Како се снаоѓате во нова средина?

Зависи кои се причините, зошто се наоѓам во таа нова средина.
Знам да се вклучам комплетно и да ја постигнам целта без никакви проблеми....а знам и да кулирам, опсервирам, собирам информации и впечатоци, онака незабележително и по страна:tv:

Лесно се снаоѓам. После основно, заминав во средно училиште и тоа во друг град кадешто не познавав никоко. За кратко време стекнав и другари, другари кои сега можам да ги наречам и вистински.

Opusten tip sum,obozavam da zapoznavam luge i za takvi raboti sum posebno talentirana,za pravenje muabet...ne sum tip sto kuti i ceka prasanje!Se prilagoduvam brzo na sekakvi sredini i nejkam tivki,mirni i povleceni luge so celo vreme kutat,ako se ponasaat taka so mene i jas mozam da bidam dosadna...koj kako so mene i ja taka so nego:)

Супер се снаоѓам,веднаш се спријателувам немам никаков проблем со приспособување на нова средина...

додека се превикнам малу тешко но после се е како подмачкано

Воопшто не ми е тешко да се снајдам во нова средина.Многу лесно се снаоѓам,стекнувам пријатели,комуникативна сум и лесно ми е да си најдам добро друштво, фини луѓе со кои се чувствувам како животот да сум го поминала со нив ...
Не ми се случило да налетам на непристапливи и диви луѓе од кои секако дека би била разочарана ...Тогаш сигурно би посакала да побегнам што побргу...:nenene:

Ма фино бе.Ако ми одговара уште на почеток средината,само си се вклопувам и не се замарам.Ако не ми одговара,а гледам дека има потенцијал да ми одговара,ја сменувам и ја обликувам по мој терк.Ама тоа не значи на пример дека не ги следам и интересите на другите.Само правам извесни модификации,кои би го олесниле заедничкиот живот.
И на крај,ако гледам дека нема никаков потенцијал и никаква интелектуална или емоционална корист за мене во таа средина,фино лепо ја напуштам...

mene novata sredina ke me zapoznae poveke nego sto treba.mnogu sum zborlesta i druzeljubiva pr.u poslednava sredina sto ja smeniv za deva dena zapoznav 4 drugarki i tipec so mi se sviga

ehe bez maka.prvo nabljuduvam i malce pomalce se vklopuvam..i poradi mojot karakter i raspolozenie sekade me prifakaat i nemem problemi..fala bogu do sea bilo taka.se nadevam i ke bide!

Па снаоѓањето односно прилагодувањето кон нова средина не зависи само од нас туку зависи исто така и од другите околу вас во новата средина....како тие ќе се постават пред вас и колку ќе ви го поедностават прилагодувањето зависи од нив....доколку тие се постават спрема вас како што треба набрзо средината во која сте нови за кратко време ке стане дел од вашето секојдневие и нема веќе да преставува нешто ново односно нема да преставува нова средина веќе откако ќе се прилагодите....

Епа зависи за каква средина зборуваме. Доколку новата средина се совпаѓа со моите интереси и чувствувам задоволство од учеството во неа, знам да се вклопам многу брзо, односно експресно без разлика на карактерите и личностите кои ја сочинуваат. Доколку пак немам никакви заеднички точки ниту пак интереси со средината, не се ни замарам со вклопувањето во неа. Во трета ситуација, кога немам ништо заедничко со околината, но во моја корист е да станам дел од новата средина, без разлика колку контрадикторно и мачно тоа ми се чини дека е, се трудам да станам дел од новото опкружување. Најчесто во ваквите ситуации ми оди тешко, затоа што сум цврст карактер кој не може лесно да се убеди дека мислењето на некој друг е поправилно од моето.

па онака релативно брзо се вклопувам барем јас така мислам

Ми треба многу малце време колку да запознаам нови другари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom