:
Sussaro Најдлабок поклон за твоите постови и за тоа колку реално ја отсликуваш целата ситуација, без разлика дали на некого му се допаѓа тоа или не. Сакам да споделам две мои лични искуства во врска со темата.
Прв случај. Бев 4та година средно, типката моја генерација, учиме во исто школо ама она од друг град и живееше под кирија овде. Се ебававме 5-6 месеца и кога завршивме во јуни ме одјеба без окото да и трепне. Ми вика не можеме повеќе да се гледаме, далеку сме (30 km), ќе се гледаме ама јас ко ќе ти кажам. Пази, она кога ќе каже. На мене притисокот над 200, се чудам што е работата, зошто ме откачи. Си ја изладив некако главата и си викам мора да има нешто. И велам извини ама не ми одговара да се гледаме ти кога ќе кажеш, поарно ич да не се гледаме. Тука завршивме, и јас после неколку недели дознав дека типката уствари имала врска 3 години со некој од нејзиното место. Значи се ебавала и со него и со мене у исто време, како шо милуваш ти да кажеш ем јаре ем паре.
Потоа, се запиша на факултет у Штип, а и јас таму и 4 год буквално ко да не се познававме. Нозете ги ширела како тетратка, а имала и блиски истополови контакти. Пред некое време ја среќавам у една дискотека, она ми иде и муабетот течеше отприлика вака:
Она: Еее абе кај си ти, од кога те неам видено.. се изгуби..
Јас: Еве ме, малку со друштво да се опуштиме..

Она: Ахаа.. е убаво, шо има ново кај тебе, кога ќе се видиме?
Јас: Ако добро ме служи меморијата, јас и ти се гледавме.. некад давно..

Она: Еее тогаш бев мала.. дрн, дрн, дрн...
И на мене у истиот момент ми текнува на постот на Сусаро оној шо е у топ 10 на тема Зошто бившите не се враќаат. и и викам на типката ќе се видеме ама јас ко ќе кажам. Пријатно. Остана занемена, сигурно не очекуваше таков одговор од моја страна.
Втор случај. Почнав да се гледам со една, у врска бевме околу 3 месеци и доаѓаше кај мене нормално. Еднаш си го заборави фејсбукот вклучен и јас ја носам дома доцна ноќта и кога се вратив видов дека го заборавила. Ги отворив намерно пораките, да видам со кого пишувала, нормално кога сум у врска сакам да знам со кој си имам работа, оти еднаш ко се изгореш од млекото после и на матеницата дуваш. И читам разговор пишувала со некој дечко шо е у Италија, кажува му дека има дечко ама и договара се да идат на кафе ко ќе си дојде он, демек другарски (курац мој другарски). Аха, си викам..
чекај јас да те заебам пред ти да ме заебеш мене. И почнaв да не ја ебам 2%, не и идеше на крај памет шо се случува. Ништо не стана со врската, мање битно. Очигледно она си бараше резерва или пак +1 на списокот. Да резимирам, методот на Сусаро според мене е доста валиден и функционира у пракса, кој не верува слободно нека проба.