Како знаете дека е вистинскиот / вистинската?

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Добро утро. Кога знаете дека девојката во која што сте заљубени е вистинската, онаа со која што сакате да го поминете останатиот дел од животот, и да ви е малку?

Јас на пример знам, бидејќи девојката во која што сум заљубен е перфектна... А знам бидејќи првпат сакам ќерка ми да има особини исти како особата во која што сум заљубен.

Те сакам Принцезо...

Браво.... секоја чест :)
Перфектна девојка, ќерка во план...

Две прашања... Што значи поимот перфектна девојка, и зошто не сакаш син со твоите карактеристики?

Dolphin напиша:
Добро утро. Кога знаете дека девојката во која што сте заљубени е вистинската, онаа со која што сакате да го поминете останатиот дел од животот, и да ви е малку?

Јас на пример знам, бидејќи девојката во која што сум заљубен е перфектна... А знам бидејќи првпат сакам ќерка ми да има особини исти како особата во која што сум заљубен.

Те сакам Принцезо...

добро размислување делфине..
сега сум премногу заспан да можамда пишувам..ме заинтригира темата..ама утре ке глеам да пишам!

Прва работа - перфектно не постои.
Втора работа - слепилото е заебана работа.

Ова не значи дека не постои љубов, но да бидеме реални...
Колку време си со девојка ти Долфин? Дали ти искрено мислиш дека за тоа време успеа да „дешифрираш” доволно работи за неа, за да можеш со сигурност и задоволство да кажеш дека таа е перфектна?

Или постов во 4:28 беше под благо дејство на алкохол? :wink:

Инаку, во врска со темава, одговорот би бил:
Ќе знам кога ќе ја побарам за сопруга. Односно, ќе ја побарам за сопруга оној момент кога ќе знам дека таа е вистинската.

Acid напиша:
Инаку, во врска со темава, одговорот би бил:
Ќе знам кога ќе ја побарам за сопруга. Односно, ќе ја побарам за сопруга оној момент кога ќе знам дека таа е вистинската.
Хахаха ко политичарине ист си :pos: :pos:
Даде одговор ама уствари не го одговори прашањето :pos:

...ne brzaj,daj i vreme na vrskata da se razvie,"kad se chovek zaljubi na oba oka ochoravi i prijatelje zaboravi"(taka imashe edna pesna)...se ke si dojde na svoe mesto ako vredi ke pocheka malce,prai malce testovi i trikovi...da videsh kake ke reagira pa odluchi...mada nekad i netreba mnogu vreme da ja najdesh vistinskata...ali retko dodushe...

CT напиша:
.. kakva vrska ima ova so VISTINSKATA? Ti pet puti mozhesh da ja pobarash za zhena, i site pet puti da se soglasi.. no da ne e vistinskata.
Nikogash ne bi mozhel da znaesh deka e vistinskata.. ne se lazhete lugje! Malku treba za da smenish mislenje shto go imash, a ako dojde do menjanje na mislenje, ke treba da rasipuvate vrski i chuda, zatoa nemoj tolku plitko da razmisluvash i se ke bide vo red..
А што е според тебе „плитко“ размислување? Логично е ако мислам дека некој е вистинскиот за мене сум имала причина да го помислам тоа. А треба да направи некоја страшна грешка за да го сменам мојот однос кон него.
А што треба да направи за да дознае дека е вистинската? Има некоја финта?:)
Ако се водиме според твојот став, не само што ќе останеме вечно огорчени, туку и сами.

CT напиша:
.. kakva vrska ima ova so VISTINSKATA? Ti pet puti mozhesh da ja pobarash za zhena, i site pet puti da se soglasi.. no da ne e vistinskata.
Nikogash ne bi mozhel da znaesh deka e vistinskata.. ne se lazhete lugje!
Каква врска нема ова со вистинската? Има секаква врска.

Не - може ти „пет пути” да ја побараш, но да не е вистинската.

Јас ќе ја побарам кога ќе знам дека е д уан. Ама нели, не беше темата за тоа „кога ќе ја побарате за жена”, туку „кога ќе знаете дека е вистинската”. Јас одговорив на ова прашање, па ме чуди што е тука нејасно и што те буни? Нешто погрешно да не протолкува во моето писание?

CT напиша:
Malku treba za da smenish mislenje shto go imash, a ako dojde do menjanje na mislenje, ke treba da rasipuvate vrski i chuda, zatoa nemoj tolku plitko da razmisluvash i se ke bide vo red..
Благодарам за поучните зборови, о љубовен гуру.

Нормално дека многу малку треба за човек да го смени своето мислење, па затоа не би избрзал со заклучокот (еве, како Долфин на пример) дека некоја девојка е „вистинска за мене” - затоа што разочарувањето може да биде големо. Со жалење морам да кажам дека изборот за вистинската девојка е малку покомплициран од...
Dolphin напиша:
...знам бидејќи првпат сакам ќерка ми да има особини исти како особата во која што сум заљубен.
Може ќе звучи како некој од оние „глупи” туторијали, но:

Пред се треба да знаеш дека љубовта е вистинска, а не само привремена еуфорија. Мора да го имаш она прекрасно чувство дека твојата љубов е возвратена. Монотонијата исто така може да ја уништи и навидум најперфектната врска - битно е да си сигурен дека вашата врска нема никогаш да биде монотона. Сомнежите водат кон пропаст, па затоа мора да имате целосна доверба еден во друг. Кај „вистинските” (било да се жени или мажи) не постојат тајни. За срам - да не зборам. Вистинската девојка е онаа што не се срами да ждригне (или прдне) пред тебе. Ако се воздржува од извршување на природните потреби пред тебе - што да кажеме за другите работи? :wink:

Сексот е доста пресуден. Мора да биде интересен, разновиден, тантричен (чао Скорпио :wink:), да ве исполнува и со нетрпение да го очекувате наредниот пат и двајцата.

И нормално дека ова не е се'. Не би сакал да продолжувам понатаму затоа што има многу повеќе од она што го напишав и што базата на форумов може да го поддржи, а и не е баш лесно да се опише „вистинската” на секого.

Секој на свој начин ја чувстува и си ја дефинира како сака...

Јас, се надевам дека нема да погрешам. :wink:

Acid напиша:
Прва работа - перфектно не постои.
Втора работа - слепилото е заебана работа.

Точно.

Love is blind :smir: Она што не го гледаш сега ќе го видиш понатаму,во дадени ситуации,приложени со животни примери во животни ситуации,во брак и покрај деца.
Она што ти мислиш дека сега е перфектно кај твојата девојка,нема да мислиш дека е кога ќе бидеш во брак,па уште помалку ќе го мислиш кога ќе бидеш едно 10-15 години во брак,а па уште помалку кога ќе имаш деца.

А на темава ќе кажам само дека треба од една страна да се почувствуваш ти сам така, а од друга делата малку да раскажат своја приказна :)

CT напиша:
Poentata e shto mozhesh da se nadevash da ne pogreshish, a nemozhesh da 'znaesh' i ne lupaj gluposti, nema vrska so nikakvo "O guru".
Ne.. ja razbirash poentata skulgurl, a veruj deka acid ja razbra no negira namerno. Poentata e shto *malce* treba za da se razocharash, zatoa ne ochekuvaj premnogu vistinska/theone/izrana/blabla.. zoshto sekoj mozhe da se smeni. Bez replies.
Ок, о, Counter Terorist.
Нема потреба од наметнување на мислења, поготово кога се искажани од огорчени (или поебаниодженаигневни) луѓе како тебе :wink:

И пошто секогаш постои шанса да се разочараш, тоа значи дека сите треба да го следиме твојот пример и да не се вљубуваме/избираме партнери? Немора секое (навидум) „разочарување” да значи крај на врската, туку зацврстување на истата. Да не го тупам веќе со тебе, се некако ми се чини дека ќе се селиш на Идивиди или Марифет каде што ќе најдеш доста истоогорченици. :wink:

Ova....od temive na koi sto moze so saati da se pisuva...i pak nisto da ne kazes ustvari!
Imase nekoi istrazuvanja koi sto doveduvaa do zaklucok deka ljubovta e ustvari hemija koja sto ponekogas i samo ponekogas se slucuva,ali i deka trae okolu 3god!:toe:
Barabar so toa...bi onaka bratski da te posovetuvam da ne se zaletuvas mnogu so planovi (kerki,sinovi,stanovi,kukji,kaj ke ziveete...drn,drn) zosto...boli i ke ti treba vreme da iskocis od toj film ako bas u bukval site planovi vo zivotot gi napravis uste od sega so nea.
Ne na kraj...ne kaza kolku vreme ste zaedno...poleka...ne brzaj!
:pos2: Ali...ubavo e be koga si zaljuben!Celiot svet razlicno izgleda, se e pomalku ili povekje rozovo...SUPER E!
I uzivaj dur ti e taka!

Наједноставно...ќе го отворам срцето, ќе ги затворам очите и ќе помислам кого сакам да имам покрај себе за: 10 години со мали дечиња кои трчкаат покрај нас, за 25 години со изградена здрава и успешна фамилија, и за 50 години кога секој бакнеж ќе е нов предизвик...

Таа што ќе можам да ја замислам покрај себе си во сите тие ситуации, таа во чие присуство ќе уживам во секој еден момент- како што би рекол Роби Вилијамс...She's the one!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom