Каков мотор преферирате/би возеле

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување

Каков мотор преферирате/би возеле

• Вкупно гласачи
    62
Ништо подобро од кастом Харли.
Мора да визам харли, па шо сака нека биди. Цел живот сум на мотор, и уте чопер ми остана :cry:

Anketa

Iskreno se iznenadiv koga gi vidov rezultatite od anketava. Namerono staviv eden vakov Chopper, koje po prilichno Hard Core, so hard tail ram, so guma od kola pozadi, so 2 Delorto karburatori od Alfa GTV, so Tolle teleskopska viluchka, i 2 zadni glavi od Shovelhead Hatley i na zaden i na preden cilindar, za da moze da se stavat karburatorive vo ovaa poozba.
Mozev da stavam i nekoj koj e povekje "smooth" od ovoj, za da zeme povekje glasovi.....no i onaka i ovaka izgleda na forumov se dokaza deka CHOPPERS RULE

LouWeed напиша:
ubava e.no ja sakam takvi stari,merak mi bilo bmwce od starite od ger.vojska...........uffffffffffffffffff

Абе Лоу, каков БМВ о германските, еве ти нешто подобро, а сепак, кастом:

hend1.jpg

Каков е тој „Стандард“ прво? Ќе ми објасни некој пред да гласам? :wink:

Ne obozavam vozenje so motori.
Se imam kaceno dva-tri pati, cisto kolku za zaebancija, i toa na Harley, ama dzabe, uopste ne me vlece.

Samo kola ... Sepak, toa e individualno.

Acid напиша:
Каков е тој „Стандард“ прво? Ќе ми објасни некој пред да гласам? :wink:

Acid. стандард мотор е оној кој никогаш не е чепнат, како излегол од продавница, така и останал, во таа категорија спаѓаат сите оние погоре, споменатите, плус брзинците, туристичките, супер спорт или спорт туристичките, ама ккао што реков, не е чепнат од страна на бајкерот.

Значи, се она што го гледаме по улиците, на филмовите, наоколу, ама кое не е пипнато да се подобри, измени т.е. бајкерот го вози таков каков што си е и по ништо не се разликува од илјадниците други излезени од таа серија до фабриката.

Мислам, ако веќе некој сака да се нарече бајкер,тогаш сигурно би сакала да има нешто посебно, барме малку да измнеи. Било ретровизорите (помали, несоодветни, преголеми - се мисли за инивидуалниот бајкер), гумите, браниците, резервораот...сешто.

Разликата меѓу кастом моторите и стандардите е во тоа што кастомот е напавен според замислата на индивиуата, од различни причини, уникатен е, а станардот (најчесто брзинците, спортските и туристичките) е како по ЈУС. Пример, имаш мотор кој го имаат сите, направен според средна величина на човек, според средно земени параметри - стандард. Имаш мотор кој бил таков, ама бајкерот решил да го преправи во нешто кое повеќе му одговара, лежи, замислил, и е едниствен.

Но, покрај долгиов пост. накратко, кога беше отворена анкетава, се мислеше на сите оние кои ги гледаме низ Скопје (Чаир, топанско итн.) А се возат со папучи, маица без ракави, брзо со некоја цура позади на која и вири тангата од фармерките и едвај ги ставила штиклите на држачите, бланширан, и од семафор до семафор се турира, не повеќе од втора брзина на 8000 вртежи....Ти текнува, нели!

Јасно.

Значи јас сакам „стандарден“ бајк. Сакам некоја пристојна VESPA, ама од тие вистинските. Не од овие играчкиве што ги прават денес.

http://www.motorcycle.com/mo/mcvespa/mcphotos/et4-3.jpg

Не сакам „бесни“ мотори, вакво нешто би ми го исполнило срцето. :wink:

Сторми, баем тебе ќе ти е лесно, кога идеш у Звицерланд, таму имаш бајаги ефтини, а ако не у Џерманију се уште поефтини, солидни, па купи, донесиго навака кога ќе одиш на одмор, некогаш, за поефтино ќе ти се кастомизира. Или земи кастом.

мене најмногу овој стил ми се допаѓа:

052z.jpg

или

029z.jpg

или

018z.jpg

Кастом и чопери, јебига. Нема поубаво. Но, првиот сега за сега најмноу ми лежи, затоа имам сличен таков.

Е кај го најде стандардов????

првин, дека е брз, брз е, ама не е се во брзината. Има нешто и во тоа како и кој се може да го вози тоа кавасаки. замисли некој со просечна висина или нешто повисок на него. на пример, 100 кг, 185-190 цм, ќе биде смешен. иако моќен тој кавасаки, под таков човек ќе изгледа како да седнал на скутерче,плус ќе му бие тежок за управување. Значи, опасно и небезбедно.

Затоа има кастом мотори, за да одговара на потребите и димензиите на бајкерот.

Se to jasno mie ama jas sosema drugi dimenzii imam a ZZR od ko bef 11 god sakam togas prv pat Krusevo vidof takov , proletoska zemaf A vozacka ama padnaf i sea nekako cekam den da prestrasham samo i togas ZZR ili Ducat taman ke e :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom