Каква музика слушате?

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Ти-рекс, Енималс, Стоунси, Нирвана, Степенвулф, Криденс, Дорс, Дип Парпл, Цепелин, Дјуран дјуран, Пинк Флојд, Кис, Ејсидиси, Чип Трик етц етц. Многу ги има.

Одвреме навреме знам да одвалам со кафанска музика и песните на Џинович (пустиии мееее пустиии мееее), Шаулич, Китич, Сакич и другите од старата гарда. Овие новите фолкери се срање од сечија перспектива.

И тоа би било тоа...

Пребарувачот даде четири теми, неактивни и заборавени во длабочините на кантата:
Каква музика слушате?
Каква музика слушаме
Каква музика сакате на радио?
Каква музика слушате во моментов

Како што е редот, јас прв треба да се искажам на темава: Пораснав со музиката, едниот мој дедо беше свирач по свадби во слободно време, па од него го наследив добриот слух за музика. Бавно растев и слушав се` што пуштаат по радио станиците, првата грамофонска плоча што ми ја поклонија беше од Beatles, па на лента (магнетна трака) после тоа се префрливме, па цд-а и компјутери, па кабловска, интернет,... што е следно? Но да не го тупам, не е тоа темата. Темата е: Каква музика слушате?

- Уживам во инструментална музика, филмски саундтрак, Музика од игри, Метал (широк поим), Амбиент, Електронска музика,..... Слушам скоро се, само Турбо фолк не. ;) Уствари, понекогаш и турбо фолк слушам, па после тоа повраќам обилно.

Прашањето е јасно дефинирано, па повелете. Опишувајте, не бидете мрзи да ставате само клипови.
Еве некои од најслушаните шо ми се во iTunes и воопшто...

BobMarleysongPics1daEiWoKEMgTmeM.jpg

На прво место ми е прогресивниот рок, најмногу Пинк Флојд.
На второ место сите постари рок бендови: Битлси, Квин, Дорс и други.
И на трето место ми е психоделичен рок од Пинк Флојд, Дорс, Битлси и од Џими Хендрикс.

Слушам секаква музика, некој ќе праша како е можно тоа?
епа така, некоја песна ми се сфиѓа и си ја слушам
не ми е битно од каков жанр е :D

Пишував лоши работи и ми се избриша тоооолкав пост. Упм да иде нема сеа истиот да го куцам по втор пат :)

Значи поима немам каков жанр на музика слушам. Само знам дека од дното на душата мразам турбофолк, бугарска и рап.

Најмногу уживам во песните на Metallica, GnR, Bon Jovi, Linkin Park, Scorpions, Nirvana, Shinedown. Исто си ги слушам и песните на Клептон, Кејтинг, понекогаш и Брајан Адамс а никогаш од Rihanna и Enrique Inglesias.

Грубо тоа е тоа. А најгрубо можам да кажам дека мерак ми прави звукот на гитарата исполнет со тапани :)

Ај да ве поздравам со првите што ги спомнив :)

Немам некој предореден жарн, слушам секаква музика, претпочитам уникатни проекти, и музика која во својот жарн не потсеќа на ниедна друга.

Еве неколку,

Алтернатив рок (Coldplay, Franz Ferdinand)
класичен рок (GNR, Beatles, ACDC, The Doors)
панк рок (The Clash, Ramones, Sex Pistols, NOFX, Sham69)
поп-панк (Green Day, Blink-182, Mxpx, Sum41)
ирски(celtic)панк (Flogging Molly, Dropkick Murphys, Real Mckenzies)
метал (Metallica, Iron Maiden, Cannibal Corpse, Job for a Cowboy, Bullet for my Valentine)
ска-панк (Less than Jake, Суперхикс, Spunge)
grunge рок (Nirvana, Pearl Jam, L7, Alice in Chains)

Слушам Црнечки хип-хоп(рекреативно)
Порано бев забеган металец.
Сега се пронајдов потполно во Реге звуците.

Музиката е составен елемент во мојот живот без кој неможам да функционирам нормално.
Во мојата фамилија нема музичари но според мене мислам дека имам добар слух за музика, лично мое мислење.
Како мал пораснав со песните и хитовите на Бело Дугме, Прљаво Казалиште, Бајага, Рибља Чорба, Парни Ваљак, Плави Оркестар, пред се затоа што голем фан на овие бендови беше мајка ми која нон стоп пушташе плочи и касети од нив и со овие бендови пораснав буквално.
Но како растев жанрите на музиката кои ги слушав се менуваа нон-стоп и никогаш не сум бил ограничен при избор на музика, слушав буквално се.
Али после тоа следуваше период во кој почнав да созревам и нормално како и секој друг клинац едно време бев голем љубител и зависник од хип-хоп, но кога велам хип-хоп мислам на оној американскиот..Од овој жанр не сум имал ограничувања како некои ликови сум слушал и комерцијала и хардкор. Од поомилени артисти од тој период од мој живот беа и останаа Лудакрис, Сајпрес Хил, Вил Смит, Снуп Дог, ДМХ и многу други кои веќе не ги ни помнам.
Потоа следуваше период во кој се навратив и пак слушав се и сешто се до летото 2009 кога се случи голема пресвртница тотално неочекувано.
Имено, отидов на одмор во Саранда(Албанија) и бевме сместени до плажа која се викаше Африкан Бич и на која 24/7 се менуваа DJ-и кои вртеа строго Хаус музика, електро, поточно електронска музика, без транс.
Оттогаш се заразив со Хаус и до ден денес јас сум огромен фан и љубител на Хаус музика и сите нејзини поджанрови, имено голем фан на електронска музика.
И тоа би било тоа, поздрав :)

Многу сакам да слушам Екс-Ју рок групи како Бијело Дугме, Парни Ваљак, Дивље Јагоде,Рибља Чорба итн.
Од странскиве ги слушам Kings of Leon, Linkin Park, Coldplay, Bon Jovi, Bryan Adams,Skillet, Green Day, Blink 182, Bullet for My Valentine, Rise Against, Sunrise Avenue. :)

Многу сакам да слушам Екс-Ју рок групи како Бијело Дугме, Парни Ваљак, Дивље Јагоде,Рибља Чорба итн.
Од странскиве ги слушам Kings of Leon, Linkin Park, Coldplay, Bon Jovi, Bryan Adams,Skillet, Green Day, Blink 182, Bullet for My Valentine, Rise Against, Sunrise Avenue. :)

Ќе ти ја препорачам Смак, екс-ју прогресив рок група. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom