Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
(19:20:52) Wave: vaka ... do 3 gb raboti p2p , posle 6 gb se namaluva protokot
(19:21:05) Wave: koj coek od on.net sedi do nego
(19:21:18) moTaro:
(19:21:24) moTaro: Sea kje prasham.

Ја ќе пастам бе пер!
Еве ти едуцирај се!

Acid напиша:
Инаку, еве и официјална потврда од техничка поддршка:

512Kbps download / 64Kbps upload
На 3 GB се ограничува p2p, на 6 GB се намалува брзината на 64Kbps
1500 МКД Месечно

ЛИМИТОТ е 3ГБ... Јас за тоа ти зборев, ти не праша на колку се намалува брзината туку...

КОЛКУ Е ЛИМИТОТ!?
Ти текнува?

Убаво пишав „лимитот е 6 гига, а после тоа се намалува брзината”, ти викаш 3 бил...
Значи ако го надминеш лимитот од 6 гига, те успоруваат. Не ме интересира p2p (НИКАДЕ НЕ ГО СПОМНАВ - ти текнува?).

И батали, важно се разбравме.

а што значи тоа ако поминеш 3 гига p2p не постои, кај мене е надминат и 6 гига ама п2п па работи

Гижо, тоа е грешка во скриптата, не ти работи п2п од 3 до 6 гига, кога ке поминеш 6 ти пушта п2п ама со 64кбпс

Гижо напиша:
а што значи тоа ако поминеш 3 гига p2p не постои, кај мене е надминат и 6 гига ама п2п па работи

Медицински феномен.

Да не знае некој дали се ограничува п2п кај телекабел. Јас прашав во централа ама девојчето не знаеше да ми каже. Ја имам бајаги гигабајти слегнато ама ми се случуваат некои чудни работи со Bittornadoto.

Исто феномен: Ми се деси 3 часа да слегнувам со 85-6 KB/s преку FTP. Верувам дека е некоја грешка на Free Download Managerot.

Dimitarc напиша:
Друже, за интернетот на братучед ти зборам! Сега им се подобрил, нели го дели он со наум! Јас кога бев пред 1 месец беше ужасно лошо! Но сепак, сега се подобри. Јас сум фан на он.нет, нормално дека јас имам!

Па шо ако си фан на Оннет, не функционираат така работите у светот. Чим е подобар на Телекабел ќе си го земеш од нив и говото, на крај краева за истите пари подобра услуга ;).

Бреј, за глупости се испокаравте..

Лимитот на ОнНет е 6GB, не 3, од проста причина што p2p != download. Да, после 3ГБ не работи p2p (работи торент), ама можеш да симнуваш колку сакаш друго.

Упм, и лимитот излезе релативна работа. Ако за некој download е само p2p, тогаш да - лимитот почнува од 3GB. За сите други - 6GB.

Гудбај (=

P.Overdrive напиша:
Бреј, за глупости се испокаравте..

Лимитот на ОнНет е 6GB, не 3, од проста причина што p2p != download. Да, после 3ГБ не работи p2p (работи торент), ама можеш да симнуваш колку сакаш друго.

Упм, и лимитот излезе релативна работа. Ако за некој download е само p2p, тогаш да - лимитот почнува од 3GB. За сите други - 6GB.

Гудбај (=
Јасно ми е, ама мене муабетот ми беше за Телекабел, не за Оннет. :wink:

Таму исто е ко кај Оннет-скиот кабловски?

Зборев денес со еден другар што е на Телекабел, и вика исто било, само што после 3ГБ (или 6 беше, аман веќе од бројкиве) намалувале на 256k, наместо на 64k.

Сепак мислам дека Бидиков може на ова најдобро да одговори, зашто ако добро памтам, он е на Телекабел закачен.

Ете, денес ми го монтираа. Брзината е чинам иста како на Оннет, само мислам дека тука лимитот (после кој се намалува на 256К) е 3 гига, а не како кај оннет - 6.

Ако е тоа точно, тогаш тоа би била единствената маана.

LisaRowe напиша:
и јас, после долго заебавање со оннет, решив да се ставам на кабловскиот на телекабел. бев таму, потпишавме договор, ме приклучија, ама има еден проблем... оннет не ме дава!!!! и не, не се заебавам - испадна дека не можело туку така да се исклучиш од оннет. мораме да чекаме некое време да напраеле не знам што... БЉАК!!! а баш бев на сред симнување...

друже лажеш е тежок збор.....

Dimitarc напиша:
друже лажеш е тежок збор.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom