Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
QoS max upstream bandwidth = 512000 bps
QoS max downstream bandwidth = 2048000 bps

2048/512kbit.. закон. Уште да имам латенција ко kolize, и одам да им платам и за наредниот месец :)

Ќе видиме колку ќе трае..

Кабелски растура. Видете ми потпис :wink:

Растура???Зашо кај мене интернетов последниве два месеца ама за к*р не го бива...Онлајн игрици НЕ!,интернет мн споро...па до коа ке терате вака ???...ДАЈ ПОПРАЈТЕ ГО ИНТЕРНЕТОВ више збеснав!!!(ова важеше за дечките од ТК кој го посетуваат форумов!)

Шо знам кај мене лета да чукнам у дрво :)

Колку што ми е познато а и искусено, ТК немаат лимит на Traffic(освен што ти ја намалуваат после 10Gb) , а за брзината им е зголемена дефинитивно.Зборев со луге од support на ТК-дигната е на 2mb/512kbs-до 10Gb а потоа ти ја намалуваат на 1024/256кбс до 50Gb, duri potoa ti e na 512/256kbs.Подобро од ова во МК нема!!!

А кај има мапа на покриеност, односно во кои населби го има??? Јас сум кај пазарчето Тафталиџе. Мислам дека нема ваму кај мене.

Jane напиша:
А кај има мапа на покриеност, односно во кои населби го има??? Јас сум кај пазарчето Тафталиџе. Мислам дека нема ваму кај мене.

ТК се стигнати до зградата кај Горење знакот што е.Колку што знам во моментов се во "војна" со Зора и затоа скоро година и пол ТК не продолжува со проширување

Да да. Знам за тие муабети. ТК пред година и нешто ставија кабли кај нас, ама наводно ноќта од Зора им ги суредиле.:)

mapa.jpg

Инаку, на 1024/256 сум уште од 3-4GB, така да тоа за 10GB со 2Mbit не важи (кај сите). И да, интернетот е срање (=

интернетот sux! моментално можам да симнувам со нешто помалку од 1mbit, а тоа дека имаат пуштено 2mbit- нема ни д од двојката!
околу 2-4 од овој месец, имав даунлоуд со четвртина мегабит! катастрофа! а почеток беше! мамата...

Не го бива телекабел? Нели го фалеа добар бил.
Што не чини? Брзината или стабилноста?

Можеби е така кај мене пошто сум од Штип... јас сум задоволен од интернетот(сега за сега)

Jane напиша:
Не го бива телекабел? Нели го фалеа добар бил.
Што не чини? Брзината или стабилноста?
брзината е проблемот. стабилен е кај мене, во 2 недели ќе се за*бе еднаш на саат време макс. брзината без везе паѓа, се спушта...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom