Како ја браните својата територија?

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Се наоѓате во ситуација кога некој сака,на било кој начин,да земе нешто ваше. Вие треба да го одбраните и задржите.Како го правите тоа?
Што кога некој вербално ве напаѓа?Што кога се чувствувате загрозени?
Како се браните тогаш?
Како ја браните вашата територија?
Како се заштитувате да не бидете повредени од околината?

Топ тема...

Единствен начин, да си го одбраниш своето, а да не употребиш сила, нормално, е да си арогантен. "Напаѓачот" мисли дека си слабак, и може лесно да те измами, но ти ќе му упатуваш повремено убиствени погледи, и ќе правиш фаца, ултра дигната, арогантна, ќе покажеш некои манири према твоето друштво каде што се наоѓаш, и курлето(со извинение)ќе се повлече.Пробај, го имам иззживеано ова:smir:

Си имам сви механизми на одбрана.На вербален напад од машко кое има некое недоразбирање со мене ќе пробам да го решам со разговор,ако не ја разрешиме со разговор јас сум секогаш спремен за рокенрол,не сум насилник па затоа ретко се случува ова.Е сега при вербален напад од спротивниот пол потешко се снаоѓам.Ми се случи еднаш на една забава една камењарка ми се закани и ми рече остави ги фстаците оти ќе ти ги скршам рацете:pos2:.Во моментот не ми беше толку смешно туку непријатно беше.Е сега како да реагирам да станам да и ја скршам главата, нема чест во таа работа,таа висока 160см тешка 60кг, а јас висок 200см тежок 110кг, не сме иста категорија и нема шанси да се одбрани од мене освен ако нема вежбано аикидо ама и тогаш и се мали шансите.Па решив на инает да ја терам работата па ги зедов фстаците до мене и крај на дискусија.Инаку фино нормално девојќе ќе ми се обрати извини те молам бла бла ...а не ќе ти ги скршам рацете.Инаку првпат во животот ми се закани жена да ме тепа и искрено многу бев шокиран.

Се заштитувам од околината така што не го пикам носот секаде. Се држам до она што е мое, не разгласувам се` и сешто. Едноставно не сум некој центар пажњa, мирна сум и никој ме нема вербално нападнато. А јас сум напаѓала само во ситуации да одбранам пријателка, и се бранам со факти.

Ме имаат да речам нападнато, онака без причина. Девојчето си имаше некој проблем, не знам што и беше и тогаш имам шамар удрено за да се одбранам, бидејќи не се разбираше од збор да прекине. А после тоа прекина. Значи ако покажеш сила тогаш зборовите (упатени предходно) допираат до нив.
Што значи дека прво се бранам вербално, а ако тоа не помага покажувам сила. Во ретки случаеви.

зависно од ситуацијата, но воглавном доста жестоко возвракам, карактеристично е шо у тие моменти не ми се збори многу многу.

со оглед на тоа дека секогаш сум јас во право што и да се збори:pos2::pos2::pos2: си знаат тие што влегле во конфликт со мене дека е невозможно да ми го сменат ставот или да ме убедат во спротивното.едноставно секогаш се држам до своето:zver:

лелеле ја утнав темата скрос а ццц :kesa::kesa::kesa:
значи сега он топик не за џабе тренирам кунг фу:baeh:ако нападне некој кршам кичма:pos2:не искрено до сеа сум избегнувала вербални конфликти иако знам да си јадам гомна и да се курчам многу ама срека не ме зачукале сеуште:pipi:

Баш убава Тема.
Секогаш имам горе едно забегано другарче ( стваче :pos2:) и сега кога ке си купам : Чипс,Смоки,Чоколадо... Или право од еднч ке ми зема без питање , или па : Бабоо, дај 10 денарааа. - Никоља ела прво да се соблечам.:pos2:Еднач во едни компјутери „ Колчак “ ( „Easy“ е сега ) си купиф Смоки и право ми зима од раката сичко .. ни да пите ни ништо:smir::helou::helou::helou:

Топ тема...

Единствен начин, да си го одбраниш своето, а да не употребиш сила, нормално, е да си арогантен. "Напаѓачот" мисли дека си слабак, и може лесно да те измами, но ти ќе му упатуваш повремено убиствени погледи, и ќе правиш фаца, ултра дигната, арогантна
знам:smir:
иначе го применувам најчесто цитиранов дел,плус сум премногу саркастична и иронична.гаѓам во најслабите точки.дури злобна сум премногу.
во тие моменти добивам инспирација на зборови,знам да се одбранам,и знам да го одбранам она што е нападнато.ако се чувствувам загрозена-го жалам противникот зашто некогаш ми се случувало уз караница некој да ме опомене дека сум премногу злобна:)
во последно време почнав да се контролирам дури.
сепак не ми се случило да навредувам или да пцујам,нити пак да удрам некого.се' се решава со зборови:)

иначе го применувам најчесто цитиранов дел,плус сум премногу саркастична и иронична.гаѓам во најслабите точки.дури злобна сум премногу.
во тие моменти добивам инспирација на зборови,знам да се одбранам,и знам да го одбранам она што е нападнато.ако се чувствувам загрозена-го жалам противникот зашто некогаш ми се случувало уз караница некој да ме опомене дека сум премногу злобна:)
во последно време почнав да се контролирам дури.
сепак не ми се случило да навредувам или да пцујам,нити пак да удрам некого.се' се решава со зборови:)

Фалбаџика :)

Иначе, и за мене важи напишаното погоре, иако знам да се контролирам, но како за кого и зависи дали сакам :)

И имам навика да одам до крај, додека не се разреши конфликтот.

Се наоѓате во ситуација кога некој сака,на било кој начин,да земе нешто ваше.Вие треба да го одбраните и задржите.Како го правите тоа?
Зависи што сака да ми земе.
Ако сака да ми „украде“ дечко, препуштам на случајот, не мислам да правам скандали, тепачки и закани за било кој, тоа ми е испод части. Ако типката е упорна, одлуката останува на мојот партнер. Подобрата нека победи, а подобрата секогаш сум јас. :icon_lol:

За предмет, не се потресувам, плус ова веќе во кражба спаѓа, па не би навлегувала. :)

За пријател, е тука сум жустра. Не можам да поднесам некој да ми ги напаѓа неосновано моите блиски, особено кога се во ситуација да не можат да се одбранат. Имам неколку пати навлезено во жустри вербални конфликти (кои никогаш не завршувале насилно зошто сум цивилизирана и дама:pipi: ) каде што сум им ги затнувала муцките на некои алапачи што намерно сакале да деградираат мој пријател, кој не знаел самиот да се одбрани.
Мразам неправда исто колку што мразам препотентност; кога се овие две во иста комбинација, никој не може да ме затне.

Зависи колку сум засегната од ситуацијата и од проценката дали вреди на вербалниот напаѓач да се троши воопшто енергија за контра-напад. Можам да кажам дека сум умешна со зборови и дека имам начини да му ја затворам устата на некој што вербално ме предизвикал, ама мора да кажам и дека не сум многу кавгаџиско-карактерна, па пре би свртела на шала или игнор, отколку да ја праиме сериозна работата.

Мочкам по дрвца и бандери. :icon_lol:

Едноставно се поставувам фер и коректно, но и доволно резервирано со луѓе што не ми се блиски (зошто блиски не би ме нападнале вака), зошто луѓето избегнуваат конфликти со личност од која не знаат што да очекуваат. :) Исто така, ако се поставиш доволно супериорно (во вербална и боди-ленгвич смисла) и се држиш со самодоверба, луѓето околу тебе ќе се чувствуваат intimidated и ќе те почитуваат.
Ако покажеш слабост и несигурност, ќе удрат при прва прилика.

Не дека којзнае колку се трудам и се придржувам кон овие правила, ама веројатно и карактерно сум приближно таква, зошто луѓето навистина ретко влегуваат во конфликти со мене.

Ако се водам по мојата крајно посесивна психа, она што е мое е мое и на никој друг, во буквалната смисла на зборот можам да преминам граници, се што ми изгледа соодветно во моментот, иронија, сарказам, цинизам, злоба, немилосрдност, суровост, you name it, никогаш не сум дозволувала некој да ми ги земе работите што ги сакам.
Татко ми така ме порасна и таква останав до ден денес и сум му благодарана затоа што научив да се борам и да добивам.

Кога доаѓам во таква ситуација, да некој само се обиде да ми земе нешто, веројатно тоа ќе биде неговото последно дејствување во мојата околина, но не и моето последно дејствување во неговата.:angel1:

Се наоѓате во ситуација кога некој сака,на било кој начин,да земе нешто ваше. Вие треба да го одбраните и задржите.Како го правите тоа?
Како се браните тогаш?
Како се заштитувате да не бидете повредени од околината?

Никако. :toe:
Неможам да се сетам на некоја ситуација кога некој се обидел да ми земе нешто, за да знам како реагирам. Најчесто долго и темелно работам на тоа да го добијам тоа што го сакам, па кога стои на така цврсти темели, не се плашам од тоа дека ќе ми биде одземено. А и мислам дека со таквиот мој став, од страна изгледам дека не ни смее некој да ми го помисли тоа. :toe:
Е сега, ако некој некогаш проба - со среќа нека му е. Ако успее да ми земе нешто мое, мој губиток, негова добивка. Тогаш јас не го заслужувам тоа и не сум била доволно способна да си го задржам, па зошто накнадно да го бранам? Не ми е нешто посебна таа борба: мое - твое. Секој си добива тоа што му следи, т.е. секој си жнее тоа што си сее. Така беше, нели?:icon_lol:

паааа може и да дојде до нешто опасно мислам..тоа така не иде..
ми се има случено у средно имаше едни фаци и стално кога идев
се филмаа нешо и ..дај 10 денари бе копиљ..ај еве ти не ме замарај
2 пат трет пат...ајде трпи...и ми пукна филмот еден ден седевме у школо
на кафе доаѓа тој и ми вика
-дај ми 50 денари.....неам
а да те претресам....слободно
како што ми буричка по џебови коа сум му ја акнал една
падна доле го искршив од ќотек...после тоа кога и да ме види..
кај си другар што праиш..добар:pos2::pos2:

Ја бранам со сите мои расположливи средства:pishtoldz...се што е мое и ми е мило и си го сакам не дозволувам да се гиба или повредува..:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom