Како телевизијата ги уништува жените

И која сексистичка изјава ти е “жената ќе програмира“ молиќу лепо?
Прво, ако случајно со неврзан муабет ова го лепнеш у таа обединета Европа кај што сакаме да идеме, дур си рекол “бритва“ има да те осудат за дискриминација. Следеќе, ме полече за јазик, кога сме кај програмирање, многу повеќе жени од мажи работат на развој на системски софтвер. Во светски рамки.

И да не го тупам више, доста беше ... за сега

Јас само на ова последново ќе се надоврзам од моето, ај ќе кажам, не дека е, ама сум со скромно искуство.
Жените не ги бива за програмирање.
Ок е да научат како е се, како се сортираат бази, ескуел, да повторат она кое го виделе.
Да наџиџаат некоја страничка во дримвивер, да имаат осет за бои, за композиција, за ефект.. Ама да не го мешаме истото со програмирање.
Добро, не се жените криви што програмирањето стана фарса.
Дот нет е вулгаризирање на она кое за многу генерации беше свето.
Каде се денес програмирањата на епроми за патарини, тракс машини за евиденција на работно време, драјвери за што се не...
Денес е сето тоа сведено на дроп даун.
Е не може така.
Жените не се добри програмери. Знам бидејќи 10 години програмирам и секогаш со некоја пичка сум работел.
Немаат како прво осет за концепцијата. Не знае како се` функционира во спрега, знае едно нешто и го повторува или многу дегенски го модификува.

Жените како прво немаат интерес да се занимаваат со нешто кое нема да им донесе естетски резултат во брзо време.
Гледаат некои табели, а сакаат поглед на шарено фустанче со кое ќе ги соблазнуваат колегите.
Да, жените се личаат врз колегите. Нивните предности се уредноста, посветеноста, мирисот на цд-то.
Но ништо кое има врска со програмирање.
Мене ми е лично многу жал, што има обиди на жени за програмирање.
Жени..
Не е целта само да работи, туку како ќе работи.
Не се мажите задолжени да ви ги поправаат неминовните грешки.
ако сте саглам за ебење, а најчесто не сте, ќе ви помогнеме.

аааа..
и п.с. среќа не сме европа, таму женска за г`з да фатам може за сексуално насилство да ме судат.
Забегана работа.

Девојко, многу труд, секоја чест.

Ова се надевам ќе иде кај админите па нека преиспитаат кој се се мота тука. Ако девојка ме прави тоа што сакам да си играм со ќерка ми ... нешто ти е дефект логиката.

За нарекување на жените со кои си работел пички, ќе побарам бан за навреда на сите жени, т.е. навреда на сексуална основа, а тоа колку што знам е неприфатливо на форумов. Целава тема е навреда, ама ај.

Во тој случај, еве Ада нека си земе за право цело време да те вика куроглав. Може?

А ако програмираш 10 години и не ја знаеш разликата меѓу системски и алпликативен софтвер ... :kesa:

Кој спомна дот нет, кој спомна ескуел и слични глупости?
Асемблер, машински код, дизајн и оптимизација на архитектура, оперативни системи ... аман бе програмер, кај кого учеше?

Ова се надевам ќе иде кај админите па нека преиспитаат кој се се мота тука. Ако девојка ме прави тоа што сакам да си играм со ќерка ми ... нешто ти е дефект логиката.

За нарекување на жените со кои си работел пички, ќе побарам бан за навреда на сите жени, т.е. навреда на сексуална основа, а тоа колку што знам е неприфатливо на форумов. Целава тема е навреда, ама ај.

Во тој случај, еве Ада нека си земе за право цело време да те вика куроглав. Може?

А ако програмираш 10 години и не ја знаеш разликата меѓу системски и алпликативен софтвер ... :kesa:

Кој спомна дот нет, кој спомна ескуел и слични глупости?
Асемблер, машински код, дизајн и оптимизација на архитектура, оперативни системи ... аман бе програмер, кај кого учеше?

Хахаха, асемблер, па и машински код.
Системски софтвер.. Трајанов да не ти предаваше.
Јас сигурно не сум ти предавал:)
Искрено, да не се преценуваш.
А за пички, пички сте сите. За дупење, програмирањето гратис го правите. Добро, она кое го мислите за програмирање.

Не вреди да ти се реплицира нели?
Си научил нешто па го папагалчиш цело време.
Те жалам друже. Оди легни си.

Не вреди да ти се реплицира нели?
Си научил нешто па го папагалчиш цело време.
Те жалам друже. Оди легни си.

Не знам ни што се замараш. И да си легнам, утре ќе станам со слични небулози.
Така да.. навистина не вреди да се трудиш.
Остави процесите во општеството да ги туркаат поупорните.

Па кој тргна да те убедува тебе нешто?
Јас си го кажав мислењето, форум е нели, а ти почна да се пенавиш и да вреѓаш.

Си даде за право да ме наречеш женско, да ме пцуеш ...
Не иде тоа така.

А ти се броиш во тие поупорните? Арно. Не ти го крадам сонот. Мисли си како што сакаш. А општеството беше на работ на распад од упорните со ставови како твоите. Тогаш гореа вештерки и прогресивци на клада. Да не спремаш напалм дома?

А процесите на општеството нема да ги оставам на неспособни затоа што го кочат моето поле на делување - науката. За да имам личен прогрес, се додека неспособни кастрати го водат општеството нема да им го оставам затоа што немаат право да го гушат развојот.

Па кој тргна да те убедува тебе нешто?
Јас си го кажав мислењето, форум е нели, а ти почна да се пенавиш и да вреѓаш.

Си даде за право да ме наречеш женско, да ме пцуеш ...
Не иде тоа така.

А ти се броиш во тие поупорните? Арно. Не ти го крадам сонот. Мисли си како што сакаш. А општеството беше на работ на распад од упорните со ставови како твоите. Тогаш гореа вештерки и прогресивци на клада. Да не спремаш напалм дома?

А процесите на општеството нема да ги оставам на неспособни затоа што го кочат моето поле на делување - науката. За да имам личен прогрес, се додека неспособни кастрати го водат општеството нема да им го оставам затоа што немаат право да го гушат развојот.

Ако пцуење значи дека сум те нарекол женско тогаш во право ти е критиката. Женско како збор и како личност само по себе си носи последици.
Женско не може да се занимава со наука, особено не со егзактна наука.. така да не се преправај.
Или не си женско или си погрешил поле за промоција.

Ако пцуење значи дека сум те нарекол женско тогаш во право ти е критиката. Женско како збор и како личност само по себе си носи последици.
Женско не може да се занимава со наука, особено не со егзактна наука.. така да не се преправај.
Но, затоа џендер тетки има колку сакаш! :pos2:

:pos2: Прогресивните и напредни сили во македонското општество, што се стремат да одат напред и да ги урнат сите предрасуди :kesa:

Дај користи го интернетот за чепкање по паметни работи, не за симињање порничи. Прочиткај малку кој што измислил, кој на што ги поставил темелите, во кои научни области ... Разлика има само во начинот како мажите и жените ги анализираат податоците. Толку. Па нашата Ада на форумов гордо го носи името на првиот програмер на светот. Ада Бајрон. Во нејзина чест е именуван програмскиот јазик Ада. Да не одам повеќе офтопик, доста е. А на колку колеги во лице сум им се смеел затоа што едноставно не можат да го сфатат концептот на исклучоци. Во јава исклучоци, да не те збунив само. И шо праиме сеа? Ја имаш Ада Бајрон и некој морон што е дипломиран инженер али абер нема како да си го испринта стек трејсот.

Очигледно луѓево почнаа да мислат дека ширам некаква си кампања, јас го кажав моето мислење и би се повлекол од темата. Под услов да не бидам испровоциран да се вратам.

SEKSUALNA REVOLUCIJA + MEDIUMITE TRCAAT PO PROFIT pa ke pisat za paris hilton...

Мислам дека си во право, со оглед на тоа што сексуалната револуција беше сфатена многу погрешно.

Сексуалната револуција имаше за цел да ги направи сите аспекти од животот достапни за сите, па снаоѓај се со тоа што ти е во главата.
Проблемот е што фокусот се намести на сексот, а не на образованието.
Погрешно се претстави дека сексуална револуција е слободен сексуален живот, а не, на пример, еднакви можности за образование и за вработување за двата пола.

Од телевизијата во Македонија неможеш ништо паметно да научиш, нема ниту една квалитетна образовна емисија, нема ниту една детска емисија, ниту еден квиз, ако се работи нешто за сеир тогаш од тој тип има илјада емисии и тоа со дневна доза од три пати на ден, за поубаво да може да се запамети кој какви гаќи носел и на кого му умрело магарето и после тоа да се вроди ефект кај луѓето дека животот треба да е како што ќе речат на телевизија и да се мразиме меѓу себе и да се плукаме благодарение на телевизијата што ги изопачува работите. Ние како *работничка* нација на која што единствена занимација ни е телевизорот секој ден се полниме со информации за убиства, за разводи, за абортуси, за педофилија и така во главите на луѓето се ствара слика дека штом тоа се експонира на телевизија, тоа е во мода и сето тоа е добро дело и дека мора така да биде. Секогаш ја претеруваат, секогаш кажуваат дека некој го убиле, но никогаш не ја наведуваат причината, со цел луѓето да мислат дека на мода е да се убива без причина и утре благодарение на тоа сите да се испопоубиеме. Сите тие негативни појави што се експонираат на телевизија, се благодарение на нечиј валкан бизнис на кој не му е битно како сите тие глупости влијаат врз луѓето без разлика мажи, жени или деца.

Ја затупевте работава...

Текстот на темава директно се осврнува на конзумеристичкото општество, и како тоа не одделува од меѓусебните, интимни контакти, кои се иманентни на човекот.

А, телевизорот го зема само како пример на нешто што ни продава нереален свет, во кој и самите почнуваме да живееме, игнорирајќи ја реалноста околу нас.

Компулзивно купуваме, имитираме начини на однесување, наоѓаме лични замени во телевиски ѕвезди...Се за да побегнеме од себе, и да се доближиме до нешто што реално НЕ постои. Оттаму и остануваме незадоволни и исфруструирани.
Затоа што бараме виртуелен свет кој не може да биде.

Живееме симулација. Симулација на среќа, успех, љубов, секс.
Тоа е она страшното, и тоа е суштината на текстот.

Но, за да тоа се смени, треба да се смени цел еден светски поредок, а не да се игнорира телевизијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom