Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
VirtualA напиша:
:pos::pos::pos::pos::pos:
Колку децко размислување имаш
Гарант така те лажат по дома
:pos::pos::pos::pos::pos:

Да?
детско мислење имам? Да не се пронајде во него а?
Немој да ми кажеш дека не е така како што напишав, затоа што познавам 100 луѓе кои редовно пушат марихуана и зимаат екстази, и знам како дошле до се тоа...али ај

Извини вака али за мојот говор и мојот акцент тебе ич нека не те боли .... лактото
Однапред се извинувам за сите печатни, говорни и сите други мои грешки.
Леле абе дај одговори на темава ако имаш нешто паметно да кажиш
или со други зборови
Wise men speak becouse the have something to say
Fool speak becouse they have to say something

VirtualA напиша:
Извини вака али за мојот говор и мојот акцент тебе ич нека не те боли .... лактото
Однапред се извинувам за сите печатни, говорни и сите други мои грешки.
Леле абе дај одговори на темава ако имаш нешто паметно да кажиш
или со други зборови
Wise men speak becouse the have something to say
Fool speak becouse they have to say something

ако збориме за нешто паметно....
во твојов последен пост нема ама баш ништо паметно. И тебе молам, олабави ме

Pak imas greska i vo angliskiot ama dobro aj....:)

ThA-BiTcH напиша:
Да?
детско мислење имам? Да не се пронајде во него а?
Немој да ми кажеш дека не е така како што напишав, затоа што познавам 100 луѓе кои редовно пушат марихуана и зимаат екстази, и знам како дошле до се тоа...али ај

Не е така
Ти ако сакаш пијај, пуши трева, шмркај, пукај се во вена, нигде не е пишан дека пред да земиш екстаза прво треба да имаш пушено мара.
Ако си играме така јас знам уше појче лучјџе со не пушат трева а земаат екстази
и не се пронајдов во твоето деЦко мислење
:pos::pos::pos:

Сеа си идам од кај еден батка шо има дома(Баскија) плантажа со трава... заедно ја расти со родителите... и не ја продава.... батката ништо не му фали.. ни пија ни пуши али се травосува секој втор ден... му реков абе штетно е толку да се травосуваш немој вака... Знам дека е штетно али убо ми е.. ако умрам 5 години порано ама ич куро не ме боле.... плус не пијам алкохол... ако ме прашаш мене травата треба да е легална колку и алкохоло.. пошто мене не ми е убав алкохоло али травава ме исполнува... а има и многу ко мене.. сега барем во поголемиве градој ја декриминализираја... Али ако е паметен некој нема да пуши, да пија,.. али досеа неам таков сретнато.. ми рече...

Травата ѕа 10 години ќе се декриминализира секаде... последователно е.......
Штетна е .. али јебига.... така иди

Мене не ми е јасно зошто толку и се нафрливте
Мислите дека светот поубав че биди без мара
Ако не мили мои во МК има многу зависници на Хероин,Кокаин,ЛСД
Е тоа е штетно и многу и малку да земиш

Ако је кока дрога, ондак сам ја наркоман!

Vlad II Draculea напиша:
Stoj sega.... Кокаинот не е дрога!?

I am deaply confused:raz:
Не сум стручен да судам, ама логички пошо не е лек, значи не е ни дрога!

StormAngel напиша:
Пак за домашна читај и пролистај http://www.drugs.com/
Лек и дрога, моме мило, никогаш нема да се исти ствари, никогаш.
А сите лекови, или да не бидам преарогантен, ама поголем дел лекови имаат у себе некаков мал процент на дрога или слични супстанци.
Е сеа, за да ти е појасно ова, имаш доктори и клиники, иди до една, и прашај што е разликата помеѓу лек и дрога.:)

Епа изгледа си у голема заблуда... барем признај пред да ми кажуваш работи од типот као ја откри америка а после тоа искача дека уствари врска немало...па после ја сум тропала бе аххх:icon_eek::pos:

Не Газете Ја Тревата Некој Ја Пуши

Абе секој организам не е ист марихуаната кај секој различно делува

EGATIVE
  • nausea, especially in combination with alcohol, some pharmaceuticals, or other psychoactives
  • coughing, asthma, upper respiratory problems
  • difficulty with short term memory during effects and during periods of frequent use
  • racing heart, agitation, feeling tense
  • mild to severe anxiety
  • panic attacks in sensitive users or with very high doses (oral use increases risk of getting too much)
  • headaches
  • dizziness, confusion
  • lightheadedness or fainting (in cases of lowered blood pressure)
  • paranoid & anxious thoughts more frequent
  • possible psychological dependence on cannabis
  • clumsiness, loss of coordination at high doses
  • can precipitate or exacerbate latent or existing mental disorders
Ете ви негативни ефекти од вашата МАРА:lud:

WITHDRAWAL SYMPTOMS
  • mild to moderate, non life-threatening withdrawal symptoms occur after daily use in some users. These may last for 1-6 weeks after cessation of use and can include anxiety, anhedonia (reduced experience of pleasure), headaches, general unease/discomfort, difficulty sleeping, and a desire to smoke pot. Severity of symptoms is related to frequency of use and individual sensitivity.
  • slight loss of appetite
  • finding non-stoned life a bit dull, increased boredom
Да додадам едно искуство од човек кој што земал канабис-

I woke up just once during the night, sat bolt upright and couldn’t remember who I was, where I was, anything, I began to feel extreme panic and my mind whirred around trying to think of anything, I had a vague idea that I had existed before this point but no specifics, suddenly my name popped into my head and everything fell into place.

I still carry around the strange viewpoint of that trip, I don’t think it will ever leave me, but now I can enjoy it whilst in normal reality.

http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=18895

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom