Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
.. односно 2000 за нормални корисници (1500 + 350 + 150). Ама има еден дел од соопштението што ме буни:
[FONT=&quot]
[/FONT]
А ако имам нов модем, што? Ќе ми дадат половна канта, а ќе ми го земат овој поскапиот што го имам дома? :)
Плус, нема никакви подобности или пониски цени во споредба со другите оператори, така да баш и немам поттик да го сменам операторот.

Има време ,понудите лесно се менуваат .. а и сам знаеш дела они увек даваат најдобри понуди, најефтини ..

By the way,Интернетот како е??
Кај мене ЛЕТА :) ..
А и према она тука ,штом нема коментари или је све у реду или па на тие што не им чини им се здосади да пишуваат поплаки :)..

многу сме на дсл да пишуваме поплаки за кабловски :P, а тоа што викаш најдобри понуди дека давале (зини да не верувам):vozbud: Варијабална конекција што стварно варира како машина за перење алишта, де 1мб де 4мб де 256к, смешки

многу сме на дсл да пишуваме поплаки за кабловски :P, а тоа што викаш најдобри понуди дека давале (зини да не верувам):vozbud: Варијабална конекција што стварно варира како машина за перење алишта, де 1мб де 4мб де 256к, смешки
Заборави да напишиш 10 мегабита и многу-многу ретко варира.

Абе дики, да не се лажеме до пред 3-4 месеци вие имавте лимит од 10 гига.. додека сите на Телекабел правеа по 100ци гига .. :D

А и ова е тема само за Телекабел . :helou:
Не ми ги спомнувај оние твојте :pos2:

.. односно 2000 за нормални корисници (1500 + 350 + 150). Ама има еден дел од соопштението што ме буни:
[FONT=&quot]
[/FONT]
А ако имам нов модем, што? Ќе ми дадат половна канта, а ќе ми го земат овој поскапиот што го имам дома? :)
Плус, нема никакви подобности или пониски цени во споредба со другите оператори, така да баш и немам поттик да го сменам операторот.
Ако имаш телефон на cosmofon или on net ок, ама ако си на т-home нема логика што напиша дека не биле поефтини цените. Пример кај мене 50% од зборењето на телефон е национален сообраќај пред 20:00 за кои t-home ме дерат со 3,54 ден/мин, во споредба со 0,8 ден/мин е голема разлика.

Со модемиве многу нејасно им беше напишано ама сфатив што била работата. Мора да имаш модем со VOIP. Бидејќи sb5101 не подржува VOIP, мора да се смени. Значи финтата е ти им го даваш твојот модем, а тие ти даваат половен sbv5120, а ако сакаш нов доплаќаш уште 1500 ден. Ако немаш модем, половен е 1000, а нов е 2500 ден.

ма треба све гратис да ти даваат дека се обврзуваш кај нив, не да ти наплаќаат за модеми, цел свет така работи тоест сите добри провајдери у многу земји ти даваат гратис све модем, итн, само да те земат како корисник, но кај нас оноа македонското уште трае све да стрижат, да можат и за кабелот што ти го даваат од модем до пц би ти наплатиле. :vozbud:

дали телекабел имаат своја линија кисела вода?

ма треба све гратис да ти даваат дека се обврзуваш кај нив, не да ти наплаќаат за модеми, цел свет така работи тоест сите добри провајдери у многу земји ти даваат гратис све модем, итн, само да те земат како корисник, но кај нас оноа македонското уште трае све да стрижат, да можат и за кабелот што ти го даваат од модем до пц би ти наплатиле. :vozbud:

Момак ти мора да ме зафркаваш мене,дефинитвно мора..
Абе на Телекабел нема обврзување ,нема договор ,нема плус ДДВ,нема ништо
Модемот си го купуваш лично за тебе...
И знаеш ако ја овој месец не сакам да имам интернет ,.нема да платам ништо ..дали и ти нема да платиш ништо на АДСЛ ако не користиш нет еден месец ???? :pos2:

Момак ти мора да ме зафркаваш мене,дефинитвно мора..
Абе на Телекабел нема обврзување ,нема договор ,нема плус ДДВ,нема ништо
Модемот си го купуваш лично за тебе...
И знаеш ако ја овој месец не сакам да имам интернет ,.нема да платам ништо ..дали и ти нема да платиш ништо на АДСЛ ако не користиш нет еден месец ???? :pos2:

momak dodeka kabelskite ne se sredat nema da mozat da mu konkuriraat ni na makedonsko sobranie pa kamoli na Telekom.

So deka e eftino koga nivnata infrastruktura ne e ko so trebi,kaj tebe uste nemas mnogu korisnici pa zatoa mislis deka e OK e Internetot ,

jas koristev telekabel edno 4 godini i bea solidni ama kako se zgolemi brojot na korisnici i brzini sostojbata se vlosi .:ija:

Ne znam so da ti kazam pod itno da se sredat da ne se vlosi i kaj tebe brzinata.Aj da ne te urocam...................

Добро бе Љупчо - 10 пати во темава ти реков ... ако имаш само ти проблем со брзина барај да се провери работата - сигнал, кабел, модем, компјутер, рутер ...

Навистина не мие јасно како очекувате проблемите сами да ви се решат - операторот нема графча за да гледа на него кој има проблем а кој не - имате телефон за техничка подршка - секој малце културен во соработка со операторот од другата страна ќе го разреши проблемот. :kafe:

Го имам надминато лимитот за 1 гб овој месец, а еве што добивам на speedtest

од друга страна, торренот не дигна повеке од 10кБ/с.

Иначе сум на оној пакет од 500 денари..

Го имам надминато лимитот за 1 гб овој месец, а еве што добивам на speedtest

од друга страна, торренот не дигна повеке од 10кБ/с.

Иначе сум на оној пакет од 500 денари..

Абе човек спидтест не е толку веродостоен...
Пробај да даунлоадираш нешто и види со колку ќе симнуваш, така ќе увидеш колкава ти е брзината

Абе човек спидтест не е толку веродостоен...
Пробај да даунлоадираш нешто и види со колку ќе симнуваш, така ќе увидеш колкава ти е брзината
Толку е брзината, мене секогаш ми симнуваат брзина после 7-8 гига :)

momak dodeka kabelskite ne se sredat nema da mozat da mu konkuriraat ni na makedonsko sobranie pa kamoli na Telekom.

So deka e eftino koga nivnata infrastruktura ne e ko so trebi,kaj tebe uste nemas mnogu korisnici pa zatoa mislis deka e OK e Internetot ,

jas koristev telekabel edno 4 godini i bea solidni ama kako se zgolemi brojot na korisnici i brzini sostojbata se vlosi .:ija:

Ne znam so da ti kazam pod itno da se sredat da ne se vlosi i kaj tebe brzinata.Aj da ne te urocam...................

Кај мене у зграда има осум души приклучени на Телекабел .. не е многу можеби но не е ниту малце, не сум сам :)..Кај тебе 100 посто да не има приклучени???
Кај мене нема проблеми..
А и која е логиката они да им се зголемуваат корисници а линкот да е слаб , т.е да не купат појак линк ??? Па тоа е чист бизнис...кој они добро го водат према мене..

А и све је право на избор,ако тебе ти се добри Телеком седи си на нив.тоа е твое право и избор. Мене ми одговара брзината.. ми одговара што не сум врзан на договор,ми одговоара неограничениот нет.ми одговара она што кога нема да сакам да користам нема да платам ни денар.. Има многу предности.. нели !? :)

А што се однесува до брзината.. ако сакаш да напраиме споредба само кажи...
Можеш да бираш
-СпидТест.-кој сакаш сервер
-Брзина од Торент..
-Брзина од сајт ,било кој сајт..
-или нешто по твој избор .. :)
Поздрав ..

Генерално бројот на кабелски модеми во зграда не е проблем, па ни бројот на модеми во мало не проблем ...

Плус кај торент многу зависи што сидери има - еве во моментот директ штекнат на оптика дома од ТК симиња само 500КБ/сек торент бидејќи сидериве се дрва ... пробај со убав торент кај што има 10 души со по 100mbit upload ќе видиш како иде ... :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom