Мистичен
Човек
Батка, а ти знаеш ли зошто мене конекцијата ми е тапа веќе 10 дена? Даунлодирам со 5kb/s. Те прашувам пошто ти си од Телекабел. Енд д ансвер из?MisteR IQ напиша:EEE toa bas sakav da prasam,
so treba kako treba znae li nekoj?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Батка, а ти знаеш ли зошто мене конекцијата ми е тапа веќе 10 дена? Даунлодирам со 5kb/s. Те прашувам пошто ти си од Телекабел. Енд д ансвер из?MisteR IQ напиша:EEE toa bas sakav da prasam,
so treba kako treba znae li nekoj?
MisteR IQ напиша:Opaaa eve konecno i javni IP adresi i vo stip. Luge pa so javni ip bilo stopati podobro i p2p raboti super i mirc odma se konektira, a i gleam i dilejot e namalen na site strani so gi otvaram za 50%, abe za merak e vaka.
Vcera gleam nesto nemam internet pa posle edno 15 min se javuvam u Robi i sekretarkata mi vika deka nesto rabotat deckite za internetot i deka ke dobieme brzo, i za edno uste 15 min gleam ima internet veke i gleam sve odednas pocna da leta na internet, mirco za 2 sekundi se konektira, p2p pocna so 64kb`s da leta, praam trace route na poveke strani i gleam za 50% se skrateni patekite za najkoristenite nasi stranicki.
Uglavno ako vaka se produzi so javnive ip super e, a da ne znae nekoj ova proverkata za statistika sega koja ip e?
Петар-МКД напиша:еј, ај не рекламирај многу многу. Оди кажи ми го тоа на мене, затоа што после 4гб трансфер серверот „автоматски” ме намалил. Интернетот на роби и понатаму е тапа.
MisteR IQ напиша:Pa ako ti e los interneto i spor i ako posle 4 giga tie sporo 256 zaso uste si na nego? Zaso ednostavno ne go otkazes zasekogas!?
Мистичен напиша:Батка, а ти знаеш ли зошто мене конекцијата ми е тапа веќе 10 дена? Даунлодирам со 5kb/s. Те прашувам пошто ти си од Телекабел. Енд д ансвер из?
Па Роби и Телекабел е исто, затоа го прашувам.Петар-МКД напиша:не не, мистерот е од роби од Штип. Ама и кај мене е исто =)
Мистичен напиша:Батка, а ти знаеш ли зошто мене конекцијата ми е тапа веќе 10 дена? Даунлодирам со 5kb/s. Те прашувам пошто ти си од Телекабел. Енд д ансвер из?
MisteR IQ напиша:Neznam za telekabel zaso e taka kaj tebe, internetot mene mi od robi i mislam deka ne e isto, ustvari neznam dali e isto ama kaj mene nema problemi. Sea torenti i p2p ne ode poeke od 20 oti uploado mie 128 neli oti ima Ratio Control
ama pa od web odi so 60kbs.
Добро зошто си тестирал брзина на тие вебстрани и си заклучил дека е лошо кога не се веродостојни, најдобро ќе можеш да осетиш реална брзина е преку директен download од некој брз сервер.Stalingrad напиша:Си ставив интерет од Телекабел, вчера, и првпат се уклучувам на интернет, правам speed test и ми вика 100 и нешто Kbps. Леле, ќе збеснев. После, му се јавувам на тој дечкото од поддршка ми вика исклучи го модемот па пак вклучи го и се ќе биде во ред. Ок, така направив и ми се качи брзината на 200 и нешто Kbps. Ми земаа 100 денари за денес и вчера. Е, сега сакам да прашам: Дали сега ми сметаат како да сум го поминал лимитот од 3ГБ и дали од 1-ви би можела да ми се качи брзината?
П.С. Го имам пакетот Cable Advanced (500/64) - на рекламните флаери пишува дека аплоад е 128, а во договорот стои дека аплоад е 64. Кога е споро ми симнува со 8 КВ/ѕ, а кога е добро симнува со, почнува од 90 и кусур, па се симнува се додека не дојде до 40 и нешто и тука се стабилизира.