Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Luge slisam nesto ova internetot na Telekabel i Robi ke bil nesto poevtin,
ili pa ista ke e cenata ama pobrzo ke bilo.

I znae li nekoj so bidna so ova bezicniot internet. Znam vo Skopje imalo,
znae li nekoj dali ima i vo Stip i so cena e?
Sakam da napraam edna mala sporedba?

Можеби ќе биде поефтин, но и трансферот од фтп ни влегува во месечен трансфер, порано не се земаше во предвид тоа.

Мистичен напиша:
Последниве неколку дена е бетер од дајл ап, сериозно.

и јас забележав. А, особено интернетот е катастрофа во вечерните часови, тогаш дајл-ап во споредба со кабелскиот е Т3 =)

Петар-МКД напиша:
Можеби ќе биде поефтин, но и трансферот од фтп ни влегува во месечен трансфер, порано не се земаше во предвид тоа.

Kakov FTP ?????
Telekabel ima FTP ?

јас приметив кај мене дека и кога ке се обнови врската на први даунлоадот е пак 30 и нешто колобајти

Мрезна карта или УСБ приклучок?

Планирам да земам кабелски интернет? Ме интересира во глобала дали е ОК да го земам и дали сте задоволни (зборам за кабелски интернет од ТЕЛЕКАБЕЛ во Скопје)? И што ми е потребно за да ме поврзат, мора да имам мрежна карта или само слободен УСБ приклучок? П.С. И дали некој знае дали би можело да има некакви попречувања на интернетот или намалување на брзината ако се работи за УСБ приклучок 1.1, а не 2.0?

Stalingrad напиша:
Планирам да земам кабелски интернет? Ме интересира во глобала дали е ОК да го земам и дали сте задоволни (зборам за кабелски интернет од ТЕЛЕКАБЕЛ во Скопје)? И што ми е потребно за да ме поврзат, мора да имам мрежна карта или само слободен УСБ приклучок? П.С. И дали некој знае дали би можело да има некакви попречувања на интернетот или намалување на брзината ако се работи за УСБ приклучок 1.1, а не 2.0?

Мислам дека не би требало да има затоа што се работи за мала брзина на интернетот. Ти треба само слободен УСБ приклучок.

Прашања

Имам јас компјутер, не е којзнае што, скоро цел е менуван, ама УСБ приклучоците ми се останати старите 1.1 (со стикот што го имам трансферот на податоци иде нешто поспоро отклку кај УСБ 2.0) , па дали треба да ставам мрежна карта во случај да има некакви проблеми со старите УСБ. Ок, ако имате уште нешто да ми дообјасните пишете ми. Стабилна ли е брзината, паѓа ли често интернетот (прашувам за тој во Скопје), дали за 1500 навистина си неограничен во трансферот или по минувањето на однапред „поставен лимит“ брзината опаѓа? и .т. н....

Stalingrad напиша:
дали за 1500 навистина си неограничен во трансферот или по минувањето на однапред „поставен лимит“ брзината опаѓа? и .т. н....
Abe jas nemam kabelski ali znam deka brzinata e 512 a posle 5GB ti ja namaluvaat na 256 sto e solidna brzina

Stalingrad напиша:
Имам јас компјутер, не е којзнае што, скоро цел е менуван, ама УСБ приклучоците ми се останати старите 1.1 (со стикот што го имам трансферот на податоци иде нешто поспоро отклку кај УСБ 2.0) , па дали треба да ставам мрежна карта во случај да има некакви проблеми со старите УСБ. Ок, ако имате уште нешто да ми дообјасните пишете ми. Стабилна ли е брзината, паѓа ли често интернетот (прашувам за тој во Скопје), дали за 1500 навистина си неограничен во трансферот или по минувањето на однапред „поставен лимит“ брзината опаѓа? и .т. н....

Можеш слободно да го користиш УСБ 1.1, не ти се исплати да ставаш мрежна. Размисли малку, мрежната има проток од 10-100 Mbit/s, усб 1.1 има проток од 12Mbit/s. Ако земеш во предвид дека на интернет ќе одиш со брзина многу помала од тоа, тогаш нема да има разлика дали ќе приклучиш на мрежна или усб.

После 5 GB , брзината се намалува на 256 kbps

Јас правам релативно малку интернет трансфер. Не верувам дека 5 ГБ ќе ги поминам, па и да се случи тоа 256 кбпс е навистина солидна брзина. Неможам да издржам веќе со Dial-Up - ов. Од 6 сабајле до 6 навечер саат му доаѓа повеќе од 110 денари. Од 6 вечер до полноќ саат е некаде околу 50 денари, а тек после полноќ саат е 25 денари. И згора на тоа брзината на download e 5 KB/s (максимум). Јас им јавив на телекабел, и ми кажа тоа девојчето дека сега ги царинеле модемите па демек ќе ми се јавела.
:nerv:

Zgolemena e brzinava na Telekabelov ili samo momentlano e vaka ?
Posle kratkiot prekin denes okolu 13casot sega download mi ide preku 30Kb...potocno dokaj 40Kb sto lici na 384Kbps.
Za Centar zboram...ako e taka i kaj drugite moguce da go pojacale netov.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom