефлектирала од Земјата например пред 10.000 години.
Ноуп.Овде авторот сака да каже дека бродот патува со поголема брзина од светлината и оди толку пат колку што сака да види во минатото.Т.Е. оди до таму каде што стигнала светлината која се рефлектирала од Земјата например пред 10.000 години.
Тука не се работи за конвенционално патување.... туку со помош на манипулација на просторот да се достигнат брзини неколку пати поголеми од светлината.... и тоа без зголемување на масата на леталото итн.
И кога тоа летало ќе помине 30 светлосни години, ќе ги сврти огромните телескопи накај Земјата и ќе дознаеме што всушност се счучувало пред тие 30 години.
--- надополнето ---
Е баш така.