Како се ослободувате од негативната енергија?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Sho e negativna energija?:smir:

Sho e negativna energija?:smir:
Обратно од позитивна енергија :smir:
Не верувам дека има некој кој нема вишок на ваква негативна енергија, посебно тинејџерите :nerv:

Ја бркам со тоа што некое време се затворам во себе и сакам да се смирам, а потоа ги наоѓам начините за исфрлање на негативната енергија. А исфрлањето го прославувам со ситни задоволства кои ми прават голема масажа на нервите како музика, играње игра на компјутер, баскет, може едно шетање т.е. пешачење и така...

Викам другар кај мене или јас одам кај некого да се решаваме во PES-от =). И музиката е добро алтернативно решение, или гледањето на некоја романтична комедија, знае да ме разнежни кога сум раздразнет и нервозен.

Jas isturam na nekogo sto nisto ne mi zgresil, i po nekolku minuti mi pominuva i sakam da se ubijam:toe:

Добро друштво..
Јако музиче..денсање низ соба..
Трчање,вежбање нешто ... баскет на Вардар,одбојка у школо и слично
или затварање у соба и рикање до немај каде =)
Ова мене најчесто ми помага:smir:

Ако има да одам некаде да се истрчам да испотам онака ко бесен да се понашам тогаш арно ако не ако сум дома на пример а морам моментално да се изрелаксирам играм кантер (можеби е смешно ама ми помага):toe:
Има и една друга варијанта што помага ....ама ..нема смисла..

Слушалици на уши и музика до даска, да не слушам надворешни влијанија.

Ги тепам мувите од моето маало..

Физичка активност,земам справата и вежбам.

Или,ова јако е:pos:...перам.Знам дека е глупо,ама мене ми помага.Барам некои алишта или тоа што ке ми се фати во моментот и го перам.Ми се случило повеќепати,по катастрофално помината вечер да соблечам се што сум носела и да исперам.И одма заспивам,како јагне.:icon_lol:Мајка ми другиот ден кога ке види спрострено алишта,одма и станува јасно дека нешто не било в ред.

И знам дека не сум нормална,јасно ми е,без гајле.:icon_mrgr

Најчесто слушам музика..оние весели мрднати хипхоп песни:)Лекуваат секаков вид на негативна енергија..или одам надвор и шутирам на кошот пред двор или го рогам фудбалот..им се истурам на нив..:toe:

Имаше слична тема само таа беше како се ослободувате од бесот :toe: така исто и таму...физичкото празнење е најдобро без разлика како ќе дојде

Најважно е да станам свесна и да не дозволам да ме понесе ,односно да ја пресечам уште во почетокот .Инаку добра музика секогаш ме релаксира, работа по дома, а најуспешно ја совладувам со моите внуки и внуци

Најчесто ќе си пуштам добра музикаа и заспивамм.. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom