Каква музика слушате?

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
слушам се што ми е убаво за уво :D
претежно слушам рап но како што пишав слушам се што ми убаво за уво

Имам истенчен и префинет вкус. Метал, и тоа одредени жанрови како прогресив и повремено пауер. Во младината слушав секакви глупештини како некрофагист и обскура сега не ми е предизвик да трчам скали на гитарата.
Џез, преферирам модален и фјужн, не следам артисти и обично се нервирам кога некој ќе ми рече еј не го знаеш тој и тој. Me интересира музиката а не нигерот кој до вчера работел на плантажа во Тенеси.
Класика, го преферирам класицизмот како период, иако знам да заслушам и изведувачи од романтизмот кој не ми се допаѓа бидејќи е период кога композиторите почнуваат да имплементираат националистички нишки во делата.
Не сум којзнае колку запознаен со барокот, можеби Јакопо Пери, Монтеверди, Парсел, и се разбира Бах, Хендл и мојот омилен Вивалди.

Темна, паметна и алтернативна музика. Бидејќи сум темен, паметен и алтернативен човек. Tool.

Слушам се што ми се допаѓа.. а и секогаш зависи од расположението (РОК,ПАНК,Гранџ и Реге.. )
Единствено не можам да поднесам..бугарски, српски и се од "комшииве"..сепак со некои исклучоци
Најмногу мразам..турбофолк.. (When I hear it..my ears bleed.. )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom