Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Vaka.. Vie mozete da davate komentari i soveti.. Moe e dali ke poslusam ili ne.. Ali mislam deka nemate bas pravo da me prajte zavisnik, narkos, zabolena.. I tn i tn i tn.. Da bev takva.. KE bev na soodvetno mesto na LECENJE..
Не си само ти наркос, наркос се и пушачите на цигари. Всушност, наркос се сите оние кои земаат дрога, без разлика дали е лесна или тешка. А и цигарите содржат никотин, а никотинот е дрога, аналогно на тоа цигаро-пушачите се дрогираши.

Vaka.. Vie mozete da davate komentari i soveti.. Moe e dali ke poslusam ili ne.. Ali mislam deka nemate bas pravo da me prajte zavisnik, narkos, zabolena.. I tn i tn i tn.. Da bev takva.. KE bev na soodvetno mesto na LECENJE..

Паметен човек ќе прифати она што другите му го зборат,а не вака.Не си ти за лечење ти си за еден добар Каиш од страна на таткоти па ќе видиш после дал ќе ти текне и мара и се:tapp:

Ти планираш ли да имаш фамилија?
Па види сеа бачко...
На пример, токму тебе не би требало да ти се дозволи да се размножуваш, бидејки глупоста ти е вкоренета во самите гени, и не би било пријатно кога би ти се дозволило да се котиш наоколу...
Младината пуши канабис ПОШО САКА ДА СЕ УБИЕ!!!!
ПОШО ОСТАНАТИТЕ ЛУЃЕ СЕ КО ТЕБЕ!!!!
ГЛУПИ И ДОСАДНИ!!!
Мислам онака, СЕ ШО ИМАШ ДА ИЗАРГУМЕНТИРАШ Е ТОА?!
ПА ТИ СИ ОЧАЈНО ГЛУП!!!!
И СИТЕ ДРУГИ НА ТЕМАВА!!!!

Пуштете ги луѓето да си ги скратат маките кои шо ги генерирате...:pipi:

Па види сеа бачко...
На пример, токму тебе не би требало да ти се дозволи да се размножуваш, бидејки глупоста ти е вкоренета во самите гени, и не би било пријатно кога би ти се дозволило да се котиш наоколу...
Младината пуши канабис ПОШО САКА ДА СЕ УБИЕ!!!!
ПОШО ОСТАНАТИТЕ ЛУЃЕ СЕ КО ТЕБЕ!!!!
ГЛУПИ И ДОСАДНИ!!!
Мислам онака, СЕ ШО ИМАШ ДА ИЗАРГУМЕНТИРАШ Е ТОА?!
ПА ТИ СИ ОЧАЈНО ГЛУП!!!!
И СИТЕ ДРУГИ НА ТЕМАВА!!!!

Пуштете ги луѓето да си ги скратат маките кои шо ги генерирате...:pipi:

Сеа почнавме со вреѓање???? Некој од нас кажал нешто што може некого да навреди? Пошто мислам сите претходни постови беа со идеја!
Или ти си едно паметно емовче?

Neznam sto imate tolku protiv travata?
Neznaci deka ako nekoj pusi trava deka e drogiras bog da cuva kolku sa samo nekoj ljudi ogranicni u razmisluvanje cc.c.c.c.cc.

Neznam sto imate tolku protiv travata?
Neznaci deka ako nekoj pusi trava deka e drogiras bog da cuva kolku sa samo nekoj ljudi ogranicni u razmisluvanje cc.c.c.c.cc.

Брат не сме ние ограничени и јас сум пробал али девојчево си има 14 години и мисли дека дувањето е кул. Се фали наоколу колку е само да си дуваш незнам што е толку уфурана. Мислиш дека ако на кој помал се обидеш да му дадеш совет си ограничен во тој случај?

MSV, искрено на таквите, каков што си ти не треба да им се дозволи размножување. Гревота на децата што ќе се раѓаат ретардоси, не за друго. Искрено останативе на темава нека кажат кој е глуп. Оној што во здрава нога сосила трн си става, или пак оној што си го гледа здравјето и си го планира животот понатаму, без "адитиви"?

Не си само ти наркос, наркос се и пушачите на цигари. Всушност, наркос се сите оние кои земаат дрога, без разлика дали е лесна или тешка. А и цигарите содржат никотин, а никотинот е дрога, аналогно на тоа цигаро-пушачите се дрогираши.

Значи, нема човек што не е наркос, освен некои во планина што живеат.
Јас не пушам, ама во друштво пушат, па аналогно, и јас дишам никотин.

А наргиле да запушиш се смета за дрога? Нели тутунот се филтрираше.

Медицински гледано и самиот тутун е дрога пошто се обработува се суши и свен во индустријата за цигари се користи и како исектицид односно содржи никотин кој е инсектицид:)

Ме собираат за хорс само кога праам добри емисии, ко ја да не праам хорс и после емисиии......... Џанак и шо сега добро сум, зависен од кафе цигари љубов и шо да праиме да се убиеме. И шо сум пушел точно 2 години џоинт секој ден, и тоа не по еден по многу. И шо сега сум толку поразличен од општеството кое што ме опкружува, не сум се фурал никад со мењање на гласот ко демек ми е од џоинтот, туку сум си бил нормален, ми беше исто како со алкохолот. Еве ме после 1 година не пушење на џоинт, не кркање на MDM и Speedови пак сум си нормален. Тогаш ги правев тие работи на журки, кога беше досадно по дома, незнам мозокот ми е некако ист дури мислам дека знам многу повеќе работи од тогаш кога немав пробано, годините поминувааат на лесни дроги нелегално, и го перев мозокот во алкохол. И еве ме студент сега на академија за IT и....успешен во многу полиња, среќен зависник од Цигари и Алкохол

Така да марихуаната ми влијае позитивно на моето физичко и ментално здравје

Kako deluva na zdravjeto? Pa zdravo deluva! LoL!
Eve na primer na nekolku paati sum imal glavobolka pa od edna 2-ka ili 3-ka i 3 bez 15-ka mi proshlo! Hmmm! Ama....
A nargileto ne e droga betar e. LoL! Pa ushte eden redbull i nekolku tekili i dve tri piva, mh mh = 2kg kokain! Do utre ne se razbuduvash...

За среќа, нит се тресам ни ништо. Имам „издржано“ дууури две недели без цигари, нормално ми се пушеше многу, ама немав реакции на наркоман.:wink:
За разлика од тоа, при крај на школска, еден другар беше во состојба да ме удри затоа што не сакав да му позајмам пари за џоинт. Има разлика, м, Баденце?

Скул зависноста од никотин и какоин е иста, само што интензитетот на кризата е различен, исто како што и периодот од започнување со апстиненција до првата криза. Овој период кај никотинот може да биде и до еден месец, а има случаи каде што по 2 години апстиненција, поради криза пак се продолжило да се конзумира никотин, така да ако си апстинирала месец два наместо две недели гарант ќе си имала ден кога ќе ти се треселе рацете, што во споредба со зависниците од кокаин е мала шала, бидејќи тие се трескаат од земја.

ti nemas povise od 14 godini:nenene:

Лу токму колку што и има девојчето за кое е тука членка и за која зборуваме, која првпат пробала марихуана на 11 години, така да од тој поглед немаш право да се буниш зошто и збориме против, а ти сi друга приказна, ти не си ко нејзе да не знаеш кај се наоѓаш, и плус не си во пубертет за да тоа непознавање на светот околу тебе е толку проблематично.

Многу возможно бидејќи сигурно делува во работата на N. accumbens

Ova e izvadeno od New Scientist shto e najuspeshno nauchno spisanie vo svetot, pa mislam deka se dovolno relevantni podatocite . Vo ovaa tabela osven shteta shto ja pravat na organizmot zemena e i shtetata shto ja pravat vrz psihata (toa otupuvanje vise shto go zboruvavte vo nekoj od pogornite postovi) .

Да убаво е да се читаат сознанијата на науката , само има еден мал проблем, а тое што ти како regular joe неможеш да ги интерпретираш сознанијата на таков начин на кој ги интерпретираат научниците за кои постојат ваквите списанија.

Nemam namera da se praam fraerka.. Luge ne duvam mnogu.. Kazav.. Ne se kurcam so toa.. Znam deka pokasno moze i ja ke mislam kako vas.. Ali sea za sea okej mi e i vaka.. Ponatamosni diskusii ne se potrebni.. Ne se smetam sebesi za narkoman.. Dovolno mi e.. A inace na 11 god prvpat probav a fala bogu ne pocnav togas so DUVANJE bukvalno.. Ne sum do tolku zabegana vo zivotov alooo.. Poslednava godina pusam pojse taka.. A inace u Avgust punam 15 pa nema da bidam vise 14 godisno so samo se kurci :PP

Ти си дефинитивно за психолошки третман, ама не ради марихуанта туку поради тоа што растеш во околина во која 11-годишни деца имаат пристап, а што е најтрагично и имаат желба да пробаат психотропна супстанца, зар никој бар не ти кажал дека тоа е за возрасни а не за деца како тебе, и да занеш и на 11 години си дете и на 14 си дете, тек на 16 почнува човек да се формира како личност ти сеуште не знаеш каде си.

Така да марихуаната ми влијае позитивно на моето физичко и ментално здравје

Тoчкест марихуаната во никој случај неможе да ти делува позитивно на физичкото и менталното здравје, но ако знаеш во умерени количества да ја конзумираш, и ако не припаѓаш на тие 10% генетски предодредени луѓе кај кои THC предизвикува дегенерација на предниот дел од големиот мозок, одговорен за размислување, нема да ти наштети. И те молам не се споредувај ти кој си пробал THC на 16 години првпат, кога веќе си почнал да се оформуваш како личност, со девојчево тука кое тоа го направило на свои 11 години а денес сигурно повеќе конзумира THC од тебе а за разлика од тебе е во стадиум на физички развој.

П.С. морав да го пробам мултицитатот

Вака не пробивајте трева, ако сакате да са забавувате подобро земете алкохол. Ако треба и направете се "КАПА"
Ви кажувам од лично искуство.

Pa dosea pishuvav deka alkoholot e poshteten za organizmot od cannabis-ot :tapp:

Luge aman! Go naprajfte grassov najveca droga na svetov mene najveci narkoman :tapp: Sfasta.. Ako iam 14 god neznaci deka ke umram use denes od cannabis zaso go konzumiram voopsto.. Ne sum ni prva ni posledna!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom