Никола
Државник
- Член од
- 18 април 2005
- Мислења
- 5.074
- Поени од реакции
- 333
И која сексистичка изјава ти е “жената ќе програмира“ молиќу лепо?
Прво, ако случајно со неврзан муабет ова го лепнеш у таа обединета Европа кај што сакаме да идеме, дур си рекол “бритва“ има да те осудат за дискриминација. Следеќе, ме полече за јазик, кога сме кај програмирање, многу повеќе жени од мажи работат на развој на системски софтвер. Во светски рамки.
И да не го тупам више, доста беше ... за сега
Јас само на ова последново ќе се надоврзам од моето, ај ќе кажам, не дека е, ама сум со скромно искуство.
Жените не ги бива за програмирање.
Ок е да научат како е се, како се сортираат бази, ескуел, да повторат она кое го виделе.
Да наџиџаат некоја страничка во дримвивер, да имаат осет за бои, за композиција, за ефект.. Ама да не го мешаме истото со програмирање.
Добро, не се жените криви што програмирањето стана фарса.
Дот нет е вулгаризирање на она кое за многу генерации беше свето.
Каде се денес програмирањата на епроми за патарини, тракс машини за евиденција на работно време, драјвери за што се не...
Денес е сето тоа сведено на дроп даун.
Е не може така.
Жените не се добри програмери. Знам бидејќи 10 години програмирам и секогаш со некоја пичка сум работел.
Немаат како прво осет за концепцијата. Не знае како се` функционира во спрега, знае едно нешто и го повторува или многу дегенски го модификува.
Жените како прво немаат интерес да се занимаваат со нешто кое нема да им донесе естетски резултат во брзо време.
Гледаат некои табели, а сакаат поглед на шарено фустанче со кое ќе ги соблазнуваат колегите.
Да, жените се личаат врз колегите. Нивните предности се уредноста, посветеноста, мирисот на цд-то.
Но ништо кое има врска со програмирање.
Мене ми е лично многу жал, што има обиди на жени за програмирање.
Жени..
Не е целта само да работи, туку како ќе работи.
Не се мажите задолжени да ви ги поправаат неминовните грешки.
ако сте саглам за ебење, а најчесто не сте, ќе ви помогнеме.
аааа..
и п.с. среќа не сме европа, таму женска за г`з да фатам може за сексуално насилство да ме судат.
Забегана работа.