Какви песни за Нова Година ?

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
забавна,народна рок најмногу турбофолк се е прифатливо
ама никако не може да се помине без песната мојата мајка не спие:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
секоја новагодина минимум по 3-4 пати ја пуштаат секаде :)

Traffic Countdown :vozbud: Лудница лани со Тиесто во NY. Таква музика сакам за нова година...

Ама таму каде што ке бидам, ке има најверојатно народно, ама јбг, во Струмица народот е таков, тешко е клабер да бидаш тука.

тука те поштуем ,камо тиесто у македонија :cuc: АМИН тоа е живот на висока нога ,не земале тука турбофолк,шабанерија,босанско српски звања,(НЕ ПРИФАТЛИВО)времето не згази со таа музика .!.

времето не згази со таа музика .!.

Една баба буквално ја згаси таа музика. Во едно југо имаше пуштено песми на ЗонаЕмЕден и брзо возеше. Потоа е веќе трагедија....

А шо за тебе не е срање?

Xax, pa sve sto ne e povrzano so ovoj vid na muzika, trance, pop, nesto ex-yu, makedonski narodni i zabavni nesto srpsko i toa... Sigurno nema da si ja lupam glavata od zid na metal i takvi slicni pesni... nemozam da gi podnesam vaka, a ne pa nova godina da ja pominam so tie pesni.. :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

Xax, pa sve sto ne e povrzano so ovoj vid na muzika, trance, pop, nesto ex-yu, makedonski narodni i zabavni nesto srpsko i toa... Sigurno nema da si ja lupam glavata od zid na metal i takvi slicni pesni... nemozam da gi podnesam vaka, a ne pa nova godina da ja pominam so tie pesni.. :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

Зошто, зошто, зошто?!?Зошто сте толку конзервативни, бетер од баба ми и дедо ми!Зошто!?!:tapp:
Метал ве асоцира само на лупање глава од ѕид...не знам зошто давате глупави идиотски кретенски коментари кога не знае што како е?!?:tapp:
Те молам кажи ми што за тебе претставува...шабанерија, турбо фолк, пијанчење до смрт, кршење чаши и други предмети и неартикулисано урлање...?!? Веројатно совршенство...од твоја гледна точка :tapp:

tiesto.jpg

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Зошто, зошто, зошто?!?Зошто сте толку конзервативни, бетер од баба ми и дедо ми!Зошто!?!:tapp:
Метал ве асоцира само на лупање глава од ѕид...не знам зошто давате глупави идиотски кретенски коментари кога не знае што како е?!?:tapp:
Те молам кажи ми што за тебе претставува...шабанерија, турбо фолк, пијанчење до смрт, кршење чаши и други предмети и неартикулисано урлање...?!? Веројатно совршенство...од твоја гледна точка :tapp:

Eдно нешто само... не можат сите да слушаат метал. Мене главата ме боли од метал, ме фаќа главоболка. Ми смета таа музика. Не се премногу тие што ја слушаат таа музика и во глобала само таа музика ја сакаат ништо повеќе. Иако има и правци нели јас не се ни разбирам.
Но сватете дека не можат сите тоа да го слушаат.
А за Нова Година 2% од забавите ќе бидат со метал, а 98% пред се комерцијалка и од техно, транс па до шабанерија.
Пример мене некој да ме однесе на метал забава јас ке полудам од таа музика, ама ако некој од вас дојде на просечна забава (значи не зборам за апсолутно што ќе се пушта турбо фолк) сигурно пола песни ќе ги познаваат и ќе си поминат потпросечно.
Последно место на кое би отишла за Нова Година е журка каде метал ќе се пушта :) не ја навредувам таа музика и нејзините љубители, само едноставно ми смета ако ја слушам. А оние стереотипи секогаш ќе ги има, таков ни е менталитетот, за многу работи... најдобро не се замарај и готово.

Добро ќе беше 12 часовна транс журка!!!! Штета.. друштвото е за Српско. :uvo:

Зависи каде ќе сум ако сум некаде во домашна атмосвера на почетокот македонски рок... па се до странски рок и метал....
иииииииии... да не заборавам тука некаде се и македонските патриотски песни без нив никаде не одам! ПозЗ

Eдно нешто само... не можат сите да слушаат метал. Мене главата ме боли од метал, ме фаќа главоболка. Ми смета таа музика. Не се премногу тие што ја слушаат таа музика и во глобала само таа музика ја сакаат ништо повеќе. Иако има и правци нели јас не се ни разбирам.
А за Нова Година 2% од забавите ќе бидат со метал, а 98% пред се комерцијалка и од техно, транс па до шабанерија.
Пример мене некој да ме однесе на метал забава јас ке полудам од таа музика, ама ако некој од вас дојде на просечна забава (значи не зборам за апсолутно што ќе се пушта турбо фолк) сигурно пола песни ќе ги познаваат и ќе си поминат потпросечно.
Последно место на кое би отишла за Нова Година е журка каде метал ќе се пушта :) не ја навредувам таа музика и нејзините љубители, само едноставно ми смета ако ја слушам. А оние стереотипи секогаш ќе ги има, таков ни е менталитетот, за многу работи...

хм...мојот пост беше наменет за они кои што ја потценуваат таа музика...(знам дека не ја поднесуваат поради да кажам остриот звук)
меѓутоа сигурна сум дека би ти се допаѓале многу метал песни...но не од дет блек треш правецот...него помек метал кој што не верувам дека некој и не го обожава...метал, рок песни кои што никогаш не умираат...
Иначе за нова година да транс океј...овај електронска музика и тоа се поштуе...
Не го потценувам и турбо фолкот, но едноставно нештото е наметнато и сега нашиве сограѓани за да бидат фраери(мислат дека се фраери со тоа, што е најтрагично), демек се во тек со случувањата на балканов...се пијанчат, кршат чаши, урлаат и мислат дека тоа единствениот најдобар начин за провод на нова година...па со оглед на тоа фала богу сите дека ќе гледаат од аспектот: Нова Година без турбо фолк, играње на маса, не е нова година :tapp:

Тоа е всушност ден ист како и сите други...и секој нека си го помине каде сака со кого сака и каква музика сака нека си слуша...тука дававме мислење за какви песни за Нова Година...но некои не идат подалеку од ограничувањата(турбо фолк) и даваат непотребни коментари(трескање глава од ѕид, наркомани)...и иритираат(не може човек да им докаже дека некои луѓе едноставно не уживаат во звукот на неуметничките и безвредните турбо фолк песни...(се извинувам, но се испоизнервира..нештово го објаснувам 5 години, ама некој што мижи и му се затнати ушите очигледно дека нема да види нит да слушне)

Последно место на кое би отишла за Нова Година е журка каде метал ќе се пушта :) не ја навредувам таа музика и нејзините љубители, само едноставно ми смета ако ја слушам. А оние стереотипи секогаш ќе ги има, таков ни е менталитетот, за многу работи... најдобро не се замарај и готово.
Ех , грешиш.
Јас ако чујам некоја безвезна треси-го-гзот или чашокршачка музика ми отиде Нова Година , затоа решив да си славам сам, т.е да не славам со друштво.
И Метал е широк поим , не е могуче од секој да те боли глава кога варира од музика која е бајаги блиска до онаа на радио па се до некој си незнам какви врискам-а-незнам-ни-сам-што поджанрови.
Со рок , панк-рок, транс , драм`н`бејс и Хаус би славел искрено .
Нема подобар избор од тоа.

Металштина бе брат!
Нека фура Meshuggah ќе рипам у шутка(не населбата) дур крвта не ми зоврие!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom