Како се справувате со пораз?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
За да осетиш колку е слатка победата мора да го имаш вкусено поразот! аха и Научи да паѓаш за да имаш добар полет

Ништо страшно, ретко покажувам дека ми е криво, иако најчесто во себе прва реакција ми е ( знаев дека вака ке биде ама ај ). Затоа втората секогаш е ( ајде бе има и полоши работи) и така продолжувам понатаму.

Зависи кој и што подразбира под пораз !!!
Дали под пораз се смета и кога човек сам на себе ќе си даде одредени задачи и доколку не ги исполнил како што планирал, дали тоа се смета за пораз, ако се смета тогаш да тоа чувство е многу лошо кога некоја задача ќе ја исполниш до пола или до никаде и потоа сфаќаш дека само си изгубил време, труд, пари и живци ... чувството е лошо, обично требам во соба со денови и многу размислувам и после некој ден ќе ми помине и пак се по старо !
Најлошо чувство е кога мислиш односно си скоро 100% сигурен дека нешто си надминал, дека си се качил на некое повисоко ниво, дека си станал нов човек и на крај ќе сфатиш дека тоа биле само привремени и краткотрајни илузии и лажење самиот себеси !

Искрен да сум, ТЕШКО !
Без разлика дали ваков или онаков пораз криво ми е ептен.
Али секогаш ме јаде инает и нерва па така да морам да поправам. Никогаш не сакам да останувам поразен. Живеам во стилот или се или ништо..

Прашањето е каков пораз ?ако е животен,искрено тешко,ама па до некаде сум свесен дека и тоа e дело од животот,и тој е поделен на победе и порази.Али искрено ако се работи за спортскиот дел,е ондак,не можем да поднесем пораз.Може тоа е така,затоа што знам дека увек можем повеќе.

Кога станува збор за натрпревар или компетативност поразот секогаш го прифаќам достоинствено ако сум изгубил чесно и праведно. А некогаш и се обвинувам сам бидејќи сум убеден дека можам подобро, од една страна тоа и ме мотивира да продолжам да се обидувам и 99 од 100 пати се покажало дека е вистина и секогаш можам подобро. А моралот тоа е веќе друга работа, кај секој може да попушти и ако подлегнеш на сомневањето е тогаш си изгубил дефинитивно.

Нареден ден ставам на нов тип.:D

Ако има можност за реванш тогаш барам реванш а ако нема или ако изгубам по втор пат тогаш лесно се помирувам и не си ја замарам психата воопшто. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom