Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
MisteR IQ напиша:
EEE toa bas sakav da prasam,
so treba kako treba znae li nekoj?
Батка, а ти знаеш ли зошто мене конекцијата ми е тапа веќе 10 дена? Даунлодирам со 5kb/s. Те прашувам пошто ти си од Телекабел. Енд д ансвер из?

MisteR IQ напиша:
Opaaa eve konecno i javni IP adresi i vo stip. Luge pa so javni ip bilo stopati podobro i p2p raboti super i mirc odma se konektira, a i gleam i dilejot e namalen na site strani so gi otvaram za 50%, abe za merak e vaka.
Vcera gleam nesto nemam internet pa posle edno 15 min se javuvam u Robi i sekretarkata mi vika deka nesto rabotat deckite za internetot i deka ke dobieme brzo, i za edno uste 15 min gleam ima internet veke i gleam sve odednas pocna da leta na internet, mirco za 2 sekundi se konektira, p2p pocna so 64kb`s da leta, praam trace route na poveke strani i gleam za 50% se skrateni patekite za najkoristenite nasi stranicki.

Uglavno ako vaka se produzi so javnive ip super e, a da ne znae nekoj ova proverkata za statistika sega koja ip e?

еј, ај не рекламирај многу многу. Оди кажи ми го тоа на мене, затоа што после 4гб трансфер серверот „автоматски“ ме намалил. Интернетот на роби и понатаму е тапа.

Петар-МКД напиша:
еј, ај не рекламирај многу многу. Оди кажи ми го тоа на мене, затоа што после 4гб трансфер серверот „автоматски” ме намалил. Интернетот на роби и понатаму е тапа.

Pa ako ti e los interneto i spor i ako posle 4 giga tie sporo 256 zaso uste si na nego? Zaso ednostavno ne go otkazes zasekogas!?

MisteR IQ напиша:
Pa ako ti e los interneto i spor i ako posle 4 giga tie sporo 256 zaso uste si na nego? Zaso ednostavno ne go otkazes zasekogas!?

епа ти кажав јас дека на крајот на овој месец откажувам... Него...ти ми велеше твоето „другарче“ симнувало и по 60-70 гига... аха... јас 4 едвај симнав и сум 24/7 на интернет и ми е намелена, и не е на 256 туку е помалку.

Мистичен напиша:
Батка, а ти знаеш ли зошто мене конекцијата ми е тапа веќе 10 дена? Даунлодирам со 5kb/s. Те прашувам пошто ти си од Телекабел. Енд д ансвер из?

не не, мистерот е од роби од Штип. Ама и кај мене е исто =)

Slucajno zirnav u Network Connection Details i se zacudiv.
E od koga ova DHCP i edniot DNS se so IP 62.162.x.x na Telekabelov ?
Da ne go kupat svabive i Telekabel ko so Onnet so iskoci :))))

momentalno sum ot taj internet i super e

More tebe ti se spielo ne znaes so zboris.:):)

Мистичен напиша:

Neznam za telekabel zaso e taka kaj tebe, internetot mene mi od robi i mislam deka ne e isto, ustvari neznam dali e isto ama kaj mene nema problemi. Sea torenti i p2p ne ode poeke od 20 oti uploado mie 128 neli oti ima Ratio Control
ama pa od web odi so 60kbs.

MisteR IQ напиша:
Neznam za telekabel zaso e taka kaj tebe, internetot mene mi od robi i mislam deka ne e isto, ustvari neznam dali e isto ama kaj mene nema problemi. Sea torenti i p2p ne ode poeke od 20 oti uploado mie 128 neli oti ima Ratio Control
ama pa od web odi so 60kbs.

од веб оди 20 кај мене.

и кај мене иде 20 а дига и на 30, а лимитот е надминат мислам, не сум проверил

Си ставив интерет од Телекабел, вчера, и првпат се уклучувам на интернет, правам speed test и ми вика 100 и нешто Kbps. Леле, ќе збеснев. После, му се јавувам на тој дечкото од поддршка ми вика исклучи го модемот па пак вклучи го и се ќе биде во ред. Ок, така направив и ми се качи брзината на 200 и нешто Kbps. Ми земаа 100 денари за денес и вчера. Е, сега сакам да прашам: Дали сега ми сметаат како да сум го поминал лимитот од 3ГБ и дали од 1-ви би можела да ми се качи брзината?

П.С. Го имам пакетот Cable Advanced (500/64) - на рекламните флаери пишува дека аплоад е 128, а во договорот стои дека аплоад е 64. Кога е споро ми симнува со 8 КВ/ѕ, а кога е добро симнува со, почнува од 90 и кусур, па се симнува се додека не дојде до 40 и нешто и тука се стабилизира.

Stalingrad напиша:
Си ставив интерет од Телекабел, вчера, и првпат се уклучувам на интернет, правам speed test и ми вика 100 и нешто Kbps. Леле, ќе збеснев. После, му се јавувам на тој дечкото од поддршка ми вика исклучи го модемот па пак вклучи го и се ќе биде во ред. Ок, така направив и ми се качи брзината на 200 и нешто Kbps. Ми земаа 100 денари за денес и вчера. Е, сега сакам да прашам: Дали сега ми сметаат како да сум го поминал лимитот од 3ГБ и дали од 1-ви би можела да ми се качи брзината?

П.С. Го имам пакетот Cable Advanced (500/64) - на рекламните флаери пишува дека аплоад е 128, а во договорот стои дека аплоад е 64. Кога е споро ми симнува со 8 КВ/ѕ, а кога е добро симнува со, почнува од 90 и кусур, па се симнува се додека не дојде до 40 и нешто и тука се стабилизира.
Добро зошто си тестирал брзина на тие вебстрани и си заклучил дека е лошо кога не се веродостојни, најдобро ќе можеш да осетиш реална брзина е преку директен download од некој брз сервер.

Еве симни од тука некоја датотека види како ќе ти оди овој сервер е брз, линк.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom