Какво е тоа "Џе 3" полирање

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
C

cige

Гостин
Ја носам денеска колата кај еден мајстор да ми ја исполира со восок, и ме прашува дали сакам Џе 3 полирање да ми направел. Го прашувам шо е тоа и тој не знаеше да ми објасни. Ми вика дека гастербајтериве шо си идат од Германија му барале само такво, му кажувале дека во Германија веќе никој не полирал со восок. За тоа полирање наплаќа 50 евра, а за со восок 30 евра.

Хахахахаха ако имаш брусалка со брзини купи од еуро толс сунѓер што се монтира на брусалката,полир паста од некој поголем маркет и сам исполирај си ја колата.Гледај времето да биде облачно или ладно,по можност рано по сабајле или навечер.
Најубав период за полирање е пролет и есен

Ти објасна како да исполираш со брусалка али може истото и рачно да го направиш за што ти треба повеќе време али ке добиеш подобар ефект еве ти линк да видиш како се прави тоа ако немаш до сега полирано .. кај што работев во пералната пред 3 години имавме и машина за полирање али сите бараа рачно .

Ти објасна како да исполираш со брусалка али може истото и рачно да го направиш за што ти треба повеќе време али ке добиеш подобар ефект еве ти линк да видиш како се прави тоа ако немаш до сега полирано .. кај што работев во пералната пред 3 години имавме и машина за полирање али сите бараа рачно .
I ja ednas racno pa posle toa nemozev da pisuvam na rabota :) !!!

I ja ednas racno pa posle toa nemozev da pisuvam na rabota :) !!!
Дур ја навикниш раката .. сигурно не си фатил до тогаш тешка работа и напорна .. плус кај рачново полирање мора на секој 1цм да поминиш 2-3 круга а за една кола ке треба да се навртиш кругови :)

Хахахахаха ако имаш брусалка со брзини купи од еуро толс сунѓер што се монтира на брусалката,полир паста од некој поголем маркет и сам исполирај си ја колата.Гледај времето да биде облачно или ладно,по можност рано по сабајле или навечер.
Најубав период за полирање е пролет и есен
Со брусалка може да останат кругови. Од рачно нема поубаво ;)

Со брусалка целосно, и со рака на потешко достапни делови...
Зависи што восок користиш за полирање, и нема врска дека ќе останеле кругови. После полирање треба добро суво бришење.
Јас користам Carnauba и сум екстремно задоволен.

П.С наместо да употребуваш скапи пасти,земи паста за заби одлична е за полирање нека ти каже некој поискусен ако не ми верувам,и јас самиот имам пробано затоа ти кажувам од лично искуство.(y)

П.С наместо да употребуваш скапи пасти,земи паста за заби одлична е за полирање нека ти каже некој поискусен ако не ми верувам,и јас самиот имам пробано затоа ти кажувам од лично искуство.(y)
Од онаа со гранули? :tapp:

и колку пастти за заби ке ми требаат за цела кола. Колку време ке го држи сјајот?
Не заебавај зошто некој би измислувал полир пастисо восоци со триста глупости во нив кога едноставно може да наточи паста за заби и готово. Иначе јас користам 3М пасти и сум презадоволен, малце се поскапи ама има да заборавиш кога си ја купил.
12205633903MPerfectitIIIFastCutPLUS50417ExtraFineCompoun80349UltrafinaSE50383TriplePack.jpg

Веќе подолго време размислувам за да си купам брусалка и сам да си ја полирам. Досега колку шо имам дадено пари за полирање поефтино ќе ми излези на 5 години нова боја да ставам.

Веќе подолго време размислувам за да си купам брусалка и сам да си ја полирам. Досега колку шо имам дадено пари за полирање поефтино ќе ми излези на 5 години нова боја да ставам.

А да си купиш специјална машинка за полирање, со брусалка се сече метал не се полира кола :D

Ништо да не купуваш само 1 полир паста и 2 крпчиња и полирај си ја рачно ... од рачно нема поубаво со машината ке поминеш секаде али нема да е исто исполирано !

Ништо да не купуваш само 1 полир паста и 2 крпчиња и полирај си ја рачно ... од рачно нема поубаво со машината ке поминеш секаде али нема да е исто исполирано !
Епа од тоа и јас се плашам, да не ја направам целата да се познава кај сум поминал кај не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom