Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Наркоман е термин за зависник од опојни дроги. Тоа е разликата.

a лексилиумот е опојна дрога?

bibuska напиша:
а другар ми што дува лепак, тој наркоман не е дефинитивно, пошо лепакот е лепак, а не дрога... или пак не... не ми е јасно...
Што кажа сега...али ај да не испаднам лош нема да коментирам и објаснувам во врска со дувањето лепак бидејќи ти е другар.

Acid напиша:
Што кажа сега...али ај да не испаднам лош нема да коментирам и објаснувам во врска со дувањето лепак бидејќи ти е другар.
ама аман веќе!
bibuska напиша:
Прво да разјасниме нешто : немам другар кој дува лепак!!! тоа беше онака како пример.
пример за некој кој дува лепак... пишав другар ми за да остане реченицата во контекст. Немам другар кој дува лепак!!!

bibuska напиша:
ама аман веќе!

пример за некој кој дува лепак... пишав другар ми за да остане реченицата во контекст. Немам другар кој дува лепак!!!

А Петар пак одрече; и веднаш петел запеа. 18.27 по Јован

Шала на страна: Тргајте дрогите.

и да не останам само со ојаснувања...
Како влијае марихуаната на здравјето?
штетно, и на физичкото и на психичкото здравје... и тоа мислам дека го знае секој жив на планетава!!!

да бибушка, ама не е интересно ако нема за шо да мрчиме мадиња

е сеа...

bibuska напиша:
и да не останам само со ојаснувања...
Како влијае марихуаната на здравјето?
штетно, и на физичкото и на психичкото здравје... и тоа мислам дека го знае секој жив на планетава!!!
:pishtoldz :pishtoldz абе ако гледаме реално пушењето на цигари е поштетно од пушењето на марихуана
не за друго али пушењето на цигари предизвикува рак на белите дробови и дишните патишта и ги запушува крвните садови и му прави големи проблеми на срцето и на мозокот додека пак марихуаната не е до толку лоша:pishtoldz :pishtoldz
таа само предизвикува голема психичка зависност но не и физичка а предизвикува и дупки во помнењето а иначе марихуаната ја подобрува работата на срцето и на крвните садови и го прави ’’пушачот’’порелаксиран а цигарите не:pishtoldz :pishtoldz

StormAngel напиша:
Си пиела некад аналгин?
А аспирин?
А упсарин?
А каков било ин? :)

Не тропај еј. Немој.
Лексилум=нарко зависник. Ахаха!
Ајдеее а и ти што кажа:pos:....Аналгинот не создава зависност тоа и дете од 5то одделение може да ти го каже додека лексилиумот како сретство т.е ДРОГА(drug-преведено од англиски значи лек) за смирување создава зависност...значи има разлика (само ме чуди како можеше тоа да го напишеш) од АНАЛГИН до ЛЕКСИЛИУМ- да ти појаснам едното НЕ создава зависност (барем кога го пиеш во нормални дози може само организмот да стане имун на тој лек) а второто СОЗДАВА зависност (организмот се привикнува на тој лек и наместо да стане имун станува зависен)која бара лечење во институција .. симптомите се многу слични како на зависник со дрога и е ФИЗИЧКА зависност ..ајт

ееееееееее луѓе луѓе

еј луѓе овдека се зборува за Марихуаната а не за апчиња !!!!

Virus напиша:
еј луѓе овдека се зборува за Марихуаната а не за апчиња !!!!
Да де ОК али пошто веќе спомнаа да одговорам...

gOJDO напиша:
а дали зависниците од замарање се наркомани?

Па ти би требало да знаеш ја мислам...или се лажам?

gOJDO напиша:
да мислеше ти немаше да се лажеш:icon_roll

Кој крај ти е реченицава еј:pos:...ај простено ти е ,не си ти крив толку можеш :icon_eek:

Dani^^^ напиша:
Ајдеее а и ти што кажа:pos:....Аналгинот не создава зависност тоа и дете од 5то одделение може да ти го каже додека лексилиумот како сретство т.е ДРОГА(drug-преведено од англиски значи лек) за смирување создава зависност...значи има разлика (само ме чуди како можеше тоа да го напишеш) од АНАЛГИН до ЛЕКСИЛИУМ- да ти појаснам едното НЕ создава зависност (барем кога го пиеш во нормални дози може само организмот да стане имун на тој лек) а второто СОЗДАВА зависност (организмот се привикнува на тој лек и наместо да стане имун станува зависен)која бара лечење во институција .. симптомите се многу слични како на зависник со дрога и е ФИЗИЧКА зависност ..ајт
Пак за домашна читај и пролистај http://www.drugs.com/
Лек и дрога, моме мило, никогаш нема да се исти ствари, никогаш.
А сите лекови, или да не бидам преарогантен, ама поголем дел лекови имаат у себе некаков мал процент на дрога или слични супстанци.
Е сеа, за да ти е појасно ова, имаш доктори и клиники, иди до една, и прашај што е разликата помеѓу лек и дрога.:)

StormAngel напиша:
А сите лекови, или да не бидам преарогантен, ама поголем дел лекови имаат у себе некаков мал процент на дрога или слични супстанци.
Е сеа, за да ти е појасно ова, имаш доктори и клиники, иди до една, и прашај што е разликата помеѓу лек и дрога.:)

мала е разликата

лекот ти е лесна дрога, затоа е и ја препорачуваат

ама народот не ја гледа како така зашто е неук

StormAngel напиша:
uf..resiv da ne postiram vishe na ovaa tema..ama...:raz: (morav:) )
Lek e sekoja prirodna ili sintetska (hemiska) supstancija koja zemena vo odredena doza moze da ja sprechi pojavata na bolesta, da ja lekuva ili da gi ublazi simptomite. Vo aptekarska praksa...sekoja chista hemiska supstancija e DROGA! Znaci sekoja materija, vnesena vo organizmot koja ke predizvika nekakva reakcija e DROGA! A ako drogata e vnesena vo tochno opredelena doza togas e LEK!
Razlikata pomegju lekovi moze da se pravi edinstveno vrz osnova na intenzitetot sto go davaat t.e. moze da bidat so slabo dejstvo, so jako dejstvo(+), so mnogu jako dejstvo(++) i lekovi koi predizvikuvaat zavisnost.Marata, zaedno so morphin, heroin,hashish,kodein, kokain i dr...moze da se svrsti vo poslednava grupa.Pri nejzino koristenje( duri i kako lek- pain killer) se sozdava zavisnost.
Znaci marata e pred se DROGA koja vnesena vo odredena terapevtska doza e lek (koj predizvikuva zavisnost)!

p.s ova tvoevo "Лек и дрога, моме мило, никогаш нема да се исти ствари, никогаш." ne drzi!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom