Како вие би се однесувале кон учениците кога би биле професор/ка

• Креатор на темата Креатор на темата The Man
  • Време на започнување Време на започнување
Strogo.Vo nikoj slucaj ne bi im dozovlila da pravat sto sakaat na cas.Casot e cas, se znae sto se pravi na cas i kako treba da izgleda eden cas.Nema da im dozolam da mi se kacat na glava.So zadovolstvo ke pisam edinici na onie koi zasluzile i vo nikoj slucaj nema da im gi popravam dodeka samite tie ne se potrudat da pokazam mene i sebe deka mozat da naucat,zatoa sto nikoj ne e glup na denesno vreme i moze da nauci za edna dvojka

Мислам дека би се однесувала авторитетно..но ќе имам разбирање за нив и не би сакала да се тресат од мене и да плачат и да се нервираат..тоа во никој случај..би сакала нешто навистина да научат од мене..и да бидат опуштени а не здрвени..Но нема да го толерирам невоспитаното однесување тоа сигурно

Јас не би можела да сум професор...воопшто немам трпение да објаснувам...инаку не знам како би се однесувала...веројатно би знаела и да се насмеам и да ги искарам...а за објаснување....не знам стварно...

Ke gledam da gi naucam na nekoj red ako moze ama nemam ja zivci za deca

kako kon drugari i sekogas bi im popustal. bidejki taka treba neli?:)

Pa jas ne bi se odnesuvala strogo zosto znam kako ni e nas koga imame nekoj strog profesor ama ako imam stvoreno avtoritet kaj decata mislam deka nema da imam potreba da se odnesuvam strogo.A so ocenkite i malce bi im popustala,ama malce.

Не можам да сфатам зошто цело Орце и се плаши на Далида. Мене ми предаваше у втора Говорење и Пишување и женана е најсрцка на цел свет, знае и да предава, и фина е, и коректна спрема децата... е :devil1::pos:

Гореспомената професорка не ми предаваше али ми дојде во комисија кога полагав Македонски во трета година ги прочитав сите лектири ги научив сите лекции по граматика а госпожата Далида сакаше да ме бутне заради тоа што реков :''Таа сакала да ги нарани децата'' а не сум кажал ''Таа сакала да ги нахрани децата'' Паѓаше молење пола саат дека за една буква дете не се праќа во Август и некако попушти.

А за темава па ке бидам коректен фер и со прости правила
Од амбициозните деца ке барам знаење, редовност,дисциплина
А за тие понеамбициозните(да не речам дудците) со вторите два услова ке имаат двојка.
Исто би им давал да џвакаат мастики пошто тоа правило ми е малку глупо како и она за носење кратки панталони и маици над пупак.Се на се не би бил Далидаsd

pa zosto za 1 godina ke zavrsam i zdravje ako se vrabotam mojata rabota ke bide taa:profesor po makedonski jazik!​

pa aj da si zamislam:​

-mislam deka nema da bidam strog so decata!​

-bi se postavil prijatelski i iskreno!​

-ne bi gi teral da ucat mnogu gramatika!​

-no zato literatura i dela bi gi rasturil!​

Би се обидел да бидам поблизок со нив и нивните популарни теми за разговор, шеги што е можно почесто, но кој многу сака да збори на час и со тоа мисли дека треба тој да збори наместо мене, слободно би му дал место пред табла со публика (цел клас) и еден куп прашања од моја страна на кои треба да одговори.

Bi bil dobar profesor bi im popustal se a ne kako poedinci od denesnite profesori koi bukvalno mrazat deca tie se za besenje na plostad jas bi gi obesil

Ако би била професорка по математика(зашто по другите предмети не ми е ќефот):
-Би им се смеела увек и би се шегувала со нив(ако ми се качат на глава тешко нив)
-Не би им ги предавала некои непотребни лекции
-Ќе ги ослободувам од крајниот тест тие со 5ки цела година

Ако би била професорка по математика(зашто по другите предмети не ми е ќефот):
-Би им се смеела увек и би се шегувала со нив(ако ми се качат на глава тешко нив)
-Не би им ги предавала некои непотребни лекции
-Ќе ги ослободувам од крајниот тест тие со 5ки цела година
А не ти прави ќеаиф на пр.по македонски да предаваш па да отераш некој во пензија????Некој мнооогу непожелен???Па знаеш колку невини ученици ше спасиш???знаеш за што зборам така???хехе:baeh::baeh::baeh:

Јас уште од самиот почеток би се покажала добро,да стекнам доверба,да им покажам дека сум на нивна страна затоа што сепак и јас сум била ученик и знам како ми било!Имам одличен пример за човек кој вака се има поставено...ем е добар,сфача и помага ем од него можес се да научиш!!!

Bi bil mnogu Blizok so ucenicite... No ako nekoj saka da se pravi prepameten i pocne da remeti na cas togas go vadam na tabla i mu postavam teski prasanja za istovo sto e predadeno i go isprasuvam... Ako odgovori na prasanjata ne go gnjavam celo tromesecie (5ka u dnevnik bez razmisluvanje) no ako ispadne deka e samo kreten togas prviot pat mu prostuvam i go opomenuvam no ako prodolzi togas go macam... ke go nateram da ja znae cela partija (sve sto e uceno vo edno tromesecie) i posle edvaj edno 3ce ke mu pisam ako znae i dobro go formulira odgovorot.

Секоја чест за некои мои професори у гимназија, супер се...,ама некои господ да чува само гледам да не им паднам во очи..тешко мене...
Кога би бил професор секој пат ќе им приредувам незаборавни предавања, ќе ги поврзувам предавањата со секојдневниот живот, тоа на нас учениците многу ни фали, но професорите никако тоа да го сватат, туку само учи теорија, дефиниции, а каде е врската на тоа кажаното во секојдневниот зивот...никаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom