Каков мотор преферирате/би возеле

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување

Каков мотор преферирате/би возеле

• Вкупно гласачи
    62
Ете кој си ги знае моторите

Одлично Мадрак, ти си еден од ретките кои го знаат митот за Брандо. Веројатно ја имаш следнава фотографија, или оваа. Верувам слична е барем. Овој мотор е користен за снимањето на "The Wild One" (1953), и интересно е што истиот е сопственост на Кумот, долго пред да се снима филмот. Моторот денешен модел би изгледал вака. Сите оние кои се запознаени со Американската бунтовничка филмографија, за нив свет филм е Rebel Without a Cause. Филмот кој го прослави Џејмс Дин, кој погина пред филмот да биде прикажан. The Wild One е митот кој започна се, Џејмс Дин легендата и легендата за моторите, а воедно и чоперите. Дури и легендарниот Steve McQueen имаше свој, па и во "The Great Escape" возеше Триумф.

Еве нешто интересно. Џејмс Дин поседувал 500cc Triumph TR5 Trophy а Стив Меквин ISDT 650cc Triumph TR6 Trophy. Децении по нивната смрт овие мотори случајно се пронајдени кај задоволни моторџии кои всушност абер немале чиви мотори возат. Овие мотори денес вредат богатство. Додека пак моторот на Кумот никогаш не е пронајден 650cc Triumph 6T Thunderbird таблици California 63632. Најдете го и сте освоиле Џек Пот.

Јас искрено ако би одлучувал помеѓу кастом и сток, би одел во секој случај кастом освен во овој. Triumph е извонредна машина, на еден документарец на DC го избраа за најсекси, најдобар, нај нај мотор од сите. Ни на крај памет не би возел некое срање како спид бајк или слично. Дури и Харли му е под конкуренција, шо останува за другите.

Андроник напиша:
Дури и Харли му е под конкуренција, шо останува за другите.
-Harley дефинитивно го сметам за недоделкан производ. Можеби ми е субјективно мислењето малку, но повеќето наслови од типот на test-ride не му одат во полза во однос на технологијата и техничките решенија. Ако судам според критиките, Harley ке остане само дел од American dream и ништо друго, изгледа дека сите други компании што направија чопер, го сторија тоа подобро од Америте. Инаку успеав и да провозам Harley предходното лето, незнам дали го знаеш Митичот, донел типот Harley од Канада, ама баш нешто и не ме одушеви и можам да ти кажам со чиста совест дека најголемиот дел прибелешки кои се однесуваат на нењачот се многу оправдани, ептен „компир“ мењач има!:)

definitivno harley i to u.s chopper
inace imav eden scuter go od glupiot i tupiot i go prodadov ,sram me fati olkav ljangar na tolkacko motorce:icon_lol:

Koj ne padnal ne se naucil da stanuva. Jas, za sreka dva pati adnav samo, ednas stenderot mi sjeba nogata, a vtoriot pat samo gordosta oti se izdigeriv pravejki se fraer pred nepoznati devojcinja!

Не сум пребирлива, све ми се свиѓа, а поубаво ми е кога ме возат... ич нејќам да возам...
замалце ќе ме натераа и за Ц да полагам...

Иако не сум по моторите,(у животот освен неколку пати Томос аутоматик,друго немам возено)сепак,кога би возел мотор тоа би бил custom.Ги мразам оние јапонски,,мелници за кафе,, кои летат како луди по 300 на саат,а и според мојот карактер,custom-от би ми бил идеално возило на 2 тркала.

Chopper од 650cm3 доста ми е, само да присоберам уш малце пари. А до тогаш ќе се тркалам на томос колибри:)

honda cbr mi lezi na dusa....250-ka taman za mene...sakam da vozam, znam da vozam, samo steta sto nemam motor, mi vikaat ne cini devojce da vozi :(

Garfield напиша:
Јас гласам за кастом, се разбира, кога веќе возам таков. Вие?

Инаку, го замолив хајлендерчопервизард (не за друго, има појќе слики од мене) да стави од секоја категорија по еден за да оние кои не знаат имаат на увид за што станува збор! Оние кои знаат, нема што да имс е кажува и објаснува, нели :wink: !!
допбро ќе може да ги објасниш ови за гласање што се

ac|d напиша:
допбро ќе може да ги објасниш ови за гласање што се

Ако погледнеше на почетокот на темата ке ти беше јасно.

Garfield напиша:
Koj ne padnal ne se naucil da stanuva. Jas, za sreka dva pati adnav samo, ednas stenderot mi sjeba nogata, a vtoriot pat samo gordosta oti se izdigeriv pravejki se fraer pred nepoznati devojcinja!
Јас бев искршен цел, живо чудо е како останав жив воопшто и без големи послеици:)...и излегување од болница и доаѓање дома, прва мисла ми беше што мотор да купам сега!

Сум се возела на неколку...но од ОВАААААА....адреналинот се крева максимално,крвта вриеееееееее, па уште природа, терени.....:je: :je: :je:
fa480d3b.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom