Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И јас исто како Ејсид уште чекам одговор од мејлот што им го пратив пред 4 дена. На телефонот за поддршка кога и да се јавиш да се пожалиш за интернетот ти викаат дека ќе провереле. Само те прашува адреса на живеење и ти окапи се од чекање нема да ти се јават. А, што знам. Обично со прокси ми симнува поспоро, ама кога ќе го тргнам си е околу 50 КВ/ѕ. И што се однесува до тие интернет бројачи/мерачи на брзината, не им посветувајте внимание - навистина не вреди да се ориентираме по нив бидејќи не е гарантирана веродостојноста на податоците и во најголем број од случаевите (барем кај мене) ми прикажуваат погрешен резултат во однос на тоа со која брзина ми оди директен download на фајл. Се е во зависност од серверите. Пр. на http://bandwidthplace.com/speedtest/ ми покажува секогаш повеќе отколку на http://testmy.net. Безвезе.

од телекабел не одјебуваат кога ке се јавиме само зашто премногу има што се незадоволни и овие веќе не се ни замараат, бар ја така имам сфатено, а не верувам ни дека не мејлот ке ви одговорат

Acid напиша:
Веруј дека знам што говорам, најверојатно многу подобро од тебе и од техничката „поддршка” која ја имаат Телекабел. Техничката поддршка е за да ти помогне на секој можен начин и да ти помага се додека не се реши проблемот или додека не се искоренат сите средства. Овие бе брачко не се ниту љубезни, ниту пак се обидоа да го лоцираме проблемот.
Секогаш се кажува вистината односно правилно би било се извртува вистината :)).

Acid напиша:
Ни податоци ми земаа да ме исконтактираат, нит ништо.
Те прочитале на идентификатор!:)

Како па да не! Па што ако го прочитале. Треба малку поголем интернес за помош на оние што се обраќаат да изразат, нели? Не се за џабе вработени таму. Се обложувам дека најмалку 80% од луѓето кои се обраќаат на телефонот за подршка се оние незадоволните од брзината или падот на интернетот. Не може само да те „откачуваат” со нивното „ќе проверам”, „ај ќе видам” или „пробај да го исклучиш модемот, па повторно вклучи го”. Бај Д Веј, во последно време им се немам јавено бидејќи брзинава ми е стабилна и ОК е download-от.

Jane напиша:
Прочита ли мене што ми викаа?
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=4560
Тебе ти ѕвонеле во 23:23 само за да се реши проблемот, тоа е вистинска техничка поддршка. Можеби си бил изнервиран заради проблемот, па не си го уочил тоа во моментот.

Ама тоа е друга тема, туку збориме за Телекабелскиов интернет. Како и да е, проблемот што го имам со бавната брзина сеуште опстојува.

Дојдоа Телекабел и кај мене во Тафталиџе па сега незнам дали да го откажам WiFi-то и да ставам кабелски. WiFi-во е супер само трансфер 2GB е многу малце па незнам дали да ставам тој од 5GB на телекабел па после да ме намалат на 256kbps што е солидна брзина.
Сакам тие што имаат ваков интернет од телекабел во карпош да пишат дали се задоволни, колкава брзина се постигнува и каков е квалитетот. П.С.Може и некој друг да пише.

читај претходниве постови, не се дига даунлоадот повеке од 30

Абе во главно добро е! Би ти го препорачал. Некогаш е и брзо, некогаш споро, ама ОК Е!

А во просек, колку иде? После лимитот смалуваат на 256kbps (32KBps) или на помала брзина? Се исплати да го откажам вифи-то и да земам кабелски зошто сакам ептен да симинјам? Да не има проблеми со торентот?

Ај, ако симнуваш нон-стоп ништо не ти е гарантирано. Таква понуда моментално во Македонија нема!

Па не баш нон-стоп али би правел можда 15-20ГБ трансфер

Абе јас би правел трансфер и по 50ГБ само да не ми ја смалат брзината на 32кбпс. Сигурно после 5ГБ брзината е 256кбпс?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom