Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Acid, ако веќе не можеш да одиш на Cable ОнНет, подобро размислувај за WiFi варијантата, техничката подршка од телекабел е очајна!

Односно, ако работи работи, ако не. Господ нека ти е на помош! :)

ако ти е за да делиш интернет со комшии боље е телекабел, а ако е за еден пц тогаш он нет е позакон!

Тука јас сум на телекабел. Освен што на одредена гигабајтажа слегнување ми ја намалуваат брзината на 256 друг проблем неам. Не дека и ова ми е проблем.

Acid напиша:
Денес им ѕврцнав во Телекабел и во петок веќе би требало да имам од нивниот кабловски интернет. Какви ви се досегашните искуства со Телекабел? Кога викам Телекабел, мислам на нивниот интернет, а не на тој од Оннет.

Слушнав неколку критики, како и пофални зборови. Пофалните преовладуваа.

И уште нешто, велам дека Телекабел е подобар избор затоа што како што разбрав, ако го надминеш лимитот конекцијата се намалува од 512к на 256к, а не како на Оннет - на 64к.
Internetot e super,do 3GB download odi brzo(60 KB/s),a nad toa se namaluva duplo ama samo download-ot,inace internetot si odi super!

и јас, после долго заебавање со оннет, решив да се ставам на кабловскиот на телекабел. бев таму, потпишавме договор, ме приклучија, ама има еден проблем... оннет не ме дава!!!! и не, не се заебавам - испадна дека не можело туку така да се исклучиш од оннет. мораме да чекаме некое време да напраеле не знам што... БЉАК!!! а баш бев на сред симнување...

Dimitarc напиша:
Да, ама на 512к на телекабел ке се чуствуваш исто како на он нет со 64, барем такво беше искуството на другар ми. Затоа сега мака мачи. Вика дека е подобро, ама кај мене е далеку подобро!

Димитар јас бев пред неколку дена кај братучед ми, он има од Телекабел (Неотел) и иако беше намалена брзината на 256kbps доста добро одеше. Најверојатно не можев да ги забележам недостатоците во рок од еден ден :).

Кажете ми..
На Оннет лимитот беше 6 гига, колку е на Телекабел?

vardarce напиша:
Димитар јас бев пред неколку дена кај братучед ми, он има од Телекабел (Неотел) и иако беше намалена брзината на 256kbps доста добро одеше. Најверојатно не можев да ги забележам недостатоците во рок од еден ден :).

Друже, за интернетот на братучед ти зборам! Сега им се подобрил, нели го дели он со наум! Јас кога бев пред 1 месец беше ужасно лошо! Но сепак, сега се подобри. Јас сум фан на он.нет, нормално дека јас имам!

Acid напиша:
Кажете ми..
На Оннет лимитот беше 6 гига, колку е на Телекабел?

На оннет лимитот е 3Гб....

Незнам колку е на Телекабел.

Абе 3Гб е лимит. Ти незнаеш ни за ОнНет за телекабел ќе прашувал.

Ти се кладам у администраторски пасворд, ако се правиш толку сигурен за лимитот на ОнНет!

moTaro напиша:
Абе 3Гб е лимит. Ти незнаеш ни за ОнНет за телекабел ќе прашувал.

Ти се кладам у администраторски пасворд, ако се правиш толку сигурен за лимитот на ОнНет!
Цел живот сум на Оннет, не ми кажувај.
6 гига е лимитот, баш вчера надминав 6 гига и ми се намали брзината.

Изгледа ти незнаеш, па уште ќе збориш оптички влакна имало кај тебе, некоја луда брзина... Не сакав да те поткачнам тогаш за тоа, ама не ми збори барем за лимитот.

Прво, ја незнам на кој оннет си ти, ама кога ќе надминам 3ГБ, не ми се намалува брзината туку не постои p2p.

еве ти го разговорот преку ICQ со пријателчето што МОМЕТНАЛНО е таму...
или ти јави се на 3100800 и информирај се!

Чепкај кај што сакаш. Отпички влакна значи по-СТАБИЛНО од коакс, а не луда брзина! Ама ваљда ти тоа го знаеш.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
(18:57:36) moTaro: per
(18:57:53) Wave: o
(18:58:10) moTaro: ima li razlika u limitot na onnet kablovskite paketi, ako go zemesh toj od 500 shto ide do 1500, ili ako go zemsh odma toj od 1500 profi?
(18:58:40) Wave: mislam deka e 3 i kaj dvata
(18:58:52) Wave: toj od 500 avtomatski ti raste do 3 gb
(18:58:53) moTaro: sigurno ne mozhesh da doznaesh ?
(18:59:11) Wave: cek ke prasham
(18:59:30) moTaro: aj
(19:00:50) Wave: isto ti e
(19:01:05) moTaro: ok, 10x

Нема зошто да зборам со пријателчиња по месинџери и да пастирам. Гледам како се понаша конекцијата до 6 гига и после. Од секогаш било така, и немора да прашам некој за да се уверам, ама сепак, еве - до мене седи човек кој е вработен во Оннет и го потврдува тоа.

Лимитот е 6 гига, после тоа се намалува брзината.

Сепак, чудно е што никаде (ни на cable.on.net.mk) не пишува ништо за лимитот.

Инаку,
Прво, ја незнам на кој оннет си ти
На истиот оннет сме, преку телекабел, така?

А за лимитот, нека се јави некој друг корисник, Гижо на пример.

Инаку, еве и официјална потврда од техничка поддршка:

512Kbps download / 64Kbps upload
На 3 GB се ограничува p2p, на 6 GB се намалува брзината на 64Kbps
1500 МКД Месечно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom