Како се снаоѓате во нова средина?

искрено ми треба подолго време да се прилагодам во нова средина. ова го сметам како мана и јако ми смета, сакам да бидам по прилагодлив во некојси нови средини ама ете :toe: не сме сите исти

Е баш прашањево ми одговара на периодов.Нов град, ново училиште, нова средина, се ново (дури и нов компјутер:pipi:)
Мислам дека лесно се прилагодувам.
За во друштво исто така сум прилагодлива до одредени граници.Не би рекла дека се менувам туку дека во зависност од околностите, до израз доаѓаат различни старни од мојот карактер.Но само доколку ги има во мојот карактер in the first place!Не сакам да глумам нешто што не сум за да бидам дел од некое друштво или некоја нова средина.

аффф како камелеон сум :) одма се прилагодувааам одмаа :) без разлика за што станува збор, мене ми требаат 2-3 саати за прилагоџавање :salut:

За 2 саата се опуштам и иде се топ.Така да лесно.:smir:

Aууу ептен тешко,сега кога одам на факс во друг град се ми е некако чудно како да не можам да се најдам самата себеси...

Не ми претставува воопшто проблем.Лесно се адаптирам, се привикнувам и прилагодивам на нови луѓе, места, сосема брзо.Контакт и близина ми е лесно да воспоставам со личности на моја бранова должина, па ако се зборливи, отворени и комуникативни, интересниот и добар муабет доаѓа сам по себе.Џабе ако зборам ја, а другиот клима со глава и ти упатува нон стоп страмежливи насмевки.
Ми се има десено тоа и незнам дали е знак на игнорирање и побргу да те зацепи или едноставно личноста има потреба од повеќе простор за да се опушти и отвори.Како и да е, ако почесто се случува тоа се осеќам ко кретен и кога молчам во присуство на особата и кога напаѓам со муабет...Обично во вакви ситуавии завршувам губејќи интерес за понатамошен контакт.

Не ми е проблем,лесно се привикнувам..единствен проблем ми е кога другите не можат да се привикнат одма,затворени се,дали им треба време да се опуштат..

Зависи од средината, ако ме прифатат одма одма се адаптирам, а ако се неутрални исто одма а ако се непријателси се тепам и пак одма се адаптирам.

во нова средина секогаш сум срамежлива но некогаш бргу се опуштам и прилагодувам некогаш ми треба време или ич не се прилагодам, зависи најверојатно до луѓето ако се по природа насмеани, весели и едноставни се прилагодувам бргу, ако се луѓе штои ептен се препотентни или важни тогаш ми треба време или ич не се прилагодувам на нив дури со некои водам војна бидјќи таквите не ги поднесувам!

Супер се снаоѓам! Едвај чекам да почнам со факултет и да сменам средина.во новата средина каде што никој не не знае можеме да се претставиме онака како што ние сакаме.

Супер се снаоѓам! Едвај чекам да почнам со факултет и да сменам средина.во новата средина каде што никој не не знае можеме да се претставиме онака како што ние сакаме.
И на крај најчесто пак исто испаѓа. :P :D

До сега сум успевал да се прилагодам на нова средина, иако само јас си знам колку ми е тоа тешко. Понекогаш, за да се прилагодам на нова средина во која едноставно морам да функционирам, менувам некои свои лични навики за да можам полесно да се поврзам со останатите. Откако ќе успеам да се прилагодам и откако ќе ме прифатат другите, си ги враќам назад сите навики од кои сум се откажал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom