Се наоѓате во ситуација кога некој сака,на било кој начин,да земе нешто ваше.Вие треба да го одбраните и задржите.Како го правите тоа?
Зависи што сака да ми земе.
Ако сака да ми „украде“ дечко, препуштам на случајот, не мислам да правам скандали, тепачки и закани за било кој, тоа ми е испод части. Ако типката е упорна, одлуката останува на мојот партнер. Подобрата нека победи, а подобрата секогаш сум јас.
За предмет, не се потресувам, плус ова веќе во кражба спаѓа, па не би навлегувала.
За пријател, е тука сум жустра. Не можам да поднесам некој да ми ги напаѓа неосновано моите блиски, особено кога се во ситуација да не можат да се одбранат. Имам неколку пати навлезено во жустри вербални конфликти (кои никогаш не завршувале насилно зошто сум цивилизирана и дама

) каде што сум им ги затнувала муцките на некои алапачи што намерно сакале да деградираат мој пријател, кој не знаел самиот да се одбрани.
Мразам неправда исто колку што мразам препотентност; кога се овие две во иста комбинација, никој не може да ме затне.
Што кога некој вербално ве напаѓа?Што кога се чувствувате загрозени?
Зависи колку сум засегната од ситуацијата и од проценката дали вреди на вербалниот напаѓач да се троши воопшто енергија за контра-напад. Можам да кажам дека сум умешна со зборови и дека имам начини да му ја затворам устата на некој што вербално ме предизвикал, ама мора да кажам и дека не сум многу кавгаџиско-карактерна, па пре би свртела на шала или игнор, отколку да ја праиме сериозна работата.
Како ја браните вашата територија?
Мочкам по дрвца и бандери.
Едноставно се поставувам фер и коректно, но и доволно резервирано со луѓе што не ми се блиски (зошто блиски не би ме нападнале вака), зошто луѓето избегнуваат конфликти со личност од која не знаат што да очекуваат.

Исто така, ако се поставиш доволно супериорно (во вербална и боди-ленгвич смисла) и се држиш со самодоверба, луѓето околу тебе ќе се чувствуваат intimidated и ќе те почитуваат.
Ако покажеш слабост и несигурност, ќе удрат при прва прилика.
Не дека којзнае колку се трудам и се придржувам кон овие правила, ама веројатно и карактерно сум приближно таква, зошто луѓето навистина ретко влегуваат во конфликти со мене.