Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
Ниедно од горенаведените...
а посебно не флегматик ..:) тоа никако...

Нешто измеѓу холерик и сангвиник... сепак, лоши и премногу скудни дефиниции се дадени.

Се сврстив во холериците. Во најмногу особини се пронајдов, особено за лутината. Единствено, не ја држам долго, како што е наведено во првиот пост, туку лесно простувам.

Иако сите сме некоја комбинација се пак јас највеќе точки најдов во меланхолик.

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.

Сето болдирано е точно.

definitivno sangvinik temperament imam samo na krajot od sluckata ili se smeam ili si mavam edno 100ce po celo :) vo slucaj ako nastanalo konfuzija od nedorazbiranje

Иако сите сме некоја комбинација се пак јас највеќе точки најдов во меланхолик.

pa izgleda te mrzi da izreagiras :)

холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

Можно е од сите по малку?
Да тоа е!!!!!!!!!

Заебан.
Близнак подзнак скорпија сум.
:wink:
Ќе ти праштам јас...
дур не ми се скурчиш и не те подберам со громовите.

зависи до ситуација...доста се најдов во сангвиник ама понекогаш сум и меланхолик...

Променлив. Понекогаш реагирам флегматично понекогаш колерично ака пмс.

Најчесто меланхолично. Ги кријам чувствата, и наместо првата реакција арогантност, брза забелешка која ми доаѓа на памет ќе израционализирам некоја поблага верзија од “реплика“ и се добива впечаток дека сум флегматична, а во суштина сум нервозна личност.
Од сите постоечки темпераменти најверојатно најдалечен ми е сангвиникот.

холерик, со примес на сангвиник

Во чист вид нема темперамент, секогаш са збор от барем два, ал еден е со преднина и го определува човек.
Темпераменто се наследува, докат характеро се гради и е зависим от социалната среда на секој от нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom