Какви песни за Нова Година ?

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Претежно ТУРБО фОлК и на крајот завршиме со Диско Чочек-Ферус Мустафов:pos2::pos2:

Да ја живнеме темата бидејки иде Нова Година, па сепак да видам пак што ке слушите, можеби сте го промениле овој пат музичкиот жарн и други членови да ве слушнам :) ...
Дали ке го труиме и овој пат Турбо Фолкот ... ? :( :(

2008 ја дочекав со Nox Arcana, 2009 со Morphia и Immortal, 2010 оди накај Draconian за сега, па ќе видиме. :)

Минатата година бев ударен на техно од Казиани, Умек минимал на Марко Карола и сл....
би слушал за нова година од транс до реге и класика од Моцарт....

се се само не ебан турбофакинфолк:nesvest:

Пролетерски песни за пролетерскиот Празник . Новогодишни песни за Нова година . :) :vozbud::vozbud:

Првиот саат странско (или во чаши ако се брои по 5-6) после исто ми доџе и кинеско да пуштаат :helou:

епа оваја година има да се клам в меана за сите пари ... и ќе ја дочекам новата исклучиво со народно музиче .

Сакам да ја искористам приликата да прашам да не знај некој/а кај ќе пеј Наум Петрески за нова година :)))

Не знам зошто секоја нова година мора да помине со шабанерија, турбо фолк, пијанство и кршење чаши:toe:
Иначе би било феноменално доколку оваа нова година ја поминам со некој метал, транс звук...прилично перфектно за забава

А овие од Град Скопје се одлучија ли чија музика ќе пуштаат и кого ќе канат за на Плоштад?

Инаку последниве неколку Нови Години ги поминувам или на плоштад, или во домашна атмосфера и дома секогаш се пуштаат песни специјално наменети за вакви пригоди (Jingle Bells, Last Christmas, Do they know it's Christmas time?, а накај 1 саат може и Silent Night Holly Night). Со турбофолк не се сеќавам кога сум дочекал, единствено знам дека пред 4 години ја дочекав во планинарски дом во кафанска атмосфера и среќа наместо ТФ се свиреше нормална мак. народна музика. Се надевам дека и оваа година среќата ќе ми се погоди и нема прва песна што ќе ја слушнам во 2010 да биде песна од типот Кафана је моја субдина, Чаше ломим, Погледај ме како дрхтим када гледам те.

епа оваја година има да се клам в меана за сите пари ... и ќе ја дочекам новата исклучиво со народно музиче .

Сакам да ја искористам приликата да прашам да не знај некој/а кај ќе пеј Наум Петрески за нова година :)))

Да да, боље со Народна Музика, него ли Турбофолк . . .

Дефинитивно HOUSE музика би сакал за Нова Година. Па дај овие нашиве нека видат какви журки се прават на таа музика, а не само турбо фолк да ми слушаат. Па тоа е селски бре ееј не виделе како живее светот. :helou:

nie kako 16 godisni use malce prvo malce yourock, posle malce turbo folk moze i makedonski narodni, a na kraj moze i nekoj cocek, oro ....ali moze i nekoj da zavrsi vo bolnica na infuzii .... :D nema veza toa

Екс ју претежно,македонско може да улета нешто и песна две турбо фолк по желба на некој..

Za nova godina turbo folk zatoa sto jas nema da bidam odgovoren za pustanje muzika, zatoa sto ke bidam u kafic....i zatoa sto turbo folkot pocna da stanuva sema kako sto bese sema na vremeto da slusas rock...bljak..mi se gadi od turbo folk ama ko ke se napijam malku poveke a i ako bapnam edno extasy ke mi bide seednop so muzika ke sviri....pozzzzzz

ЦАЈКИЧ РУЛС ФОР ЊЈ !!!! :vozbud::3::cug::pijan::party2:

Јбг тоа се слушало, а и ќе се слуша за НГ. И јас слушам транс, хаус и т.д. ми прија таа музика, ми се допаѓаат таквите журки, да одам и да се изнаскокам, да не се предозирам со алко и кога ќе се приберам дома во никое време нозете да не си ги осеќам и со баба ми да се отрезнам со едно лепо утринско турско .. Али тоа уопште не ми иде за НГ. Таа вечер си има друго расположение и шмек и јас ако не слушнам песна у живо, кларинет, труба, тапан, дајре .. Едноставно не е тоа-тоа и за мене НЕ Е НОВА ГОДИНА.

Песните од репертоарот на Цеца, Брена, Шемса, Драгана Миркович, Неда Украден, Алка Вуијца (од ж.) и Аца, Харис, Тома, Жељко, Оливер, Саша, Грашо и уште мноооогу др. (од м.) се поклапаат со тоа Новогодишно расположение. Па и кога ќе ги затерат тие нашите од Гоцето + чочеците кога ќе се навлезе подлабоко во вечерта м-м-мммм .. ПОКОЉ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom