Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

• Креатор на темата Креатор на темата WizKhalifa
  • Време на започнување Време на започнување

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
Ах бре Луки златен, такви муабети на другите девојчиња не мене... :)
Туку и ти имаш докторирано, очигледно (како и останатите мажи тука), на тема Меѓучовечки односи - како да ќариш девојка. Знаеш ти многу добро, прашање на време е која ќе биде „среќната добитничка“. ;)
Абе јас колку знам, толку и не знам (Доктор на науки за ќарувајне женска сигурно не сам.. Од мен има дека дека поголеми фраеришта и клецачишта). Нема ништо лошо ако човек не знаа.. Лошо е да не сака да се науче.. Па се допитувам, за да си знам (и споделувам тук там по нешто шо сам видел у мојо скромен живот) ...
Која и да е, ќе биде среќна со сељо бој... Само на таква среќа не се нафаќат ного од момите. Не знам зашо.. :(:(

Амииии алфа маж коа ќе заржи да се ќути :pos: Нема фино да замоли ;)

Така е.... На форум сите имат 20+ сантими, по 10 рецки минимум, и он коа дига рака у кафана за келнер, 3јца идат наеднаш да го услужат, а певаљката одма пушта специјален поздрав... Коа подвикне, да те растресе и наеже од амалггамо на авторитет, сила, и интелект. Само да те погледне со крвјосаните очи од алкохол, чад, неспиејне, и крвта у вените да ти се смрзне... Балкански Алфа Мажјак, ендемско животно.

Категорија „мало туле“, исто како и Лион. :)

п.с. Се зезам!!! Не ми се лутете. :love:
Човек едноставно не може да ти се налути кога ќе му ја направиш таа чест и го ставиш во иста категорија со лав. Тоа е гордост.

Абе животот е чудна работа да не искочи некој ден јас да сум ти претпоставен, па ти да бидеш брканата и ти да бидеш таа по која ќе урлам во канцеларија, па ќе видиме дали во тој момент ќе се смееш во овој стил :pos:. Инаку не се секирај прееска се отспав уште не ми се спие попосле ќе си легнам и така утре на работа идам во 11 саат директно на состанок.

Тоа може во некој паралелен универзум, оти јас сум сама свој газда...ама ете, сигурна сум дека ќе најдеш добар вентил за реализација на фантазијава, утре на состанок, или пред/после него во зависност од преференците;)

:Sussaro Најдлабок поклон за твоите постови и за тоа колку реално ја отсликуваш целата ситуација, без разлика дали на некого му се допаѓа тоа или не. Сакам да споделам две мои лични искуства во врска со темата.

Прв случај. Бев 4та година средно, типката моја генерација, учиме во исто школо ама она од друг град и живееше под кирија овде. Се ебававме 5-6 месеца и кога завршивме во јуни ме одјеба без окото да и трепне. Ми вика не можеме повеќе да се гледаме, далеку сме (30 km), ќе се гледаме ама јас ко ќе ти кажам. Пази, она кога ќе каже. На мене притисокот над 200, се чудам што е работата, зошто ме откачи. Си ја изладив некако главата и си викам мора да има нешто. И велам извини ама не ми одговара да се гледаме ти кога ќе кажеш, поарно ич да не се гледаме. Тука завршивме, и јас после неколку недели дознав дека типката уствари имала врска 3 години со некој од нејзиното место. Значи се ебавала и со него и со мене у исто време, како шо милуваш ти да кажеш ем јаре ем паре.
Потоа, се запиша на факултет у Штип, а и јас таму и 4 год буквално ко да не се познававме. Нозете ги ширела како тетратка, а имала и блиски истополови контакти. Пред некое време ја среќавам у една дискотека, она ми иде и муабетот течеше отприлика вака:
Она: Еее абе кај си ти, од кога те неам видено.. се изгуби..
Јас: Еве ме, малку со друштво да се опуштиме.. :)
Она: Ахаа.. е убаво, шо има ново кај тебе, кога ќе се видиме?
Јас: Ако добро ме служи меморијата, јас и ти се гледавме.. некад давно.. ;)
Она: Еее тогаш бев мала.. дрн, дрн, дрн...
И на мене у истиот момент ми текнува на постот на Сусаро оној шо е у топ 10 на тема Зошто бившите не се враќаат. и и викам на типката ќе се видеме ама јас ко ќе кажам. Пријатно. Остана занемена, сигурно не очекуваше таков одговор од моја страна.:)

Втор случај. Почнав да се гледам со една, у врска бевме околу 3 месеци и доаѓаше кај мене нормално. Еднаш си го заборави фејсбукот вклучен и јас ја носам дома доцна ноќта и кога се вратив видов дека го заборавила. Ги отворив намерно пораките, да видам со кого пишувала, нормално кога сум у врска сакам да знам со кој си имам работа, оти еднаш ко се изгореш од млекото после и на матеницата дуваш. И читам разговор пишувала со некој дечко шо е у Италија, кажува му дека има дечко ама и договара се да идат на кафе ко ќе си дојде он, демек другарски (курац мој другарски). Аха, си викам.. чекај јас да те заебам пред ти да ме заебеш мене. И почнaв да не ја ебам 2%, не и идеше на крај памет шо се случува. Ништо не стана со врската, мање битно. Очигледно она си бараше резерва или пак +1 на списокот. Да резимирам, методот на Сусаро според мене е доста валиден и функционира у пракса, кој не верува слободно нека проба.

Не знам као функционира тоа необрнување внимание ни 2%. Ова го имам смислено пред x години, не е ништо конклузивно или фиксно, но фино е да се сподели: Да речеме дека севкупното внимание меѓу 2 индивидуи е 8 црти.
I I I I I I I I
Ако едната страна покажува внимание од 5 црти, другата покажува од 3 и обратно. Скоро никад не е I I I I : I I I I , а за да биде I I : I I I I I I, потребно е првата страна да има доза очај или зацапаност по втората страна, а втората страна би го перцепирала тоа ко гушење.
Значи има 2 опции :
- да глумиш 3ка (иако си мн поише заинтересиран) за да добиваш 5ка.
- да оставиш добар впечаток и интерес кај нејзините другарки, тогаш дури и да не ја одјебаваш 2 %, најверојатно ќе се заинтересира пошто кај жените многу функционира стварта наречена натпревар.

Иначе жал ми е кога куп паметни мажи почињаат да мразат жени и остануваат сами. И тука не се криви само жените (иако се имам изјаснето дека мажите генерално се покул од жените). Еве зошто:
= > Ми се чини дека превише сериозно пристапувате на жените, па го добивате истиот ефект како и пристапот на екстра - заинтересиран или очаен тип (а тоа е пристапот : Озбилен сум кон тебе.) Кога сериозно и реалистично пристапувате во меѓучовечки однос секогаш сте разочарани на крај. Кога пристапувате на некој така (жена или пријател, сеедно), а се сметате притоа за интелигентни, обично на крај се осеќате дури надмено, а другата страна ја осеќа таа надменост или осеќа дека не е доволно добра. И сега, за жена или било кој, може да биде предизвик тоа, ако ве свиѓа, да фати да се докажува, дури и менува. Како што кажав, жените се меѓусебно у еден постојан натпревар, понекогаш се деградираат себе разголувајќи се до коска со цел да бидат доволно добри и избрани пред другарките. Меѓутоа, кога станува збор за интелектуална надменост, таа нема многу простор како да се докаже, бидејќи тука не зборуваме за облакање фустанче, туку за перманентна не многу променлива состојба. Ако интелектуално е сметана за недоволно добра, најчесто нема да се докажува. На жените и се допаѓа тоа што од ’сељак’ нема да биде оценувана, или ако е веќе оценувана и треба да се докажува, дека тоа ќе биде нешто што реално може да го постигне. Оттука, вие ќе добивате чудни погледи од девојки кога им поставувате општествени или научни прашања, тие се плашат дека ќе бидат оценувани и гледани одвисоко за нешто (интелигенција, интуитивност, анализирање) кое не се менува преку ноќ. Не сметам дека не е ок да сакаш да оцениш некој интелектуално, но проблемот е кога пристапувате надмено.
Така, последно кога еден член ме праша дали ги слушам Morphine, јас во одговорот спомнав опиум и soudade, и тогаш тој ми одговори со една реченица во стилот : “Името на бендот потекнува од Морфеус - бог на сонот.“ Мене тоа ми е јасно, но нема тука што повеќе да се дискутира, не сакам да бидам оценувана туку сакам да бидам препознавана. Така, имам пријатели кои стално ме прашуваат дали сум го глеала овој или оној филм, ја 80 % од времето викам “НЕ.“ Но они продужуваат најнормално со муабетот кажувајќи ми зошто е фино да ги глеам, односно не ме осудуваат што реално да, ми фали општа култура, туку ми зборат на ИСТО интелектуално ниво, бидејќи го препознаваат разбирањето од моја страна, истиот сензибилитет и интуитивност.
Оттука, ја не би сакала да седнам на иста маса со паметните луѓе од форумов кои бтв ги респектирам. Зошто нивниот однос би бил малтене оценувачки, па би се осеќала како недоволно добра од аспект кој не можам да го сменам. Мислам дека треба поише да им пристапувате општо на луѓето со респект (кон нивниот сензибилитет и перцепција на работите) .

Трето, во врска со сељачкиот однос... мислам дека нема никаква сврха да се приспособувате себеси повеќе од одреден краток период. Испод ниво ви е да изигравате сељаци, макар и суптилни. Така да, едино на што треба да внимавате кога сакате да одржите/имате фин однос со некој е единствено она со цртичките на почеток (да не потценувате, да не натценувате, да не третирате ко шут, да не третирате ко принц/ези), сѐ повеќе од тоа е веќе недостоинствено и малтене наликува на онаа ситуација кога жените за да бидат доволно добри зимаат да се оголуваат и да праат маскенбал.

Исто приметив дека рековте дека жените брзо завршувале врски и продужувале ко ништо да не било. Жените обично се поемоционални, у принцип поише плачат и се жалат, но кога станува збор за елементарните аспекти наречен хуманост, соживот, разбирање и помагање, мислам дека тука нема сврха да ги делиме мажите и жените, туку дека сите се помалку или повеќе отапени од тие елементарни аспекти, и тоа е страшно.

Вештица, ќе те викам за кафе некад, пошо ти си као надмената и похејтерска верзија на јас, респект. :)

:Sussaro Најдлабок поклон за твоите постови и за тоа колку реално ја отсликуваш целата ситуација, без разлика дали на некого му се допаѓа тоа или не. Сакам да споделам две мои лични искуства во врска со темата.

Прв случај. Бев 4та година средно, типката моја генерација, учиме во исто школо ама она од друг град и живееше под кирија овде. Се ебававме 5-6 месеца и кога завршивме во јуни ме одјеба без окото да и трепне. Ми вика не можеме повеќе да се гледаме, далеку сме (30 km), ќе се гледаме ама јас ко ќе ти кажам. Пази, она кога ќе каже. На мене притисокот над 200, се чудам што е работата, зошто ме откачи. Си ја изладив некако главата и си викам мора да има нешто. И велам извини ама не ми одговара да се гледаме ти кога ќе кажеш, поарно ич да не се гледаме. Тука завршивме, и јас после неколку недели дознав дека типката уствари имала врска 3 години со некој од нејзиното место. Значи се ебавала и со него и со мене у исто време, како шо милуваш ти да кажеш ем јаре ем паре.
Потоа, се запиша на факултет у Штип, а и јас таму и 4 год буквално ко да не се познававме. Нозете ги ширела како тетратка, а имала и блиски истополови контакти. Пред некое време ја среќавам у една дискотека, она ми иде и муабетот течеше отприлика вака:
Она: Еее абе кај си ти, од кога те неам видено.. се изгуби..
Јас: Еве ме, малку со друштво да се опуштиме.. :)
Она: Ахаа.. е убаво, шо има ново кај тебе, кога ќе се видиме?
Јас: Ако добро ме служи меморијата, јас и ти се гледавме.. некад давно.. ;)
Она: Еее тогаш бев мала.. дрн, дрн, дрн...
И на мене у истиот момент ми текнува на постот на Сусаро оној шо е у топ 10 на тема Зошто бившите не се враќаат. и и викам на типката ќе се видеме ама јас ко ќе кажам. Пријатно. Остана занемена, сигурно не очекуваше таков одговор од моја страна.:)

Втор случај. Почнав да се гледам со една, у врска бевме околу 3 месеци и доаѓаше кај мене нормално. Еднаш си го заборави фејсбукот вклучен и јас ја носам дома доцна ноќта и кога се вратив видов дека го заборавила. Ги отворив намерно пораките, да видам со кого пишувала, нормално кога сум у врска сакам да знам со кој си имам работа, оти еднаш ко се изгореш од млекото после и на матеницата дуваш. И читам разговор пишувала со некој дечко шо е у Италија, кажува му дека има дечко ама и договара се да идат на кафе ко ќе си дојде он, демек другарски (курац мој другарски). Аха, си викам.. чекај јас да те заебам пред ти да ме заебеш мене. И почнaв да не ја ебам 2%, не и идеше на крај памет шо се случува. Ништо не стана со врската, мање битно. Очигледно она си бараше резерва или пак +1 на списокот. Да резимирам, методот на Сусаро според мене е доста валиден и функционира у пракса, кој не верува слободно нека проба.
Ако продолжиш да ги применуваш советите од Сусаро, почнувај да собираш пари за ергенски данок уште сега.

Нема правило кога се зборува за тоа што и какво однесување би привлекло некоја жена. Во прилог на тоа тврдење, а како аргумент дека е така, ја постирам следнава слика:
Zeni.jpg

Друже, пиши една книга бе, од форумот ќе имаш само многу читатели
Најдобрата идеја во 33 страни на темава.
Sussaro, мораш да напишеш книга. Автобиографија и тоа.
Ако не, треба да се компилираат сите постови твои и да се издадат... за будучи генерации да учат.

Човек едноставно не може да ти се налути кога ќе му ја направиш таа чест и го ставиш во иста категорија со лав. Тоа е гордост.

Браво за “Лавот“. (y)
Прво да прашам за какви „алфа мажи“ се прави муабет?
Алфа мажи меѓу машки (несигурни шовинисти ), кои пред жена се како лавот од сликата или алфа мажи погодни за репродукција, со соодветен психофизички профил за продолжување на видот???

Проблемите и неразбирањето помеѓу мажите и жените е поради дедоволното познавање на мажите на променливата природа на жените, односно хормонално хемиските промени кои ги имаат жените циклусно секој месец.
Кога жената е во овулација бара алфа мажјак за парење. Тогаш и треба маж кој е сигурен во себе, има добри физички карактеристики и е соодветен материјал за идно потомство. Погодно време за сиров секс без посебни емоции и пренемагање, немаат потреба од романтика и сл. Чист секс, дали со парнер или љубовник не е битно. :)
За време на циклусот и првите денови по него, таа е емотивно ранлива и и треба маж, пријател кој ќе има разбирање на нејзините промени во расположение и ќе и даде соодветна поткрепа да ја надмине “кризата“. Тогаш треба да им се даде емоционална поткрепа и не е на одмет нежност, романтика и сл. Тука имаме водење љубов и ова најчесто е со партнер во сигурна врска или брак.
Во останатите денови од месецот кога хормоните им се релативно стабилни (а тие денови се малку верувајте) ја има жената во вистинското нејзино издание. Таа може да е среќна и исполнета ако има покрај неа соодветен партнер или да е во депресија поради долгогодишно неисполнување на некои од погоре наведените потреби.
Третирањето како кралица во деновите кога се сака само за секс им е одбивно и ќе ве одебат „што ќе ми е ваков папи“ исто така и запоставувањето кога имаат потреба од нежност доведува до „што си го губам времето со овој нечувствителен идиот“.

Пред да се стапи во врска треба да се биде искрен и да не се глуми нешто што не си по природа, неможеш долго да глумиш. „Не веруј жени која лаже“ ама не биди ни ти лажлив идиот. ;)
За време на врска треба да се фати редот на циклусите и да си најдеш модул за прилагодување кон нив.
Комплицирани и комплексни се жените затоа нема едноставна “формула“ за успешност со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom