Како се ослободувате од бесот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Го :drk: еднаш после тоа пушам цигара и како нов :)

со истурање нервоза на личности кои не се ни криви ни должни, со карање, викање, плачење, трескање врати и слично, понекогаш и се крши по нешто :uvo:

Namesto da stradaat neduzni luge ( kolateralna steta ) ko so gledam dek apravat nekoi , jas nervozata ja vadam u teretana ili so trcanje ( fizicka aktivnost ) ili so slusanje muzika sto me relaksira .. Ponekogas dobro mi e i koga izlezam sam da se prosetam niz priroda

Аууу со викање ненормално мавање некоја врата и се затворам сам во соба и лежам 15-20 минути да смирам живци и после средувам кај сум се уср*л :kesa:

go iskazuvam, edvaj chekam nekoj da me pogledne krivo za da se spepam, krsham, mavam, ali dobro e shto mnogu retko mi se deshava da se iznerviram i mnogu kratko mi trae, no sepak znam da se iskontroliram ako sluchajno ja preminam granicata na svesta. :)

Се карам со сите кои ќе се најдат во моја близина,... и после тоа се каам...

Терам се живо и диво у п.м...па палам еден цигар и си легнувам да спијам. Кога ќе станам како нова сум.:pos2:

Палам цигар и летат пцовки во меѓувреме и ќе се истурам на некој :)

У принцип сум многу импулсивен и живчан но секогаш гледам да не си го собере "кајмакот" некој ни крив ни должен. У главно помага малку кога ке покачам гласот, но главната стратегија ми е тренинг - склекови, тегови, стомачни вежби или ако борајзерот е дома само ке се измаваме онако (јас јадам многу повеќе) и онако со модрици туш, 5-6 саата сон и ко нов. Да, да ... знам како звучи :(

Во последно време се обидувам и успевам со спортски активности да се ослободам од бесот. Во мојов случај барем засега, тоа ми успева.

idam na trcanje , sportuvam do maksimum i potoa edno dobro toplo kafence ....problemot e resen , kako nov sum.

Најчесто викам, но има има и ситуации кога едноставно само ќе се исплачам и кје ми биде подобро ( тоа е емотивна сум си ) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom