Какви ќе бидат идните Земјани?

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурна сум дека ќе имаат две раце, две нозе, две очи, две уши.:pipi:

немој многу да бидеш сигурна
животот се создал во вода најпрво и немало ни нозе ни раце ни уши

претпоставувам дека идните земјани ке бидат многу поголеми
сигурно ке имаат секој систем на комуникација сличен на телепатија и ке смислат начин на телепортирање али ова за едно 900 000 до 1 500 000 години во иднината.

Треба да се има предвид пред се дека човековата еволуција е минато.
Ако еволуцијата е директна последица на природното одбирање, кадешто само најсилните поединци од видот преживуваат и оставаат потомство на кое ги пренесуваат само нивните особини; тогаш човекот веќе не еволуира.

Дури и напротив - тој се уназадува!!

Оние кои денес се телесно и умствено најнапредни, имаат помалубројно потомство (или воопшто го немаат) од просечниот човек. Видете колку деца има некоја актерка (која во желба да остане што е можно повеќе млада не раѓа) или некој научник (кој е оженет со науката) во споредба со просечна индиска фамилија.

Веруем дека ке бидат исти ко ние што бефме. ДОМОРОДЦИ :uvo:

веројатно некој вид на машини, со механички мозок :)
(според баба ванѓа)

Посакувам ако не друго да бидат малку по паметни и да не уништуваат се како нас.

јас мислам дека е планетава веќе е загадена и не може да се врати првобитна состојба и на тој начин аерозагадување и влијае на целото човештво и стануваме безплодни односно спермазадоити слабее и јајце клетки, значи хемиска кастрација како резултат на аерозагадување и затоа не ме чуди што некои луѓе имаа проблеми за зачнување и такво нешто ;)

посакувам да би биле по хумани, човечни и рационални и да знаат да го чуваат и да се гордеат со она кое го имаат а не да го уништуваат, наместо да го уништуваат овој свет, да го направат онаков каков е создаден да биде..совршен..

Па нема да бидат луѓе (или како луѓе) сигурно.

Зависи за колкав временски период зборуваме???

А ако не бидат луѓе тогаш ќе бидат потомци на луѓето.

јас мислам дека е планетава веќе е загадена и не може да се врати првобитна состојба и на тој начин аерозагадување и влијае на целото човештво и стануваме безплодни односно спермазадоити слабее и јајце клетки, значи хемиска кастрација како резултат на аерозагадување и затоа не ме чуди што некои луѓе имаа проблеми за зачнување и такво нешто ;)

Човекот е резултат на природата таков каков што Е!!

Оттука се што прави е природно и нема дилема,дали станува збор за загадување,за вештачко оплодување,генетски инжењеринг тоа е се природно.

Благодарение на Воено-индустрискиот комплекс кој е единствен кој финансира нанотехнологија( и тоа на големо) животниот век на човекот ќе се продолжи,канцерот и сидата ќе бидат уништени.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Глобализацијата е чеда всушност уривање на бариерите и интензивирање на економската соработка.

сигурно ке имаат секој систем на комуникација сличен на телепатија и ке смислат начин на телепортирање али ова за едно 900 000 до 1 500 000 години во иднината.

Па има закржлавени делови во мозокот за кои претпоставуваат дека истите служеле за каква-таква телепатија,но еволуцијата наводно ја отстранила т.е делот закржлавел бидејќи трошел за џабе енергија а не бил корисен односно човекот веќе Ловел, и се адаптирал,оттука таков механизам е непотребен-и во однина исто така.(уствари недокажана теорја-има во САД универзитет за парапсихологија-таму се замараат)

Околу телепортирањето...се што имаме денес е квантна телепортација и ништо повеќе....но да се надеваме дека ќе Би.:smir:

Зависи за колкав временски период зборуваме???

А ако не бидат луѓе тогаш ќе бидат потомци на луѓето.

Човештвото ќе си замине на други планети, а нишката која ние сме ја формирале ќе ја заземе друг вид. Според мене, најкавлификувани кандидати се, секако, приматите, делфините, китовите, слоновите, или можеби некои од дивите мачки. Или некоја под-врста на овие набројаните.

Значи, и тие ќе бидат Земјани, само поинаков вид.

немој многу да бидеш сигурна
животот се создал во вода најпрво и немало ни нозе ни раце ни уши

претпоставувам дека идните земјани ке бидат многу поголеми

ако тогаш воопшто оваа земјина топка постои ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom