Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И јас од четвртокот 00.00 часот сабајле го сменив АДСЛ-от со Кабел од телекабел преку самите нив ( поточно Нотел со кој се врзани со фајбер) и иде констатно 60КБ/с (да да килобајти)

МТ после ова доби екпресен развод ...

Интернетот од Телекабел (притисоци, мислења..)

Телекабел врши притисок на претплатниците на он.нет

Не им се јавуваат дека си платил и аутоматски ти немаш интернет. Ова е веќе трет пат да ми се случи, а последните 2 месеца сум малку подрзок со нив, и кога ке ги прашам што к треба да правам за да добијам интернет ми викаат да сум емигрирал бесплатно на телекабел, тамо нема да има овакви проблеми.

Му се десило ли на некој друг нешто слично?

Димитар, колку што знам Телекабел веќе не нуди интернет од ОнНет.

Зошто би ти се јавиле да платиш? Плаќањето на интернетот кој го нуди Оннет сеуште оди преку Телекабел?

Плаќај си тогаш на време и нема да те исклучуваат, а башка мислам дека не се обврзани телефонски да ти се јавуваат и да те известат дека немаш платено - туку можат одма да те кврцнат.

Dimitarc напиша:
Телекабел врши притисок на претплатниците на он.нет

Не им се јавуваат дека си платил и аутоматски ти немаш интернет. Ова е веќе трет пат да ми се случи, а последните 2 месеца сум малку подрзок со нив, и кога ке ги прашам што к треба да правам за да добијам интернет ми викаат да сум емигрирал бесплатно на телекабел, тамо нема да има овакви проблеми.

Му се десило ли на некој друг нешто слично?

Тоа ми се случи и на мене завчера. На уредно платена сметка исклучен!
Педери. рррр

ACID Точно е дека не нуди, ама тие што се веќе корисници уште се одржувани од ОнНет.

Корисниците на кабелски од ОнНет кои се приклучени на Телекабел ги плаќаат сметките во Телекабел, Бисер.
Вистина е дека не се должни да ти кажат дека не си платил, ама од ОнНет секој месец стига предупредување на меил дека тие што немаат платено ќе бидат "привремено исклучени" почнувајќи од 15ти (најново).
Кога ќе платиш во Телекабел, тие треба да се јават одма во ОнНет да им кажат дека корисникот платил за интернет.

Ова теоретски функционира супер, практично никако (барем последниве 2 месеци). Едно време се замарав со тие цурите од Телекабел, да им се јават на ОнНет да им кажат, па ќе добиев интернет за 3-4 саати..
Сега плаќам, им кажувам да се јават, доаѓам дома и сам се јавувам во ОнНет да проверат со Телекабел. Што е сигурно, сигурно е (=

Ако добијам понуда од Телекабел да се префрлам кај нив, зависно од условите, би размислил (ако е бесплатно, па уште месец-два без лимит и без намалување на брзина).. па уште ако даваат од тие SB4200.. мераци..

и мене во понеделникот ми го исклучија интернетот, ама и после плаќањето им се јавив и им требаше 3-4 саати да го укључат

сега незнам за ова понудава од телекабел, татко ми сака кај нив да се префрлиме зашто се потолерантни, односно можеш и да касниш со плаќањето, ама мене поважен ми е квалитетот, така да незнам каде е боље

Боље? Не може да биде боље кога изворот е од исто место.

Ако не се префрлиш директно кај нив, единственото што им останува е да те заебаваат на вакви административно срања.
Ама па мене некако за инат кога некој присилно ме тера да направам нешто ја го одбирам другото. Не се пребацувам, кога ќе уплаќам наредниот пат во телекабел не излегувам додека пред мене не се јават во ОнНет и потврдат уплата.

А веќе ако сакаат да смилат начин зашто да се префлам кај нив, нека понудат некоја опција (подобра) а не да ме дупат.
Уште можам и да им ги превртам таму масите ако ми се дигне притисок :))

не се будалете, дојдете кај комшијата мој што е на телекабел да видите како иде....трактор. Не иде од исто место, телекабел имаат сосема друг провајдер (демек личен)....

Напротив, откако Телекабел почна да соработува со друг провајдер (наведов во повеќе наврати кој е) интернетот е далеку постабилен ... Е сега во последно време има некои закачки помегу Телекабел и Оннет (од причина што нели Телекабел најде подобар партнер) па сега се обидуваат да извршат притисок преку вас корисниците ...

Јас лично користам Телекабел и интернетот е коска стабилен - имасе само еден период од 2 часа кога немаше ама културно ме информаираа 48 часови порано дека ќе нема 2 часа интернет ...

Иначе, колку што јас знам Телекабел се одлучи да ги смени Мол и Оннет баш поради малце дрскиот однос кон корисниците кога имаа проблеми и набедување дека мрежата на Телекабел не била добра и сл. матни игри ..

Сепак на крај задоволството на корисниците кажува дека новиот партнер е далеку подобар ...

епа како да ти објаснам...имам он.нет а често сум и на телекабел по комшии. Не можеш да ме убедиш дека е добар! Ај дај ми testmy.net и спореди го со моето

:::.. Download Stats ..:::
Connection is:: 435 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 1496 kB)
Download Speed is:: 53 kB/s
Tested From:: http://testmy.net/ (server2)
Test Time:: Sat, 19 Nov 2005 01:33:08 GMT+0100
Bottom Line:: 8X faster than 56K 1MB download in 19.32 sec
Diagnosis: Awesome! 20% + : 31.82 % faster than the average for host (84.171)
Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-90TIBJFNG

Еве го и мојот, Cable OnNet со тоа што ја тестирав на најфул тестот :)

:::.. Download Stats ..:::
Connection is:: 29931 Kbps about 29.9 Mbps (tested with 12160 kB)
Download Speed is:: 3654 kB/s
Tested From:: http://testmy.net/ (server2)
Test Time:: Sat Nov 19 2005 12:44:39 GMT+0100 (Central European Standard Time)
Bottom Line:: 534X faster than 56K 1MB download in 0.28 sec
Diagnosis: Awesome! 20% + : 98.76 % faster than the average for host (84.252)
Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-2NP8IBT4V

да не си вработен во он нет, па да ми сурфаш дирекно од рутер?

Не, објаснувањето е едноставно. Во мојот дел на аеродром ОнНет уште на времето постави Fiber Optic Конекција. Резултатите се неизбежни :)

и секогаш постои опција 2

Тестот е НЕВАЛИДЕН! :)

Еве ти пореален тест, за кој што е потребно да имаш јава.
Тестирај и прати резултати.

URL: http://www.adslguide.org/tools/speedtest.asp

Your Connection
Actual Speed

True Speed (estimated)

Downstream 447 Kbps (55.9 KB/sec) 482 Kbps (inc. overheads)
Upstream 179 Kbps (22.4 KB/sec) 193 Kbps (inc. overheads)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom