Како ја доживувате музиката?

Член од
21 октомври 2008
Мислења
178
Поени од реакции
3
Kako ja dozivuvate muzikata
koga vie najomilen period da slusate muzika ..koga vrne dozd,sneg vo leto ,prolet
sami koga ste ili so drustvo i koku moze samata muzika da vi go promeni denot

Kako ja dozivuvate muzikata
koga vie najomilen period da slusate muzika ..koga vrne dozd,sneg vo leto ,prolet
sami koga ste ili so drustvo i koku moze samata muzika da vi go promeni denot

Емоции, еуфорија, како да не сум на земјата, и слично. :)

Зависи од траката... некои повеќе одговараат на дождливо време, некои на зајди/изгрејсонце, некои на отворено небо.

И сам и кога сум во друштво. Ама кога сум сам повеќе одлепувам. :)

Па може и тоа многу. Обично кога нешто денот не ми оди, слушалките на глава, и нервозата и маката ми поминуват.

Зависи од песната. Ако е јака песната како женска 90 - 60 - 90 .
ХЕХЕХЕХЕ:pos2:

Музиката ја доживувам како празнење на емоциите и преливање на истите во мелодија.
Ја доживувам музиката различно , односно зависно од тоа дали во моментот слушам нешто брутално или пак некоја софт балада . Исто така зависи и до бендот , ако некој бенд има претерано добри делови во песните , некој претерано добри солажи , ушите ми доживуваат оргазам... :)

Додека пак ако слушам нешто што не е по мој вкус („генгста “ рап , турбофолк ...) се осеќам даун , ко мртов да сум .... Очите спуштени на пола копје , без желба за задржување на стоечка позиција и сл. :)

Музиката ја дожвувам како стимул за радост. Служам кога сум во можност, и било тоа дали е во друштво или не, дома или надвор секогаш слушам музика:vozbud:

Ме носи, ме движи, ме дише, ја дишам, ја живеам, имаме соработка, имаме кавги, како со секој брачен сопружник...:back:

Јас=музика, Музика=јас... Таа е се.

Неможам да живеам без музика,ја доживувам како стимул за преживување секоја ден,кога сум тажна ме утешува,смирува,расположува и откачува:pipi:

Како цигара, како вода за пиење и како воздух за дишење, како прва и последна љубов, како кислород, како перница за спиење....:vozbud:

секогаш слушам музика
кога сум сама ми е најубаво:toe:

За мене , музиката од секогаш претставувала средство за изразување на емоциите и чувствата.Можеби е така, затоа што долго време моите чувства ги пренесувам на лист хартија, а во поново време и на клавир.Едноставо како се чувствувам така и творам.Кога сум нервозен знам да удирам по копчињата на синтисајзерот(ми рекоа да не ги викам дирки:pipi:) и искажувам бес преку некоја мелодија, а кога сум срекен да не правиме муабет, тогаш никој не ме сопира.
Понекогаш ако сум срекен слушам музика која ме прави уште посрекен, и ја докомплетира сликата во мене дека сум срекен.А ако сум нерасположен знам да пуштам некоја балада или некоја опера, која само ке ме уништи емотивно уште повеке.
П.С Мојот потпис кажува се:pipi:

Музиката ја доживувам како нешто свето. Нешто што ми значи се во животот и се би дал за него...Многу емоции, предрасуди и ставови, искажани преку текст и ноти, коишто успеваат во креирање расположение кај луѓето. Нешто адреналинско, коешто може да ме крене на нозе и кога сум најнерасположен, сепак зависи од типот на музиката.

Обожавам да слушам музика што значи дека ми е значајна и дека ја доживувам многу длабоко. Она што го слушам најчесто ми зависи од расположението, ако сум лута нешто пожестоко, ако сум меланхолична нешто како Колдплеј или Рејдиохед (по мек рок), ако сум весела панк и сл. Чудна работа, многу пати ми се случило кога ќе ми се свиѓа некоја песна да се ежам на неа. :pipi:

Отворено небо + тешко озвучување + TRANCE = Исклучување од умот, апстракни мисли, надвор од телото, на небо... ммммм... тешко да се опушуе со зборови

составен дел од животот ...
- и се радувам
- ја сакам
- ја чувствувам
- ми треба
- ме опушта , релаксира
- + се наоѓа за секаква пригода ( ќе се сложите )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom