Какво гравче сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам тавче графче со колбаси или ќофтиња. Друг вид на приготвен грав никако.

spooky напиша:
Чорбесто гравче со чадени ребра, варени во зенјен лонец, зачинето со малку нане. Капакот на лонецот обавезно залепен за самиот лонец со тесто, и да се крчка на тивок оган така неколку (многу) саати.

Кај ме најдовте гладен....
:cuc: аииии грав ти е закон ствар , да се напука човек едно два тањира па после револуција во стомак , гасови... али знаете ли дека научно е докажано дека доколку има човек 13 пати гасови на ден , значи дека има здрав стомак,а ја после гравче јадење имам три четири пати поздрав стомак хаххаха :osmeh:

Tavce gravce

Potrebno e:

500g grav
1 glavicka kromid
100ml zejtin
2-3 parcinja suva crvena piperka
biber, sol, brasno, magdanos

Priprema:

Se mie gravot i se ostava da stoi vo voda vo tek na nokta. Posle toa se vari vo lonec; posle prvoto proviranje se frla vodata i se dodava nova voda. Potoa se dodava kromidot i piperkata.
Se prodolzuva so varenjeto se dodeka gravot ne stane mek. Ako ima premnogu voda visokot se odliva. Vo drug lonec se proprzuva kromidot i piperkata na zejtin i seto toa se dodava vo gravot. Seto toa se stava vo zemjan sad i se dodava magdanosot,biberot i solta. Se stava da se pece se dodeka ne se zapece odozgora no mora da se vnimava da ne bide gravot mnogu suv.

Јас сакам и тавче гравче и чорбасто гравче, ама чорбастото ми е поубаво.:toe:

definitivno tetovsko tafce grafce i toa so zelka salata:D

Тавче Гравче со пушена Удина:cuc:

Sekakov grav sakam, ama najvise sakam mandza grav, posen, ne deka ce odbijam i so nesto mrsno :)

сакам граф петок да јадам незнам зашо ама останато ми е дома ко ке одам петок и то стално прашвам шо има за јадење и стално граф слушам ама остај то никојпат не јадев

mene mi e najslatko posnoto gravce,belo bez maslo!

ali sepak,tavce gravceto NISTO ne moze da go zameni!I posledicite od nego se EDINSTVENIIII!:pos2::pos2:

секаков граф јадам ама најдобар е со кечап

Од грне што се крчка на отворен оган во природа со сува везена пиперка во него и малку пушена сланина.Абе лиѓи ми потекоа.

Тафче графче со сирење, без меса, сланини, ребра. И секако салата

Тавче-гравче... во мал земјен сад, со нане ... со тоа може едно домашно лепче... топло... мераци... М Е Р А Ц И ! ! ! :)

(сеа ме заебавте... на пауза за ручек идам на гравче :) )

Ilidan напиша:
секаков граф јадам ама најдобар е со кечап

Грав со кечап?:ija: Не, не.. реков јас дека има некои ама баш што не знаат шо со шо се јаде.:pov:
Најубаво ти е гравче со ребро или тавче гравче со додаток зелка салата. Мх, мх, мх, мх.. :je:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom