За среќа, нит се тресам ни ништо. Имам „издржано“ дууури две недели без цигари, нормално ми се пушеше многу, ама немав реакции на наркоман.:wink:
За разлика од тоа, при крај на школска, еден другар беше во состојба да ме удри затоа што не сакав да му позајмам пари за џоинт. Има разлика, м, Баденце?
Скул зависноста од никотин и какоин е иста, само што интензитетот на кризата е различен, исто како што и периодот од започнување со апстиненција до првата криза. Овој период кај никотинот може да биде и до еден месец, а има случаи каде што по 2 години апстиненција, поради криза пак се продолжило да се конзумира никотин, така да ако си апстинирала месец два наместо две недели гарант ќе си имала ден кога ќе ти се треселе рацете, што во споредба со зависниците од кокаин е мала шала, бидејќи тие се трескаат од земја.
ti nemas povise od 14 godini:nenene:
Лу токму колку што и има девојчето за кое е тука членка и за која зборуваме, која првпат пробала марихуана на 11 години, така да од тој поглед немаш право да се буниш зошто и збориме против, а ти сi друга приказна, ти не си ко нејзе да не знаеш кај се наоѓаш, и плус не си во пубертет за да тоа непознавање на светот околу тебе е толку проблематично.
Многу возможно бидејќи сигурно делува во работата на N. accumbens
Ova e izvadeno od
New Scientist shto e najuspeshno nauchno spisanie vo svetot, pa mislam deka se dovolno relevantni podatocite . Vo ovaa tabela osven shteta shto ja pravat na organizmot zemena e i shtetata shto ja pravat vrz psihata (toa otupuvanje vise shto go zboruvavte vo nekoj od pogornite postovi) .
Да убаво е да се читаат сознанијата на науката , само има еден мал проблем, а тое што ти како regular joe неможеш да ги интерпретираш сознанијата на таков начин на кој ги интерпретираат научниците за кои постојат ваквите списанија.
Nemam namera da se praam fraerka.. Luge ne duvam mnogu.. Kazav.. Ne se kurcam so toa.. Znam deka pokasno moze i ja ke mislam kako vas.. Ali sea za sea okej mi e i vaka.. Ponatamosni diskusii ne se potrebni.. Ne se smetam sebesi za narkoman.. Dovolno mi e.. A inace na 11 god prvpat probav a fala bogu ne pocnav togas so DUVANJE bukvalno.. Ne sum do tolku zabegana vo zivotov alooo.. Poslednava godina pusam pojse taka.. A inace u Avgust punam 15 pa nema da bidam vise 14 godisno so samo se kurci

P
Ти си дефинитивно за психолошки третман, ама не ради марихуанта туку поради тоа што растеш во околина во која 11-годишни деца имаат пристап, а што е најтрагично и имаат желба да пробаат психотропна супстанца, зар никој бар не ти кажал дека тоа е за возрасни а не за деца како тебе, и да занеш и на 11 години си дете и на 14 си дете, тек на 16 почнува човек да се формира како личност ти сеуште не знаеш каде си.
Така да марихуаната ми влијае позитивно на моето физичко и ментално здравје
Тoчкест марихуаната во никој случај неможе да ти делува позитивно на физичкото и менталното здравје, но ако знаеш во умерени количества да ја конзумираш, и ако не припаѓаш на тие 10% генетски предодредени луѓе кај кои THC предизвикува дегенерација на предниот дел од големиот мозок, одговорен за размислување, нема да ти наштети. И те молам не се споредувај ти кој си пробал THC на 16 години првпат, кога веќе си почнал да се оформуваш како личност, со девојчево тука кое тоа го направило на свои 11 години а денес сигурно повеќе конзумира THC од тебе а за разлика од тебе е во стадиум на физички развој.
П.С. морав да го пробам мултицитатот