Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само притисок и јавувања и ке средат што и да е..
еве кај мене како е сега..
350859236.png

Стара тактика им е таа.. вчера и денес не можев да ги добијам на телефон за да им кажам да не експериментираат многу, туку да ми пуштат тоа за кое што плаќам. Ама тоа е, монопол.. пак имаат најдобра понуда од сите.

Zborev so eden tehnicar okolu problemot, mi rece deka testiraat VOIP paketi i da ne ocekuvame mnogu mnogu kvalitet na uslugata dodeka ne se sredela taa rabota.

Znaci imaat traffic shaping 100 posto >

1)Nema da se simninjaat torrenti brzo,

2)Ke namaluvaat brzini poske pominati Gigabajti

3)Ke se sirat niz celo Novo Lisice i ke trebaat da kupat pojak link,verojatno uste eden gigabit.

tolku od biznisot,a ovaa rabota ke trae verojatno do nova godina izgleda.

Ако трае до нова година и не е толку страшно.

Zborev so eden tehnicar okolu problemot, mi rece deka testiraat VOIP paketi i da ne ocekuvame mnogu mnogu kvalitet na uslugata dodeka ne se sredela taa rabota.

Znaci imaat traffic shaping 100 posto >

1)Nema da se simninjaat torrenti brzo,

2)Ke namaluvaat brzini poske pominati Gigabajti

3)Ke se sirat niz celo Novo Lisice i ke trebaat da kupat pojak link,verojatno uste eden gigabit.

tolku od biznisot,a ovaa rabota ke trae verojatno do nova godina izgleda.

Абе глеј Телекабел одувек правеле најдобри пакети према мое мислење..Увек биле најбрзи и најефтини и колку што знам без договор што е многу добро,пошто они ке пробаат да напраат све што е потребно(добро скоро све :) ) за да ти тој месец добиеш солиден нет пошто ако не го добиеш ти слободно можеш да се пребациш кај друг провајдер...
Тоа е ризик...
Дали го нуди тоа некој друг ????

А за ова второтоо. знаев дека нешто се праи,се дешава..
како и да е се надевам дека во најбрз можен период ке истестираат и инсталираат све што треба и да немаме веке проблеми..

Иначе ја колку што глеам Ново Лисиче е покриено 80 посто..

А за бизнисот ,,па не би рекол дека ке биде така лошо,да речеме ти понудат 8-10 мегабитен неограничен интернет ,неограниечен телефон во нивната мрежа и ТВ за 1000-1500 ден месечно..Мислиш дека ке биде Ништо од Бизнисот ?? Или со други зборови никој нема да им се уклучи а :D
Ова го дадов како пример ,но верувај дека е така може и да биде..

А Телевизија имаше ли ?

Имам

модемот работи малце чурно.. последното зелено нон стоп свети.. па после се гаси скроз и почнува да свети претпоследното зелено. дур све ова се дешава имам ип адреса 192.168.100.11, што значе нешто не е у ред. Пред два саата си дојдов дома и сеа се е ок.. али ке видиме до кога. Ова ептен ме потсека на он нет...

колку да знаете дека имате топ интернет, сите освен јас. немогуче е ова.

Ти бе ептен си грешел у прошлиот живот :)

Прашај дали некој у твојата зграда или најблиску до тебе, дали му е вака нетот?

Probaj so drug modem (pred da kupis nov) ako sumnjas deka ti e do modemot, samo treba da najdes nakoj komsija so ponov modem zatoa sto nema da dobies online signal ako zemes modem od nekoj sto ne ti e u blizina, moralo da bidat na ist ruter najaveni modemite za da go probas. Btw imav drugar so 4200modem koj zaglavuvase koga ke se opteretese so download (primer youtube + torrent ) i iskoci deka so napajannjeto na modemot ne e vo red.

Слаб си брату, ја сум симнувал со 900 килобајти/секунда :)

Kengur ne e samo do tebe... i kaj mene ne e vo red... na pocetok na mesec si vagjase do 700KB/s sega nad 40 ne... ke baram vo tehnicka da vidam sho ke kazat ama ne vervam nekoj odgovor da dobijam.

Слаб си брату, ја сум симнувал со 900 килобајти/секунда :)

А ти да не имаш од ОФФ НЕТ 10 мегабитен :P хехехе

знам дека понекад крева и до 9 мегабита..мене од страна ми идело приближно со таа брзина.. ама задоволен сум и со оваа...

А ти да не имаш од ОФФ НЕТ 10 мегабитен :P хехехе

знам дека понекад крева и до 9 мегабита..мене од страна ми идело приближно со таа брзина.. ама задоволен сум и со оваа...
Не бе, од Телекабел имам, ама тоа беше пред два-три месеци, сега имаат нешто проблеми со линкот.

.. односно 2000 за нормални корисници (1500 + 350 + 150). Ама има еден дел од соопштението што ме буни:
[FONT=&quot]Доколку корисникот веќе има модем, истиот му се заменува со половен модем без да доплаќа ниту денар, а доколку сака нов модем тогаш доплаќа 1500 ден![/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
А ако имам нов модем, што? Ќе ми дадат половна канта, а ќе ми го земат овој поскапиот што го имам дома? :)
Плус, нема никакви подобности или пониски цени во споредба со другите оператори, така да баш и немам поттик да го сменам операторот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom