Се сврстив во холериците. Во најмногу особини се пронајдов, особено за лутината. Единствено, не ја држам долго, како што е наведено во првиот пост, туку лесно простувам.
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам.Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.
definitivno sangvinik temperament imam samo na krajot od sluckata ili se smeam ili si mavam edno 100ce po celo vo slucaj ako nastanalo konfuzija od nedorazbiranje
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај
Променлив. Понекогаш реагирам флегматично понекогаш колерично ака пмс.
Најчесто меланхолично. Ги кријам чувствата, и наместо првата реакција арогантност, брза забелешка која ми доаѓа на памет ќе израционализирам некоја поблага верзија од “реплика“ и се добива впечаток дека сум флегматична, а во суштина сум нервозна личност.
Од сите постоечки темпераменти најверојатно најдалечен ми е сангвиникот.
Во чист вид нема темперамент, секогаш са збор от барем два, ал еден е со преднина и го определува човек.
Темпераменто се наследува, докат характеро се гради и е зависим от социалната среда на секој от нас.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.