Acid напиша:
Добро, ќе ми објасни некој зошто последниве 30 дена интернетот ми се спор ко кур? На страна тоа со оннет-телекабел (си се снаоѓам со прокси, пробај и ти Сталинград), туку зошто најобичните страни ги отвара многу по бавно отколку пред 2 месеца. Даунлоадот во најдобар случај ми иде со 30Kb/s, ама во најдобар! Просекот е некои 15-20 кб/с.
И нормално, кога ќе почне да се симнува нешто, СЕКОГАШ има прекини и сецки. Нема некоја загарантирана брзина под која не смее да падне даунлодот, или пак за сите важи тоа „ќе се трудат да ја имаш брзината за која си платил”?
Гуглето ми враќа пинг реплај од некои 1200ms, а често и Request timed out. Губи пакети и тоа доста.
Еве го први, уште сум на 256 (240 реално, али кој :bip

. Да не е дека е 1ви април, па се заебаваат..
Тоа дека цел март интернетот е срање - потврдувам.
Тоа дека ТелеКабел е срање - тврдам.
Јасно ми е дека земаат интернет од НеоТел, ама изгледа дечките од ТК самите си играат провајдер. Се заебаваат со корисниците.
Не знам дали некој друг провајдер дозволува бројачот да биде јавен, ама стварно јавен - буквално секој со интернет пристап (dial-up, aDSL, Wi-Fi - you name it) може да си отиде на страната за проверка на сметка, да си укуца username по желба и да добие пристап до информации кои не би смеел да ги дознае (име, презиме, адреса на корисникот, ставени на интернет без согласност на истиот).
Бараше причини зашто е спор..
1. Приклучуваат корисници од цело Скопје, а не можат да ги издржат ни тие што ги имаат. Ова стана проблем уште откако не' префрлија од ОнНет пред некој месец.
2. Корисници како тој со username 23. Страна за проверка на сметка -> username: 23 -> месец: 03.2006. Скоро 70 гига за еден месец..