Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пробав да симнам и почнува од 60 и се стабилизира некаде кај 20 и нешто КВ/ѕ. Незнам што е работава. Некогаш е брзо и симнува со 40-50 КБ/ѕ. Изгледа работава е она што ми го пишале во договорот "shared bandwidth" па на моменти „контентот” е преоптоварен.

П.С Форумов на кајгана го отвара 2 минути ако не и повеќе. (само него)

форумот е друга приказна, поради спорот на оннет со телекабел, занемари го тоа колку го отвара форумот

on.net.mk

ОК, исто и ОННЕТ ја отвара споро (не ја ни отвара). Дали и на вас што користите кабелски интернет од Телекабел ви ги отвора споро:

1. Форумот на Кајгана - го отвора ама споро
2. on.net.mk - почнува да ја отвора, ама не довршува
3. blog.com.mk? - не ја ни отвора, едвај

Мене не ми се отвараат. Пробав и со Firefox и Opеra (си реков ај да не е до Експлорер-ов) ама ништо не бидува. Како и да е, ОК е. И така за дајл ап давав по илјадарка секој месец, вака давам 1500 ама раат сум. Ниту се устручавам кога да сурфам, ниту чекам по 10 минути за да симнам фајл од 1 МВ, супер е! Само на моменти знае да се успори.

Stalingrad напиша:
ОК, исто и ОННЕТ ја отвара споро (не ја ни отвара). Дали и на вас што користите кабелски интернет од Телекабел ви ги отвора споро:

1. Форумот на Кајгана - го отвора ама споро
2. on.net.mk - почнува да ја отвора, ама не довршува
3. blog.com.mk? - не ја ни отвора, едвај

Мене не ми се отвараат. Пробав и со Firefox и Opеra (си реков ај да не е до Експлорер-ов) ама ништо не бидува. Како и да е, ОК е. И така за дајл ап давав по илјадарка секој месец, вака давам 1500 ама раат сум. Ниту се устручавам кога да сурфам, ниту чекам по 10 минути за да симнам фајл од 1 МВ, супер е! Само на моменти знае да се успори.
Поради тоа што Телекабел го купуваат интернетот од Неотел, а Неотел е во ај да ја наречам војна на провајдерите во Македонија со Он.нет, сите вебстрани што се хостирани од страна на Он.нет не ги отвара преку интернетот од Телекабел. Инаку чим во договорот ти пишува shared bandwidth тоа значи дека не ти ја гарантираат брзината туку е best effort, ќе се трудат да ја имаш цело време максималната брзина ама незначи дека нема да паѓа.

Stalingrad напиша:
Е, сега сакам да прашам: Дали сега ми сметаат како да сум го поминал лимитот од 3ГБ и дали од 1-ви би можела да ми се качи брзината?
П.С. Го имам пакетот Cable Advanced (500/64) - на рекламните флаери пишува дека аплоад е 128, а во договорот стои дека аплоад е 64. Кога е споро ми симнува со 8 КВ/ѕ, а кога е добро симнува со, почнува од 90 и кусур, па се симнува се додека не дојде до 40 и нешто и тука се стабилизира.

Batali sto pisuva vo dogovorot, tie dogovori se uste od vremeto koga Telekabel zimase internet od Onnet i MOL.Ne si vrzan vremenski so dogovorot kako sto se dogovorite za ADSL taka da ne go zimaj za ozbilno...ako ne si zadovolen od uslugata mozes uste istiot den da go otkazes internetot.
Brzinata treba da ti e 512/128 do 3Gb, i 256/128 posle nadminuvanje na tie 3Gb.Znaci max download 60KB ili 30KB.Za eden den da si gi preminal tie 3Gb ne mi se veruva.....edino sto mi e logicno e toa da tie deckite od Telekabel ne ti pustile dovolno bandwith t.e. samo 256ka ti pustile.
Javi se na 2446-288 kaj tie deckite i baraj da ti pustat 512ka puna.
Ova i mene me nervira sto ne pustaat puna 512ka tocno na 1vi u 00:00 casot tuku koa ke im tekne, na 1vi popladne ili na 2ri, 3ti.Nekolku pati sum se bunel za ova.

Можам да откажам, ама 4000 ќе ми паднат во вода и плус што ќе му правам на модемот. Ќе видам, треба после 1ви да ми пуштат 512ка. Ама, ОК е. Понекогаш ми симнува со над 40 КВ/ѕ. Јас сум задоволен. Особено сега кога почна форумов да го отвара многу побрзо отколку што го отвараше. А, дали и тебе - Strelec - не ти ги отвора страниците хостирани од ОН.НЕТ?

На листа ги додавам: (не ги отвора)
http://www.kanal5.com.mk/ - Телевизија Канал 5
http://www.ccfskopje.edu.mk/ - Француски Културен Центар

Stalingrad, сите страници македонски што не ти ги отвара не се само кај тебе проблем, проблем е кај сите што сме на телекабел, ти објасни вардарче погоре

Ne mi otvara niedna od Onnet, ni forum ni onnet ni dnevnik.com.mk nisto, forumov go otvaram so toa TOR ili stavam proxy vo browser manuelno. Ustvari samo Forumov i go otvaram, drugite sajtovi na Onnet gi bojkotiram, koj gi onakvue ko se peeri.

Добро, ќе ми објасни некој зошто последниве 30 дена интернетот ми се спор ко кур? На страна тоа со оннет-телекабел (си се снаоѓам со прокси, пробај и ти Сталинград), туку зошто најобичните страни ги отвара многу по бавно отколку пред 2 месеца. Даунлоадот во најдобар случај ми иде со 30Kb/s, ама во најдобар! Просекот е некои 15-20 кб/с.

И нормално, кога ќе почне да се симнува нешто, СЕКОГАШ има прекини и сецки. Нема некоја загарантирана брзина под која не смее да падне даунлодот, или пак за сите важи тоа „ќе се трудат да ја имаш брзината за која си платил”?

Гуглето ми враќа пинг реплај од некои 1200ms, а често и Request timed out. Губи пакети и тоа доста.

Acid напиша:
Добро, ќе ми објасни некој зошто последниве 30 дена интернетот ми се спор ко кур? На страна тоа со оннет-телекабел (си се снаоѓам со прокси, пробај и ти Сталинград), туку зошто најобичните страни ги отвара многу по бавно отколку пред 2 месеца. Даунлоадот во најдобар случај ми иде со 30Kb/s, ама во најдобар! Просекот е некои 15-20 кб/с.

И нормално, кога ќе почне да се симнува нешто, СЕКОГАШ има прекини и сецки. Нема некоја загарантирана брзина под која не смее да падне даунлодот, или пак за сите важи тоа „ќе се трудат да ја имаш брзината за која си платил”?

Гуглето ми враќа пинг реплај од некои 1200ms, а често и Request timed out. Губи пакети и тоа доста.

Еве го први, уште сум на 256 (240 реално, али кој :bip:). Да не е дека е 1ви април, па се заебаваат..

Тоа дека цел март интернетот е срање - потврдувам.
Тоа дека ТелеКабел е срање - тврдам.

Јасно ми е дека земаат интернет од НеоТел, ама изгледа дечките од ТК самите си играат провајдер. Се заебаваат со корисниците.
Не знам дали некој друг провајдер дозволува бројачот да биде јавен, ама стварно јавен - буквално секој со интернет пристап (dial-up, aDSL, Wi-Fi - you name it) може да си отиде на страната за проверка на сметка, да си укуца username по желба и да добие пристап до информации кои не би смеел да ги дознае (име, презиме, адреса на корисникот, ставени на интернет без согласност на истиот).

Бараше причини зашто е спор..
1. Приклучуваат корисници од цело Скопје, а не можат да ги издржат ни тие што ги имаат. Ова стана проблем уште откако не' префрлија од ОнНет пред некој месец.
2. Корисници како тој со username 23. Страна за проверка на сметка -> username: 23 -> месец: 03.2006. Скоро 70 гига за еден месец..

310.9 kilobits per second
Communications 310.9 kilobits per second
Storage 38 kilobytes per second
1MB file download 27 seconds
Subjective rating Not bad

Еве ја мојата статистика. Ама нема везе, 5 минути пред ова ми покажуваше 390.х kbps. И не се ориентирајте по овие бројачи. Ми покажува еднаш 200 и нешто kbps, а симнував со 40-50 КВ/ѕ.

Acid напиша:

Како да се ping-нам на google?

Супер е!. Моментално симнував еден клип од 7 МВ. Симнува со 60 КВ/ѕ. Не падна под 57 КВ/ѕ додека симнуваше. Great!

Mi dade ping replay 882ms ama jas sum na drug kabelski operator vo Struga:) Abe znaev za vaka samo si mi slev deka moze direkno na google.com lolzzzz:PPP

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom