Каква боја е фустанов?

• Креатор на темата Креатор на темата |И.И|
  • Време на започнување Време на започнување

Каква боја е фустанов?

• Вкупно гласачи
    111
evtbfry.png

Ова кога би го опишувал, попрво би рекол дека е црно отколку златно? Ако е да, тогаш во право си и неам друг коментар. :toe:
Ја би рекол дека е приватна сопственост.

Ban me, right ? :icon_lol:

Сабајле кога ја видов сликата ми се виде црно-плав, сега кога ја отворив темава златно-бел :shok2:

Retardirani ekrani imame :D

Na mob prejaki kontrasi koa otvoriv crno plav razvalue. Sednav na pc povrzan so tv - isto.

Pokasno sednuvam na laptop pod retardiran agol + dnevna svetlina.. go gleam zlaten. :D

Navaliv nadolu, pomodre. :D

Јас мислев дека луѓе намерно тврдат дека е бело со златно за да тролаат.
+1
никој со ок очи нема теорија да гледа бело/златен фустан
црно плав е

Јас мислам дека само тие со лоши монитори (и како што спомна @wot оние што седат на лаптоп) им се гледа златно-бел. Нема друго објаснување :toe:

ASAP Science ова го разјаснија како Color Constancy. Нешто како со сликава:

Grey_square_optical_illusion.PNG

Но факт е дека фустанот Е црно-син. Без разлика како ни се гледа нас на сликата (која btw е со ултра лош квалитет).

Јас мислам дека само тие со лоши монитори (и како што спомна @wot оние што седат на лаптоп) им се гледа златно-бел. Нема друго објаснување :toe:
Има. Мозокот различно им интерпретира. Го докажаа на ASAP science.

Сабајле кога ја видов сликата ми се виде црно-плав, сега кога ја отворив темава златно-бел :shok2:

Жими се исто еј,почнав да ги трљам очиве викам не е можно после помислив дека овој го едитирал мислењето и стаил друг фустан

Ја го гледам златен и бел,прво мислев дека ме тролаат тие шо тврдат дека е син и црн ама неее бе...и го гледав и од моб,и од лаптоп од различни агли од секаде се гледа дека е бел..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom