Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
интернетов на телекабел е стандардно 30ка, што е финатава незнам, и после први, кога треба да се покачи, оно цел месец е толку, а кога ке го поминам лимитот си е на 15 и помалце, смрди интернетов

се надевам дека има некој што го чита форумов од телекабел

Download Speed Test Results

star_full.gif
star_no.gif
star_no.gif
star_no.gif
star_no.gif
"Slow by todays standards... Your connection scored 1/5 stars." (test again) 201 Kbps or 0.2 Mbps (25 kB/s)

:::.. Download Stats ..:::
Connection is:: 201 Kbps about 0.2 Mbps (tested with 386 kB)
Download Speed is:: 25 kB/s
Tested From:: http://testmy.net (Server 2)
Test Time:: 2006/04/01 - 8:07am
Bottom Line:: 4X faster than 56K 1MB Download in 40.96 sec
Tested from a 386 kB file and took 15.75 seconds to complete
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1
Diagnosis: May need help : running at only 33.28 % of your hosts average (149.113)
Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-OVYC2DMLZ

Само 4 пати по брзо од дајал ап, па што сјебан кабловски интернет ќе беше ова? :nerv::nerv::nerv:

А глеј само колку бев задоволен кога го ставив кабловскиот... Тогаш даунлоадот идеше стандард со 60к.

Acid напиша:
Незнам за тебе Гижо, кај мене е одличен! :wink:

Ретко паѓа, симнувам со 60-70К... Незнам што би барал повеќе за тие пари.

Сега е повеќе од дупло намалена брзината:nerv:

P.Overdrive напиша:
Не знам дали некој друг провајдер дозволува бројачот да биде јавен, ама стварно јавен - буквално секој со интернет пристап (dial-up, aDSL, Wi-Fi - you name it) може да си отиде на страната за проверка на сметка, да си укуца username по желба и да добие пристап до информации кои не би смеел да ги дознае (име, презиме, адреса на корисникот, ставени на интернет без согласност на истиот).
И мене не ми е јасно тоа... Не знам дали може да се пристапи на страната за статистика од друг провајдер, ама тука сите статистики се незаштитени (со лозинка). Само треба да се внесе бројот на корисникот и ОП - ги имаш сите негови информации. Име, презиме, адреса на живеење - you name it.:mist:

internet.bmp

Пример за брзината на мојата конекција: 2,68 МВ / 55 ѕес.
Ејсид нека не се ориентира по тие интернет бројачи на брзината зашто мене ми покажува околу 350 kbps, а симнува со 50-60 КВ/ѕ.

Телекабел

А, за ова со јавните податоци, навистина не е во ред ама некој и да сака да најде нешто многу мала е веројатноста да го погоди корисничкоти име, а да го пробува ќе изгуби многу време. Така јас моето си го пробував, си го најдов и сега си го знам. Проблемот е што може до него да пристапи било кој. Неможат ли да го поправат овој, ајде баг да го наречам иако е нешто многу поголемо.

Traffic Sum
Free Traffic included in Surfpackage: 400,00 MB
Traffic Downlod: ххх,хх MB
Traffic Upload: ххх,хх MB
Traffic Download + Upload: ххх,хх MB

И плус ми пишува дека имам лимит на 400 МВ, а го користам Cable Advanced.

http://www.telekabel.net.mk/index.php?option=com_wrapper&Itemid=8
EВЕ ЈА ПОПУЛАРНАТА ФОРМА ЗА ПРОВЕРКА НА СООБРАЌАЈ КОЈА ТЕЛЕКАБЕЛ (НЕ) ЈА ЧУВААТ ПОД МАКСИМАЛНА ЗАШТИТЕНОСТ ДАЛЕКУ ОД СЕКАКВИ ОЧИ.

Не се ориентирам по јавните бројачи. Го следам јас добро трансферот на мојот Огнен-ѕид. Овој месец не достигна брзина на симнување поголема од 30kb/s.

Е, незнам што да ти кажам. Јави им се на 2446-288 и кажи им за твојот проблем, може ќе средат нешто. Мене добро ми иде симнувањето 40-60 КВ/ѕ (барем за сега).

Него, ич не ми текнува.. На колку време беа договорите? Не дека има нешто врска, ама...

Договорите се на неопределено време. Ако сакаш да ги баталиш треба 30 дена порано да му пишеш на операторот.

preteraa telekabel, веќе 2 втори а уште врската не ми е обновена

работат ли во недела да се јавам?

ново од телекабел

ново од телекабел

сончоглед за 10 денари

1 МБ = 1 ДЕНАР

:bip: :nesvest: :lud:

ilefx напиша:
1 МБ = 1 ДЕНАР

Pa skapo e toa!!
2GB*1024=2048MB - 2048 denari :lud::bip::lud:
5GB*1024=5120MB - 5120 denari :nesvest::nesvest::nesvest:
Ovie ispadnaa troduplo od najskapite!!!

Jane напиша:
Pa skapo e toa!!
2GB*1024=2048MB - 2048 denari :lud::bip::lud:
5GB*1024=5120MB - 5120 denari :nesvest::nesvest::nesvest:
Ovie ispadnaa troduplo od najskapite!!!

хахахах море ретарда до 1500 денари се плаќа само :D

епа ilefx не го напишал тоа

ilefx напиша:
ново од телекабел

1 МБ = 1 ДЕНАР

Sega bas prasav za ova:

Stara cena: 1MB = 5den
Nova cena: 1Mb = 1den

Cenite vazat za osnovniot paket od 500den, znaci ako se prekoracat tie 400Mb pa treba da se doplakja, ama max do 1500den ide doplakjanjeto.
Za paketot od 1500den nevazi ova, t.e. si ostanuva toa istoto deka se doplakja do max 1500den.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom