Како вие би се однесувале кон учениците кога би биле професор/ка

• Креатор на темата Креатор на темата The Man
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Насловот се си кажува, вие сте професор во некое средно училиште и предавате на ученици, нормално! Моето прашање е дали ќе се однесувате строго кон нив, дали ќе ги "мачите" итн. Значи кратко и јасно: Како вие би се однесувале кон учениците кога би биле професор/ка

абе како шо ми имат мене бркано од на часови и 1 пишано , и спуштено пред време И ЈАС ТАКА ЌЕ ИМ ПРАМ!

Јас би сакал да бидам многу близок со учениците и цело време да се опуштени на мојот на час. Така многу би ме засакале. :devil1:Ама кога ќе испрашувам страв и трпет ќе бидам. :zlo:
:pishtoldz:pishtoldz:pishtoldz :violent1::violent1::violent1::duel:

Jane напиша:
Јас би сакал да бидам многу близок со учениците и цело време да се опуштени на мојот на час. Така многу би ме засакале. :devil1:Ама кога ќе испрашувам страв и трпет ќе бидам. :zlo:
:pishtoldz:pishtoldz:pishtoldz :violent1::violent1::violent1::duel:

Точно е дека така би те засакале, ама дали ќе научат нешто од твојот час ако правиш така, тоа е прашањето сега

Nema veze sakanjeto so ucenjeto. Treba da svatat deka si na nivna strana i deka gi razbiras i togas samite ke znaat kako da te pocituvaat i da se odnesuvaat na tvojot cas

Capo Kapistec напиша:
Nema veze sakanjeto so ucenjeto. Treba da svatat deka si na nivna strana i deka gi razbiras i togas samite ke znaat kako da te pocituvaat i da se odnesuvaat na tvojot cas

:aplauz: :aplauz: :aplauz: Ептен си во право, само што работата со професориве е што сакаат нас да не научат на нешто, ама скоро никој го нема правилниот пристап кон учениците (има и исклучоци, нормално)

kje lecam kompleksi na niv huahuaha :))
ne valjda bi bila kako dalida (mojata omilena profesorka :) )...tipkata u 1va poshteno ni kaza sto e kako e i koj e glaven, nie cela godina se plashevme od nea i u 2ra se opushti, pocna da se zeza, a seushte go ima avtoritetot i mene toa licno epten mi se svigja...a da ne zboram deka e fer vo ocenuvanje i iako sekogas mrci, na kraj skoro na site im popushta... okey jas ja opishav nea,a ne kako jas bi se odnesuvala, ali otprilika moeto ponashanje sprema ucenicite bi bilo ko nejzinoto :)

Би се однесувала пријателски и би се трудела да ја стекнат мојата доверба, но во никој случај да не претеруваат.
Значи сепак да ги научам на нешто, да си ја извршам должноста, а во исто време и да можат да ми го кажат тоа шо им смета и заедно да се обидеме да ги решиме проблемите :)

bi im vadel dusa zasto stvarno ne se krivi porfesorine kakvi goveda od deca ima........

ROBOCOP напиша:
bi im vadel dusa zasto stvarno ne se krivi porfesorine kakvi goveda od deca ima........

За ова си до негде во право, некои од децата се ноу комент, ама не би им вадел душа, ти ко што викаш, туку ќе им дозволам што сакаат да прават на час, ама затоа па кога ќе дојде време за тест и кога ќе добијат 1, е тогаш............... ке ги оставам малце да се оладат во јуни и јули, па тогаш ќе видиме дали следната година некој ќе направи нешто

doti4nata напиша:
kje lecam kompleksi na niv huahuaha :))
ne valjda bi bila kako dalida (mojata omilena profesorka :) )...tipkata u 1va poshteno ni kaza sto e kako e i koj e glaven, nie cela godina se plashevme od nea i u 2ra se opushti, pocna da se zeza, a seushte go ima avtoritetot i mene toa licno epten mi se svigja...a da ne zboram deka e fer vo ocenuvanje i iako sekogas mrci, na kraj skoro na site im popushta... okey jas ja opishav nea,a ne kako jas bi se odnesuvala, ali otprilika moeto ponashanje sprema ucenicite bi bilo ko nejzinoto :)
Не можам да сфатам зошто цело Орце и се плаши на Далида. Мене ми предаваше у втора Говорење и Пишување и женана е најсрцка на цел свет, знае и да предава, и фина е, и коректна спрема децата... А цело школо викаат дека е лоша. Дури и она ни се жалеше дека сите се плашеле од неа и не и беше јасно зошто.
А што е до темава, па ваљда би била фер со учениците и би се понашала малце поопуштено, подругарски... Ама ова сега така викам. Кога стварно би станала професорка, најверојатно би била лоша и искомплексирана како повеќето професорки :devil1::pos:

Би била строга. Зезанции и опуштено однесување, во моменти кога ќе ја завршиме работата за тој час. Нема да се поставувам како некој тиранин спрема учениците, ама нема да дозволам да се стават над мене. Во врска со оценките...хммм... би се потрудила да бидам објективна...Секако, ако има потреба некаде да се попушти, и се разбира ако ученикот заслужил попуштање, би попуштила.

So ogled na toa deka nemam faca za profesor,ama koga bi bil togas so decata bi se odnesuval mnogu vnimatelno,ke im bidam kako vtor roditel,siguren sum deka ke im vleam golema samodoverba.

Ova go kazuvm deka kon mene se profesorite odnesuvale mnogu macenicki:)dodusa i jas bev neodgovoren ucenik so mnogu neopravdani,bev isteran od skolo vo vtora god sredno.

vrska neam kako... garant kako sto sega kazuvame, toa obratno ke ispadne dokolku staneme profesori ili sl.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom