Како се ослободувате од бесот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
retko se nerviram .. i se custvuva besen ali koga ke dojdam vo takvi situacii se smeam :) ne znam zasto sve mi e smesno

Па зависи...сега во последно време се затворам во соба едно саат два,пуштам некоја музика за релаксација или во најкритични ситуации на бес-заспивам:)После како нова сум:)Едно време се истурав на првиот што ќе ми прелета пред очи:)ама сега не го практикувам тоа,вака е подобро,оти кога сум бесна опасна сум по околина и нечии живци...а може и да си добијат свежи јајца по глава:pos2:

Сам си иде бесот некако ќе напнам усе неколку луѓе околу мене и ќе ми помине

Retko se nerviram, a i koga sum nervozen brzo mi pominuva. Samo ne znam sto se desava vo posledno vreme mnogu cesto se slucuva toa. A vo momentot koga se nerviram si ja trpam nervozata vo mene ne sakam i drugite okolu da ja pocuvstvuvaat.

Xex eve sega si najdov dobar nacin na vadenje bes, nesto sto odamna go posakuvam. Se znae koj trpi kotek i ne se buni-bokserska vreka :)

Па гледам тоа да не се примети од околината пошто никој не ми е крив што сум ја нервозна, а како се ослободувам од бесот паа обично ќе напишам нешто, некој текст и се смирувам, или пак ќе заплачам но тоа е краткотрајно и порано многу ми се случуваше сега веќе не пошто се ми е под контрола и не дозволувам нешто да ме изнервира:helou:

Xex eve sega si najdov dobar nacin na vadenje bes, nesto sto odamna go posakuvam. Se znae koj trpi kotek i ne se buni-bokserska vreka :)

Некад може да ми помогне поксерската вреќа ама почесто се сведува по улиците доа да се деси,и така е многу боље:) Само со “галење“ можам да се ослободам од бесот:)

Не правам ништо. Знам дека во тие моменти на нервоза ќе направам само некоја глупост без да размислам и после ќе се каам за тоа или пак ќе навредам или повредам некоја особа која нема никаква врска со причината за мојата нервоза, освен тоа што се нашла на погрешно место во погрешно време (таму каде што сум јас кога сум нервозна).:nerv:
Се трудам во тие моменти да не контактирам со никој, се затварам во соба и само чекам да помине време

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom