Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.432
- Поени од реакции
- 35.158
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Наркоман е термин за зависник од опојни дроги. Тоа е разликата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што кажа сега...али ај да не испаднам лош нема да коментирам и објаснувам во врска со дувањето лепак бидејќи ти е другар.bibuska напиша:а другар ми што дува лепак, тој наркоман не е дефинитивно, пошо лепакот е лепак, а не дрога... или пак не... не ми е јасно...
ама аман веќе!Acid напиша:Што кажа сега...али ај да не испаднам лош нема да коментирам и објаснувам во врска со дувањето лепак бидејќи ти е другар.
пример за некој кој дува лепак... пишав другар ми за да остане реченицата во контекст. Немам другар кој дува лепак!!!bibuska напиша:Прво да разјасниме нешто : немам другар кој дува лепак!!! тоа беше онака како пример.
bibuska напиша:ама аман веќе!
пример за некој кој дува лепак... пишав другар ми за да остане реченицата во контекст. Немам другар кој дува лепак!!!
:pishtoldz :pishtoldz абе ако гледаме реално пушењето на цигари е поштетно од пушењето на марихуанаbibuska напиша:и да не останам само со ојаснувања...
Како влијае марихуаната на здравјето?
штетно, и на физичкото и на психичкото здравје... и тоа мислам дека го знае секој жив на планетава!!!
Ајдеее а и ти што кажаStormAngel напиша:Си пиела некад аналгин?
А аспирин?
А упсарин?
А каков било ин?
Не тропај еј. Немој.
Лексилум=нарко зависник. Ахаха!
Да де ОК али пошто веќе спомнаа да одговорам...Virus напиша:еј луѓе овдека се зборува за Марихуаната а не за апчиња !!!!
gOJDO напиша:а дали зависниците од замарање се наркомани?
gOJDO напиша:да мислеше ти немаше да се лажеш:icon_roll
Пак за домашна читај и пролистај http://www.drugs.com/Dani^^^ напиша:Ајдеее а и ти што кажа....Аналгинот не создава зависност тоа и дете од 5то одделение може да ти го каже додека лексилиумот како сретство т.е ДРОГА(drug-преведено од англиски значи лек) за смирување создава зависност...значи има разлика (само ме чуди како можеше тоа да го напишеш) од АНАЛГИН до ЛЕКСИЛИУМ- да ти појаснам едното НЕ создава зависност (барем кога го пиеш во нормални дози може само организмот да стане имун на тој лек) а второто СОЗДАВА зависност (организмот се привикнува на тој лек и наместо да стане имун станува зависен)која бара лечење во институција .. симптомите се многу слични како на зависник со дрога и е ФИЗИЧКА зависност ..ајт
StormAngel напиша:Пак за домашна читај и пролистај http://www.drugs.com/
Лек и дрога, моме мило, никогаш нема да се исти ствари, никогаш.
А сите лекови, или да не бидам преарогантен, ама поголем дел лекови имаат у себе некаков мал процент на дрога или слични супстанци.
Е сеа, за да ти е појасно ова, имаш доктори и клиники, иди до една, и прашај што е разликата помеѓу лек и дрога.![]()
uf..resiv da ne postiram vishe na ovaa tema..ama...:raz: (moravStormAngel напиша:Пак за домашна читај и пролистај http://www.drugs.com/
Лек и дрога, моме мило, никогаш нема да се исти ствари, никогаш.
А сите лекови, или да не бидам преарогантен, ама поголем дел лекови имаат у себе некаков мал процент на дрога или слични супстанци.
Е сеа, за да ти е појасно ова, имаш доктори и клиники, иди до една, и прашај што е разликата помеѓу лек и дрога.![]()