Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
не би мешал, чисто сакам да пробам, да видам дал ќе помогне во некои ситуации, кога човек е понапнат, понервозен
Ако немаш никогаш пробано генш, немој од првпат да мешаш со алкохол, може да ти се сврти ептен и да се комираш :)
А би ти помогнало геншче онака коа си напнат, сигурно :p ептен ќе те опушти, како да си го запалил лулето на мирот (y)

Ако немаш никогаш пробано генш, немој од првпат да мешаш со алкохол, може да ти се сврти ептен и да се комираш :)
А би ти помогнало геншче онака коа си напнат, сигурно :p ептен ќе те опушти, како да си го запалил лулето на мирот (y)

Нема веза. Кога првпат пробав, ич не се осеќав WOW и се напнав, се опив со вино. Јака вечер излезе, after all. :D

Нема веза. Кога првпат пробав, ич не се осеќав WOW и се напнав, се опив со вино. Јака вечер излезе, after all. :D
Добро, кај секој човек различно. Јас за мене зборев и уште ме релаксира скроз :D А ти важно си поминал ко шо треба, може геншот ти напраил добра подлога :p

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
za rampante i site ostanali koi taka lesno ., a otposle te6ko., razmisluvaatza ., marihuanata., ., kako prvo., site lekovi se napraveni od prvobitno bilkarski sostojki koi deluvaat le4ebno., no po definicija site znaete 6to e lek., <>otrov daden vo terapiski celi i dozi<> podolga e i poopstojna no ja skrativ za da razberete., ., ne skokajte vedna6 znam deka razbirate tuku malka provokacija;)., e aj sega da sevratime pak na gorenapi6anoto od ljubitelite na ., "ovoj lek"., wow 4oek pa ., nie site lekari vedna6 mozhe da si gi stavime ad akta diplomite i nete nikakva potreba od ovaa profesija., tuka vi e na raspolaganje marihuanata koja le4i se i se6to., pa da ja ukineme i farmacijata a farmacevtite da sadat sade trevka., ., i aj ne se zanesuvajte so dejstvoto ., ke ste bile cool ili na sedmo nebo ili ke ve napraila relax i ostanali takvi sranja., .,

alooooooooo., mislete bre malku ., ne si igrajte so svojata /va6ata idnina i zhivot., pekolot e na dofat na raka i samo 4eka da go zemete i vlezete vnatre a tamu se znae koj toa ve 4eka.,

sepak zhivotot e premnogu kratok i dragocen so cela svoja ubavina za da bide prokockan za ne6to 6to ke napravi iluzija na umot.,

a i onie 6to ja propagiraatb i 6itkaat sigurno ne ja davaad za bespari.,

da privr6am se dodeka ke ima ovci za strizhenje ke ima i dzhemperi., pa sega vie videte:mad:

za rampante i site ostanali koi taka lesno ., a otposle te6ko., razmisluvaatza ., marihuanata., ., kako prvo., site lekovi se napraveni od prvobitno bilkarski sostojki koi deluvaat le4ebno., no po definicija site znaete 6to e lek., <>otrov daden vo terapiski celi i dozi<> podolga e i poopstojna no ja skrativ za da razberete., ., ne skokajte vedna6 znam deka razbirate tuku malka provokacija;)., e aj sega da sevratime pak na gorenapi6anoto od ljubitelite na ., "ovoj lek"., wow 4oek pa ., nie site lekari vedna6 mozhe da si gi stavime ad akta diplomite i nete nikakva potreba od ovaa profesija., tuka vi e na raspolaganje marihuanata koja le4i se i se6to., pa da ja ukineme i farmacijata a farmacevtite da sadat sade trevka., ., i aj ne se zanesuvajte so dejstvoto ., ke ste bile cool ili na sedmo nebo ili ke ve napraila relax i ostanali takvi sranja., .,

alooooooooo., mislete bre malku ., ne si igrajte so svojata /va6ata idnina i zhivot., pekolot e na dofat na raka i samo 4eka da go zemete i vlezete vnatre a tamu se znae koj toa ve 4eka.,

sepak zhivotot e premnogu kratok i dragocen so cela svoja ubavina za da bide prokockan za ne6to 6to ke napravi iluzija na umot.,

a i onie 6to ja propagiraatb i 6itkaat sigurno ne ja davaad za bespari.,

da privr6am se dodeka ke ima ovci za strizhenje ke ima i dzhemperi., pa sega vie videte:mad:
Прво, среди си го „ракописот“ пошто ти личи на... всушност не личи на ништо. Добронамерен совет ако сакаш форумџиите т.е. ние да те разбереме... во спротивно ќе си останеш сам да си реплицираш. ;)

Второ, гледам си во тежок сон/матрикс. Или во превод: ти си овцата (сакаш прифати го овој факт сакаш не - мене ми е сеедно). Секако има шанси и ти (ко Нео:)) да се спасиш и да прогледаш низ пајажината на денешните бизнис сфери од животот: судство, медицина, спорт, образование, одбрана/војски/војни и сл., прехрана, козметика.... значи сè е бизнис -> профит, контрола, моќ. :(

Трето, за фармацевската индустрија и нејзините „добронамерни“ дела сум повеќе од информиран. За лековитите дејства на билките нема сомнеж но има многу факти. За страшните и смртоносни нус ефекти на 90% од фармацевтските „лекови“ исто така нема сомнеж. Впрочем професијата (за среќа) ми дозволува да со свои очи ги согледам и препроверам „фактите“ (W биохемиско инжињерство). (y)

Така да со пеколи, пропаганди, неиздржани лаги можеш друг да пробаш да манипулираш.

Поздрав до тебе со еден мој скорешен пост во темата дрога::cool:
САД од 2003 поседува патент за лековитиот Канабис и истиот патент може да го најдете ТУКА .
- 2 цитата од патентот кој е во сопственост на владата на САД:

„The cannabinoids are found to have particular application as neuroprotectants, for example in limiting neurological damage following ischemic insults, such as stroke and trauma, or in the treatment of neurodegenerative diseases, such as Alzheimer's disease, Parkinson's disease and HIV dementia.

„The following examples show that both nonpsychoactive cannabidiol, and psychoactive cannabinoids such as THC, can protect neurons from glutamate induced death, by a mechanism independent of cannabinoid receptors. Cannabinoids are also be shown to be potent antioxidants capable of preventing ROS toxicity in neurons.

не би мешал, чисто сакам да пробам, да видам дал ќе помогне во некои ситуации, кога човек е понапнат, понервозен

Првично за погорното прашање, марихуана и пиво може да се консумира во исто време нема да има некој несакани ефекти и онака пивото е послаб алкохол....
Инаку марихуаната е најдобар лек за напнатост и нервозна, ти ја олеснува душата и те доведува до рамнодушна состојба, чуство на опуштеност, среќа и смиреност, ако никогаш не си пробал марихуана може да не го осетиш вистинскиот ефект првите неколку испушени цигари(џоинт), а кога вистински ке го осетиш влијанието на марихуаната обично многумина велат дека не е тоа што очекувале и дека не е толку страшно :)
Ова е за мене лично како јас доживувам, и уште нешто: марихуаната никогаш не ми помага кога сум во депресија или сум очаен, можеби во првиот половина час од пушењето ме релаксира но подоцна ме става во уште поголем очај, што не е случај со напнатост и нервоза....пример кога сум пушел по неколку месеци континуирано секој ден барем по 1 џоинт во тој период сум релаксиран весел расположен и опуштен, што влијае дури и на целокупното мислење на лугето со кои си во секојдневни контакти, во таков период сум поминал многу од убавите мигови во животот. :)

од прв пат никад не фаќа
непишано правило
башка и онака ефектот не е уау...со тек на време сфаќаш, истражуваш и си знаеш као да “возиш“...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Значи државава суши лже.
Ветуваат дека марихуаната неколку пати ти ја зголемува и брзината и кондицијата,јас така видов на телевизија,а ТВ не лаже.
Добро,па колку треба да дувам фиљан за да можам да трчам како тие на рекламите?

Значи државава суши лже.
Ветуваат дека марихуаната неколку пати ти ја зголемува и брзината и кондицијата,јас така видов на телевизија,а ТВ не лаже.
Добро,па колку треба да дувам фиљан за да можам да трчам како тие на рекламите?
Индика или Сатива си користел? Има голема разлика од една до друга врста на билката. Потоа постојат и разни хибриди на Канабисот, кои се употребуваат за стотици разли цели. Да не ти дале тебе Канабис од кој се прави облека (тој што не содржи скоро ич Канабиноиди)? :)
Ако сакаш да ти делуваат канабиноидите, тогаш прво набави си висококвалитетни сушени цвеќиња од Сативата и секако одбери си еден од двата метода дадени на долниве две видеа: (y)

Индика или Сатива си користел? Има голема разлика од една до друга врста на билката. Потоа постојат и разни хибриди на Канабисот, кои се употребуваат за стотици разли цели. Да не ти дале тебе Канабис од кој се прави облека (тој што не содржи скоро ич Канабиноиди)? :)
Ако сакаш да ти делуваат канабиноидите, тогаш прво набави си висококвалитетни сушени цвеќиња од Сативата и секако одбери си еден од двата метода дадени на долниве две видеа: (y)
Нит сум ботаничар нит алхемичар :)
Сакам место устата да ми работат нозете :D
Пошо не осеќам скоро нишо,само некој дел вообичаената uptight доза ми се смалуе,и ломотам.

Ај бе па ти не трипај ко у живот фиш не си запалил ебате.
Википедија муабети му вртиш на чоекот.
Индика или сатива или коноп ил незнам шо.
Си дувал трава у мкд?
Ш и п т а р с к о хаге е. Ебана сканковача.
Ломотел пошо му отвара чакри.
Нозете му се губеле зашо СЕКОЈА ТРАВА ти ја сјебуе малце моториката коа си аматер.

Нозете му се губеле зашо СЕКОЈА ТРАВА ти ја сјебуе малце моториката коа си аматер.

Y u no geddit?
На рекламата трчаа ко Садам Хусеин Болт.
Ја у ниедно стање не можам да трчам така.
Рекламата јасно си кажуе дека може.

Оооооо! Чичко луртс!
Мојот човек! :)
070376451! На ти број!
Ја и ти ќе си седиме и ќе си пушиме и ќе си муабетиме!
Меракот ќе ти го напраам!

Оу еј, кој кејф ми го напраи ко те видов тебе со ваков пост XDDD
<333
--- надополнето: Jun 8, 2011 10:53 PM ---
Y u no geddit?
На рекламата трчаа ко Садам Хусеин Болт.
Ја у ниедно стање не можам да трчам така.
Рекламата јасно си кажуе дека може.

У веро имаат едни пилули нешо на хумор демек делувале.
Проај.
Некако 4то одд сарказам тиње ми е..

Какво е чувството од разните видови на дроги...

198426_1528651110934_1674411582_992740_2651435_n.jpg

Еве еден абстракт:
Cannabinoids and the immune system: potential for the treatment of inflammatory diseases?

Croxford JL, Yamamura T.

Source

Department of Immunology, National Institute of Neuroscience, NCNP, 4-1-1 Ogawahigashi, Kodaira, Tokyo 187-8502, Japan. croxford@ncnp.go.jp
Abstract

Since the discovery of the cannabinoid receptors and their endogenous ligands, significant advances have been made in studying the physiological function of the endocannabinoid system. The presence of cannabinoid receptors on cells of the immune system and anecdotal and historical evidence suggesting that cannabis use has potent immuno-modulatory effects, has led to research directed at understanding the function and role of these receptors within the context of immunological cellular function. Studies from chronic cannabis smokers have provided much of the evidence for immunomodulatory effects of cannabis in humans, and animal and in vitro studies of immune cells such as T cells and macrophages have also provided important evidence. Cannabinoids can modulate both the function and secretion of cytokines from immune cells. Therefore, cannabinoids may be considered for treatment of inflammatory disease. This review article will highlight recent research on cannabinoids and how they interact with the immune system and also their potential use as therapeutic agents for a number of inflammatory disorders.

Во науката е прифатено дека канабиноидите имаат антиинфламаторен потенцијал. Нивното дејство врз имуниот систем е предмет на голем број експерименти. Негде одамна имам прочитано дека ги зајакнуваат реакциите на имунитетот воглавно кога во организмот е присутна воспалителна реакција, додека кај здрави индивидуи има негативно влијание (врз имунитетот).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom